pysselmani

En pysselmanikers bekännelser

Pysselbestyr

Publicerad 2010-11-30 20:55:13 i Pyssel,

Jag håller just nu på med ett projekt som har tagit många timmar men snart är jag klar! Och tur är det, för imorgon är det 1e december... Jag saknar dock klänypor så det får bli en promenad till Ö&B imorgon efter jobbet. Jag hoppas verkligen att de har sådana i trä. På ett eller annat sätt ska jag lösa det för pysslet ska upp på väggen imorn! Och bilder kommer självklart därefter.

December blir en häktisk pysselmånad men jag tror att julstämningen infinner sig tidigt i år. Bilden är från förra vintersäsongen men ungefär så här ser det ut redan nu i Norrköping.

Till salu

Publicerad 2010-11-29 08:00:00 i Till salu,

En del saker går att leverera med post men då tillkommer porto. Klicka på bilden för att få upp den i större storlek.

En hel del dörrkransar blev över från julmarknaden.Pris 100 kr/st och leverans endast i Norrköping


Mosstövlar som har filtsula så de fungerar att ha antingen inomhus eller på trappan utomhus

Pris 150 kr/st och endast leverans i Norrköping


Små mosstövlar

Pris 100 kr/st och endast leverans i Norrköping. Den högra är SÅLD


Tygkassar
Storlek: 27*24 cm, botten 3 cm
Pris 30 kr/st. Ev porto tillkommer.


Storlek: 33*31 cm, botten 4-5,5 cm
Pris 40 kr/st. Ev porto tillkommer.


Storlek: 40*42 cm, botten 14 cm, kattmotiv 36*36 cm (ingen bredare botten)
Pris 80 kr/st. Ev porto tillkommer. För den gul-vita 70kr
Den turkosa, röda samt de tre med marintema är perfekta att ha som matkasse. Tåliga och miljövänliga!

Storlek: 39*41 cm, botten 13 cm
Pris 80 kr/st. Ev porto tillkommer.


Storlek: 39*36 cm, botten 10 cm
Pris 70 kr/st. Ev porto tillkommer.


Storlek: 31*39 cm, botten 9 cm
Pris 175 kr/st. Ev porto tillkommer.
Långa handtag och det finns ett spänne som håller ihop kassen över öppningen (minskar lite risken att få ner kleptomanens händer). Kassen med hund har även en baksida som kan ses här.

Målade värmeljus - stora och små

Pris 2 st 10 kr. Postgång rekommenderas ej.Pris 4 st 15 kr. Postgång rekommenderas ej.


Små dekorerade tändsticksaskar

Pris 10 kr/st. Ev porto tillkommer.

Om du är intresserad av något, skicka ett mejl till pysselmani@gmail.com

Rapport från julmarknaden 2010

Publicerad 2010-11-28 17:25:30 i Pyssel,

Nu är julmarknaden över för mig för det här året och det finns positiva och negativa saker att säga om julmarknad i Lindén-gallerian i Norrköping.

Efter ett tag började jag faktiskt fundera på om vi fått så bra platser eller om jag och Emilia stod på de sämsta platserna på hela marknaden. En pelare dolde oss till viss del och ofta gick folk bara förbi. En nackdel med att stå och sälja julsaker i en galleria är att många säkert går på stan i vissa ärenden (behöver ett par nya skor, ny tröja etc) men inte riktigt för att gå på julmarknad. På det sättet var nog marknad i Värmekyrkan bättre. Tyvärr är den under reperation men nästa år blir det där igen och jag har hört rykten om att det inte kommer vara så kallt. Förra året drog det kyligt, och då ska det tilläggas att temperaturen låg på över det normala (och i år under det normala så det var i alla fall varmt och skönt att stå i en galleria)


I år försökte jag tänka på vad som funkade, och vad som inte sålde så bra. Sådana frågor var svårt att svara på förra året. Självklart gick kransarna bra förra året, jag blev ju av med alla men det kan ha varit så att jag då sålde de flesta dag 2. I år var det pulsvärmare som gick hem! De hade tagit lång tid att göra och jag tyckte jag tog ett lite saftigt pris för dem (samtidigt som det var för billigt med tanke på allt jobb). En kvinna som också stod och sålde (bland annat tovade vantar) stannade förbi på lördagen och sa att jag lätt kunde ta 170-180 kr/paret för mina pulsvärmare i Alpaca och kanske hade det gått, men jag ville ju samtidigt inte släpa hem dem...

En tjejkompis som tittade förbi och sa hej på tidiga lördageftermiddagen stod och var väldigt frestad på ett par av mina pulsvärmare. Jag gav henne valmöjligheten att lägga en beställning, på det sättet kunde hon själv välja vilken färg hon ville ha på garnet. 2-3 minuter därefter hade en kvinna köpt just de pulsvärmare som hon lockats av! Så pulsvärmare, gärna i tunt garn med mönster verkar vara en hit!

Enkel "skyltdocka". Jag ska hålla ögonen öppna framöver efter händer i exempelvis porslin att visa upp mina pulsvärmare på.

Egentligen gick väl lördagen hyfsat bra men söndagen ville de flesta vara kvar hemma. Jag fick gå dubbelvikt genom snön ner till stan. En del folk vågade sig ändå ut. På nedervåningen var det musikframträdanden men tyvärr hade de på tok för hög ljudvolym! Och de satte en låt på repeat så jag och Emilia fick uthärda en sång om och om och om igen...

Omflyttning till den andra dagen, tyckte det blev lite tydligare vad jag sålde för saker men...

Tyvärr fanns det ingen skyltning att julmarknad pågick på övervåningen. Visst, annons hade funnits i tidningen i lördagens tidning men skyltning på stan hade säkert gjort att det gått bättre. Försäljningen var nästan obefintlig den andra dagen och vi började packa ihop grejerna ett tag efter tre, trots att det var öppet till kl 16. Jag tittade mig emellanåt runt omkring och det var inte bara vi som verkade tycka att dagen var väldigt seg.


Jag ska titta över vad jag har släpat hem och fota lite så imorn lägger jag upp lite grejer till försäljning.

Pulsvärmare med detaljer

Publicerad 2010-11-27 20:56:36 i Stickning,

Innan julmarknaden hade jag lite "sista minuten" jobb. Bland annat skulle ett par pulsvärmare få sig ett krås!

Jag har även virkat fasta maskor i nederkanten för att ge lite stadga, innan ville pulsvärmaren gärna rulla ihop sig.

Det blev även ett andra par pulsvärmare med pärlor till julmarknaden (som faktiskt var det första som jag sålde på marknaden, köparen verkade väldigt nöjd!)

Här blev det ett stickat krås, och det tog sin lilla tid att göra! Jag har gjort några snarlika pulsvärmare med sådant krås för lite mer än ett år sedan.

Nu ska jag sticka klart ett par pulsvärmare som jag ska ha med till marknaden imorn.
Imorgon eftermiddag ska jag berätta hur det har gått på årets julmarknad!

Förberedelser inför julmarknaden

Publicerad 2010-11-26 19:45:27 i Pyssel,

Nu har jag varit nere på stan och dumpat en del av det som jag ska sälja på julmarknaden. Gallerian är fint julpyntad och det är fullt med marknadsbord!

Borden står på övervåningen i Lindén och på bordet till höger står det nummer 82 så ni kan nog gissa er till att det finns mycket att titta på i helgen! Tyvärr fanns det inget system alls bland numreringen. Nr 11 och 12 kunde följas av nr 27 så jag och Emilia, en kompis som också ska sälja handgjorda saker på marknaden, fick gå runt med våra grejer nästan hela övervåningen tills vi hittade våra bord.

Jag tror att vår placeringen blir perfekt! Fint julpynt rakt bakom oss och till vänster på bilden ligger ett fik. Jag tror den här placeringen är bättre än rakt framför rulltrapporna, eller vad tror ni?

Och bara så ni vet så heter jag numera Axeandra!

Avslutningsvis måste jag bara visa en av Emilias underbara skapelser, en vinpåse!

Visst är den fin?! Hon har lagt ner otroligt mycket jobb på dessa, hoppas verkligen folk inser det. Detta är en perfekt presentpåse, eller vad säger ni? Skulle inte ni bli mer glada för förpackningen än innehållet om ni fick till exempel en flaska vin i present, levererad i en sådan här påse?

Dörrkransar till julmarknaden

Publicerad 2010-11-26 15:33:19 i Naturmaterial,

Imorgon är det dags - julmarknad i Lindén-gallerian här i Norrköping! Jag är faktiskt lite nervös men det ska bli spännande och kul, hoppas verkligen att folk gillar det jag gör (och handlar av mig).

I år hann jag bara göra sex stycken runda kransar, men jag har ju mosshjärtanen och -stövlarna!


En liten detaljbild på tallkottarna som jag använt guldglitter på.


 

 

 

Tre mosshjärtan

Publicerad 2010-11-25 19:57:41 i Naturmaterial,

Jag har gjort tre stycken mosshjärtan till julmarknaden. Stommen är gjord av tidningspapper, plastfolie och stabiliserad med blomstertråd.Med fram och baksida

Publicerad 2010-11-24 10:16:25 i Sömnad,

Jag är färdig med två kassar i en modell som jag är väldigt nöjd med. Första gången jag sydde en sådan här kasse hade jag ett broderi med orkidéer på framfickan och som tur är blir den lättare att göra för var gång jag syr en ny!

Båda har svart innerfoder och den till vänster har en grön ficka. Den till höger fick faktiskt även en ficka på baksidan!

Jag är ganska nöjd! Och tur är väl det, dessa tygkassar tog lååång tid att göra! Tyvärr har jag lite kvar att göra. Handtagen ska sys ihop med små små små stygn för hand och en knapp ska sys fast på den helgröna kassen.

Det är de små detaljerna som gör det

Publicerad 2010-11-22 19:23:58 i Pyssel,

Idag har jag varit sjukt produktiv!!! Tyvärr orkar jag inte hålla uppe det höga tempot nonstop i 12 timmar så jag börjar nu tagga ner lite. En tur till Panduro (i snöslasket) har jag hunnit med idag, det blev en skön paus från allt pysslande. Jag var på jakt efter lite band och tunn filt.

Mina stövlar har fått filtsulor! Detta är ju självklart inget som syns om man inte vänder på stöveln men tycker ni inte att resultatet ändå blir lite bättre såhär? Jag och limpistolen har gått och blivit väldigt bra kompisar, tur att jag har många limstavar här hemma!

Värmeljusen klara!

Publicerad 2010-11-22 10:52:27 i Målade värmeljus,

Det har hunnit bli ett gäng med målade värmeljus till julmarknaden! Här kommer en liten gruppbild.

Tyvärr tyckte jag det blev lite få (det är bara sisådär 50 stycken små) så jag plockade fram de sista värmeljusen här hemma och fattade penseln!

De sista stora värmeljusen fick lite färg på sig och så blev det några med julmotiv, det kändes som att jag hade lite få av sådana motiv. Nu får det dock räcka och jag bockar av värmeljus på listan av färdiga saker.

De första stövlarna

Publicerad 2010-11-21 13:06:31 i Naturmaterial,

Nu börjar balkongen bli lite julpyntad! Först ut är två av totalt sex stycken stövlar.

Detta är en av de små stövlarna som dekorerats med diverse ris, julgranskula, klocka, paket och filtstjärnor. I blomsterbutiker går det att köpa hjärtan, stjärnor och andra dekorationer och visst låter 5 kr/st inte så farligt men kostnaden kan snabbt rusa iväg! Den här stöveln har två stjärnor och det blir mycket roligare, och billigare, att köpa ett ark med tjock filt att göra sina egna figurer!

Det är stövel lite större storlek (typ storlek 29 har jag för mig). Den rymmer lite mer dekorationer och det går att ta saker som har lite större volym. Jag rekommenderar att sätta dit riset innan de andra dekorationerna placeras ut! I stövelskaftet sitter lite oasies som grenar och pynt (ståltrådsträdda) stoppats ner i.

Liten vs stor. Hoppas dessa dekorationer går hem nästa helg!

1 vecka kvar till julmarknaden

Publicerad 2010-11-20 12:59:14 i Pyssel,

Tiden flyger verkligen iväg och nästa helg är det första advent och dags att stå på julmarknad. Den här helgen ska jag äntligen ta tag i att dekorera mina kransar och stövlar och idag blev det en tur för att samla lite material. Här kommer lite tips till den som också vill göra en dörrkrans till jul!

Naturen har mycket att erbjuda. Nu börjar det bli svårt att plocka mossa då den börjar frysa men istället kan man klä kransen med ris och det finns många sorter att välja på!

Nära mitt jobb avverkas träd och jag passade på att ta lite tall- och granris från den stora rishög som nu bildats. Där fann jag även lite vide som jag hoppas ska hinna slå ut lite mer i värmen inomhus till nästa helg.

Ute i skogen finns både blåbärs- och lingonris vilket blir ett fint inslag i en krans eller borddekoration. Trots de kalla temperaturerna går det fortfarande att hitta fina nyponkvistar. Äpplen kan också sitta kvar på träden i november men där får man själv avgöra om de är tillräckligt fina för att stå sig i en krans.

Disktrasor med lite asiatiskt tema

Publicerad 2010-11-19 17:26:15 i Pyssel,

Jag har fått tag i vita disktrasor och det blir betydligt mycket bättre att måla på sådana än färgade, eller vad tycker ni?

Det finns en stämpeldyna som fungerar på textil och den heter Versa Craft. Jag testade att stämpla de kinesiska tecknen med den men det syntes inte så bra. Istället fick jag konturer att måla efter!

Jag använde lite glitterfärg på blommorna!

Och till sist ett par rosor! Jag har faktiskt använt pensel och fyllt i schablonen. Det blev lättare att hålla isär de olika färgerna på det sättet.

Halloweenpynt del 5

Publicerad 2010-11-17 10:36:39 i Pyssel,

Pysselforumet hade en tävling fram till Allhelgonahelgen och jag skickade in ett bidrag till Trick or treat. Man skulle göra en låda/påse/ask och fylla den med lite treat. Det var riktigt spännande i omröstning, mitt och ett annat bidrag tävlade om första platsen och det var oerhört jämt fram till sista röstningsdagen! Jag är väldigt nöjd, trots att jag inte vann. Jag är bara så glad att folk gillade mitt lilla kit!!!

Jag ska inte försöka räkna på hur länge jag satt med detta men det var oerhört roligt så det var värd alla timmar!
Lådan höftade jag till och skar ut i kartong som jag sedan klädde med svart papper. Samma sorts svarta papper skars i remsor som jag trasslade ihop, rätade ut och strök med vit stämpeldyna på så vecken fick lite färg. Häxan, katten och pumpan är från den mask jag köpte på mässan i Göteborg. Istället för att rita av dem gjorde jag så här:

Svart papper, mask, vit stämpeldyna och blending tool! Sen var det "bara" att klippa ut!

Jag skar ut nya kartongbitar som var lite större än "hålet" på lådans sidor. Jag klädde det med orange silkespapper och fäste det med decopagelim. Därefter sattes de svarta figurerna på plats och det orangefärgade "fönstret" tejpades fast från lådans insida.

Sedan var det bara att fylla med lite treats!

Det blev en godisfylld pumpa! Detta är väldigt enkelt att göra. Jag tog bara en bit silkespapper, höll i hop hörnen så det blev likt en påse och lindade blomstertejp högst upp så pappret satt ihop. Därefter var det bara att fylla med lite godis.

Dessa gravstenar var svarta påsar som jag vek av ett tunt svart papper och därefter stämplade på. Jag är väldigt nöjd med mitt köp av vit stämpeldyna!

Allt gott sköljes ner med lite Murky Merlot! Etiketten har jag använt blending tool och en röd stämpeldyna på.
Asken med ödleögon är en gammal godisask som jag målat med akrylfärg. Etiketten fick även den stifta bekantskap med blending tool verktyget. Spindelnätssmycket som hänger på vinflaskan köpte jag på Panduro.

Nej men ojdå - jag har vunnit!

Publicerad 2010-11-16 12:21:28 i Pyssel,

Jag är medlem i en bokklubb som heter Skaparglädje. Ungefär en gång i månaden får jag en tidning med tips på pysselböcker. Ibland har de tävlingar och den senaste akade jag på. Man skulle tipsa om sitt favoritjulpyssel. Det är ganska svårt att säga vad som är mitt favoritpyssel i jultider men jag fixade ihop ett par dekorerade ljus med servettmotiv samt ett med stämplat motiv på servett.

Idag surfade jag in på deras hemsida och titta här, där är ju mitt bidrag!!!

Lite inspiration till dörrkransar

Publicerad 2010-11-15 17:28:35 i Naturmaterial,

Någon som funderar på att göra en egen krans att hänga på dörren i år och saknar lite inspiration? Dessa kransar gjorde jag till julmarknaden förra året och snart kommer jag visa bilder på årets kransar! Så länge får ni hålla till goda med lite gamla bilder.

Dörrkrans nr1 Dörrkrans nr 2 Dörrkrans nr3 Dörrkrans Dörrkrans Dörrkrans Dörrkrans Dörrkrans Dörrkrans Dörrkrans

Klickar du på bilderna så kommer de upp i lite större storlek!

Någon stil ni tycker jag ska satsa lite mer på i år? Jag är mest nöjd med nr 2 och 3, tror jag...


Tre matkassar

Publicerad 2010-11-14 10:23:45 i Sömnad,

Igår satte jag mig framför symaskinen! Det gick verkligen undan och nu är tre stycken tygkassar klara. De är perfekta att ha när man handlar, rymmer en hel del!

Tyvärr fick jag sy ett innerfoder till dem då tygets mönster gav en hel del trådar på baksidan som annars lätt skulle repas upp. Det blev lite mer omständigt än annars att sy ihop dem men jag är väldigt nöjd med resultatet!

Virkad sjal

Publicerad 2010-11-13 17:32:20 i Virkat,

Den här sjalen virkade jag för ett bra tag sedan men att sätta fransar är ju sååå tråkigt! Nu är den i alla fall klar, och enkel att virka var den också!

Altrad burk "i repris"

Publicerad 2010-11-12 09:51:43 i Altrat,

Jag har altrat ännu en burk men gjorde den ganska lik den kakburk som jag altrade för ett tag sedan.

På lockat finns det en upphöjd text som jag ville dölja och en av de större stämplar jag har på klockor passade perfekt! Sedan går det igen lite på den övriga dekorationen då det finns en mindre klocka där.

Den mindre klockan gick jag över med lite distress ink och blending tool i efterhand. Wellpappen är jag riktigt nöjd att jag hittade på stan för någon vecka sedan. Det var en hel rulle så den räcker ett tag och det fanns även många olika färger att välja på. Jag tror jag måste börja leka mer med wellpapp!

Jag var först inne på att (som vanligt) använda ett par ljusgula rosor som jag har ett helt gäng av men dessa liljor passade faktiskt bättre. Jag fäste dem med limpistolen (underbart verktyg!)

Carpe Diem är stämplat på ett lite tunnare papper än det som jag stämplade noterna på. Därefter eldade jag lite på kanterna och fäste det på en annan bit svedd papper.

Mossigt värre

Publicerad 2010-11-11 18:26:44 i Naturmaterial,

Nu har jag börjat klä in halmkransarna med mossa. Tyvärr gick det åt en hel del och jag gjorde praktiskt taget slut på det jag hade hemma! En del fastnade även på stövlar.

Före och efter. Egentligen var de här stövlarna nästan tillräckligt söta som de var men ändå liiite plastiga.

De röda hittade jag i en second hand butik igår men även de här stövlarna, aningen större storlek, följde med hem.

Jordgubbslådan har kommit till användning igen... Nu får dessa 4 kransar och stövel vänta en vecka eller så innan jag tar tag i dekorationen. Förhoppningsvis kan jag snart "klä in" de andra halmkransarna och stövlarna med mossa och en dag enbart fokusera på dekorationerna.

Till sist passar jag på att visa lite annat jag hittade i second hand butiken! Julgrejerna har dykt upp och jag hittade en del som kanske fastnar på kransarna.

Tycker 35 kr är helt överkomligt pris.

Målade värmeljus

Publicerad 2010-11-11 10:09:24 i Målade värmeljus,

Dessa målade värmeljus hade jag stående i bokhyllan och jag tror inte jag har visat dem tidigare så här kommer en bild!

Jag är väldigt nöjd med citronerna och grodan!

Det är antagligen de sista. Idag blir det fokus på kransar och sömnad!

Beslutsångest vid dekorering

Publicerad 2010-11-09 16:05:46 i Altrat,

Jag har stor beslutsångest. Jag blir inte riktigt nöjd med burken jag håller på att altra och skulle behöva lite smakråd.

Något jag faktiskt är ganska nöjd med är locket:


Bladen har jag inte fäst men det känns som att de passar in.

Mitt stora dilemma. Hjälp! Vara eller inte vara? Jag gillar verkligen kombinationen på de här två stämplarna men något känns fel. Är det färgen? Vilken färg ska det vara? Eller passar den helt enkelt inte in?

Passar även på att visar en skarv som jag är nöjd med! Längst upp klippte jag ut blommorna längsmed konturerna och gjorde likadant där pappret överlappade varandra. Det pärlemofärgade pappret i bakgrunden kom på det sättet fram.

Lämna gärna en liten kommentar hur ni tycker jag ska lösa dilemmat med stämpeln!

Grönt badkar

Publicerad 2010-11-08 18:42:02 i Pyssel,

Jag satt och rotade runt bland alla skivor och mappar efter en bild på en adressbok jag gjorde för ett eller två år sedan. Antingen glömde jag fota eller så är mina fotografier i lika stor röra som alla mina pysselgrejer för inte kunde jag hittade någon bild! Däremot hittade jag en lite taskig mobilbild från hur vårt badkar såg ut förra året.

Grönt och fint! Årets "skörd" ligger paketerad på balkongen. Tror det börjar bli dags att ta tag i mossklädnad av kransar och stommar. Nu är det inte långt kvar till julmarknaden...

Ett gäng målade värmeljus

Publicerad 2010-11-07 19:24:04 i Målade värmeljus,

Idag har jag suttit och målat lite värmeljus!

Det blev inte så många med julmotiv... Jag är väldigt nöjd med dessa två motiv:

Sedan blev det ett litet större antal som inte har någon koppling till julen.

Halloweenpynt del 4

Publicerad 2010-11-07 10:39:27 i Pyssel,

Det var väldigt trevligt att se att alla hade klätt ut sig igår! Nja, en kompis hade förstås fuskat men då fick han istället ett par djävulshorn och skeletthandskar! Mårten och jag hade faktiskt varit och köpt kläder, matchande kläder! Utöver oss två österrikare hade vi bland annat en ängel, Den Grå Vardagen, militärer m. m.

Lite trångt blev det runt köksbordet men vi lyckades klämma ihop 9 pers runt det! Till förrätt blev det jättegod kantarellsoppa (den var faktiskt godare än kvarterskrogen, och det säger en hel del!). Därefter dukades en riktigt mumsig räkpaj fram (Nami lät faktiskt bli den! Chockad) och... nja... Okej, någon springer runt i Norrköping och saknar en hand!

Till dessert blev det en riktigt läcker pumpapaj! Det är nog första gången jag äter pumpa, men inte sista...

Sedan förflyttade vi oss in till soffan (tur att den är stor) och fortsatte mumsa i oss en massa smågott.

Jag är så nöjd med tårtfartet som jag hittade på second hand för ett tag sedan!

Ett par råttor sprang runt i lägenheten, katterna verkade inte bry sig om dem.

Om ni någon gång funderar på att köpa spindelväv och tycker det ser lite ut i en påse och övervägar att ta en till - låt bli! En påse räcker huuur långt som helst!

Visst matchar Nami och jag varandra bra?!

En militär och en taliban!

Måste bara visa en bild på Emilias vingar, hon är så duktig som satt och fixa till dem själv!

Djävulen smyger i bakgrunden...

Halloweenpynt del 3

Publicerad 2010-11-06 17:18:58 i Naturmaterial,

Den här häxan tog sin lilla tid att skära ut ur pumpan!

Dags att fixa det sista innan folk dyker upp! Imorn ska jag lägga upp bilder på allt jag och sambon pysslat med under eftermiddagen inför vårt lilla Halloweenparty.

Halloweenpynt del 2

Publicerad 2010-11-05 17:21:41 i Ätbart,

Idag har jag bakat en kaka och dekorerat den!

Tyvärr blev min pumpa lite plattare än jag tänkt men för att vara första försöket är det väl inte så dåligt, eller vad tycker ni?

Tri-Shutter kort

Publicerad 2010-11-05 09:20:11 i Korttillverkning,

Det finns många, roliga vikningar på kort och för ett tag sedan visade jag mallen på ett Tri-Shutter kort. Nu har jag dekorerat det och så här blev resultatet:


Grodstämplarna är från Penny Black och fjärilarna är stickers från Panduro. Jag färglade stämplarna med mina akvarellpennor och blev riktigt nöjd med resultatet! Inser i efterhand att jag gott kunde ha gjort en pratbubbla till grodorna som sitter på ett näkrosblad.

Det finns en fördel med blöta handdukar

Publicerad 2010-11-04 17:04:00 i Stickning,

I slutet av stickbeskrivningar står det ofta att plagget ska läggas mellan fuktiga handdukar. Låt mig illustrera fördelen med hjälp av en bild!

Två pulsvärmare har nålats fast på en fuktig handduk som låg på en bit kartong och därefter lade jag en annan, fuktad handduk ovanpå och lämnade så över en natt. Syns det vilka två som fick den behandlingen?

Igår påbörjade jag en ny pulsvärmare och nu är den klar! Det går fort när man inte har något annat att göra på dagarna än att sitta och titta på film. Jag misstänker att maken till den nya pulsvärmaren är klar imorn för min röst är så dålig att jag är värdelös att ha på jobbet.

Titta vad jag har hittat!

Publicerad 2010-11-03 14:42:34 i Pyssel,

Tada! 1 kg pärlor funna!

Jag hittade burken i en låda under extrasängen. Ska jag tolka detta som ett tecken på att jag har
  1. För många grejer
  2. För många "gömställen" alt breder ut mig för mycket
  3. Är i desperat behov av ett pysselrum där ALLA grejer förvaras
Kanske en kombination av alla tre... Längtar tills den dag vi flyttar till hus!!!

Det är en stor blandning på färger på pärlorna: vita, turkosa, rosa, lila, gröna, genomskinliga med antingen rosa, blå eller orange färg, colafärgade och även svarta pärlor. Jag tror bestämt att jag ska sticka lite fler pulsvärmare med pärlor!

Tips inför Allhelgonahelgen

Publicerad 2010-11-03 11:38:07 i Naturmaterial,

Nu till helgen är det många som tänder ljus och lägger kransar på gravar. Här visar jag ett alternativ till att köpa en krans.

Det du behöver är tidningspapper, plastfolie, blomtråd, mossa, sytråd och lite dekorationer.

Börja med att forma tidningspappret till exempelvis ett hjärta. Fixera formen genom att linda plastfolie omkring det och avslutningsvis något varv med blomtråd.

Nu är det bara att lägga dit mossan och fästa den genom att linda sytråd runt hjärtat.

 

Dags att dekorera den! Här är det bara fantasin som sätter gränserna. Ute i naturen finns det fortfarande en hel del material man kan använda sig av, kanske finns det även något liggande där hemma i en låda!

Färdig!

Mer paket med posten

Publicerad 2010-11-02 20:19:48 i Pyssel,

Idag kom de - äntligen! I början av oktober beställde jag visitkort från Vistaprint. Torsdag för nästan två veckor sedan fick jag ett mejl att de var på väg. Dagarna går. Inget med posten. I mejlet hade det stått att jag skulle få dem senast 29e oktober. Det datumet kom och gick. Men idag dök de i alla fall till slut upp!

Vad tycks?!

Tänkte passa på att ge ett litet "varningens ord" om någon frestas haka på deras reklamerbjudande. 50 kr för 500 visitkort låter jättebilligt men min nota gick på 240 kr. Då hade jag lagt till adressetiketter för 29 kr så ni förstår nog att de lägger på fint med moms och frakt och behanglingskostnad eller vad de nu kallade det.

Pulsvärmare med pärlor

Publicerad 2010-11-02 10:21:24 i Stickning,

Jag har för första gången testat att sticka med pärlor!

Pärlorna syns aaaningen mer från avigsidan.

Det är riktigt lätt att sticka med pärlor! Här kommer några enkla steg på vägen...
  1. Knyt fast lite sytråd runt garnet.
  2. Trä på en pärla i taget (jag hade lite problem med mina pärlor då hålet var olika litet, alla pärlor gick inte på garnet)
  3. Lägg upp önskat antal maskor.
  4. När du ska sticka in en pärla för du den så när arbetet som möjligt och därefter stickar en maska.
Jag stickade in mina från avigsidan och därför syns de bara diskret på framsidan. När den andra pulsvärmaren är färdig ska jag virka en liten kant högst upp. Att trä pärlor på garnet tar sin lilla tid, här använde jag mig av bara 90 stycken.

Tror jag ska brygga mig en ny kanna te och påbörja nästa pulsvärmare. Jag får dock ta det litet försiktigt, det är nämligen Zoofii som har tagit första "vakten". Jag är hemma sjuk och katterna verkar ha tagit på sig att övervaka mig. Igår sov jag två timmar när jag kom hem och när jag vaknade låg de tryckt intill mig på varsin sida. De små raringarna!

Om

Min profilbild

Alexandra

Smålänning som efter studier i Uppsala fastnade i Norrköping och här trivs som fisken i vattnet. Jag älskar att skapa saker och ting själv och letar hela tiden efter nya hobbies.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela