pysselmani

En pysselmanikers bekännelser

Bröd med protein

Publicerad 2010-06-28 15:41:25 i Ätbart,

För ett par månader sedan köpte jag en liten burk med Bakepro, ett bak- och matlagningsprotein. Tillsammans med burken följde det med ett litet häfte med recept. Igår stod jag och bakade 4 stycken limpor med proteinpulver.

Bröd med protein

Det var tur att brödet var gott för det var inte lätt att forma till limporna. Degen var väldigt klippig men gick utmärkt att arbeta klar på bänken. Problemet uppstod när jag bara skulle få ut en fjärdedel i taget ur den stora skålen... Men det gick i alla fall och nu borde vi klara oss ett litet tag på dessa limpor!

Ett bokmärke på kinesiska

Publicerad 2010-06-27 14:12:07 i Korttillverkning,

...eller det är kanske japanska? Alternativt blandat för jag har stämplat med 4 olika stämplar med tecken.

Bokmärke med kinesiska tecken

Det blir mitt andra bidrag till Svensk scrapbookings Midsommarcrop. Idag är sista dagen och jag har verkligen inte fått tid att sitta ner och pyssla med papper. Det är lite trist men förhoppningsvis blir det chans att sitta andra gånger i sommar! Jag funderar på att dra med grejerna ut och sitta nere på gården. Då behöver jag inte ha dåligt samvete att jag sitter inne fina sommardagar!

Midsommarfin

Publicerad 2010-06-27 09:41:21 i Naturmaterial,

Midsommar i Norrköping är väldigt lugnt, de flesta verkar åka bort från stan!
På morgonen/förmiddagen tog jag en liten tur och letade blommor. Efter ett tag insåg jag att det fick en väldigt vit ton, men så kunde jag inte låta bli ett par söta rosa blommor!

Förra gången jag testade att smycka diademet med blommor gjorde jag två linjer. På den ena pekade buketterna åt vänster och på den andra åt höger. Lite klumpigt och extra pilligt blev det. Nu började jag från varsin kant och så möttes blommorna högst upp. Jag blev faktiskt väldigt nöjd med resultatet!

Givetvis glömde jag att ta en bild med den på, innan den hann vissna. Fast Linda var snabb med kameran!

En altrad chokladask

Publicerad 2010-06-21 18:37:04 i Altrat,

Det finns en del utmaningar man kan kasta sig in i hos Svensk Scrapbooking under denna crop. Jag insåg med ens att om den här inte ska ner i soporna är det dags att göra något åt den!

Sagt och gjort, papprena jag valde ut tidigare i dag på stan klipptes till och fästes. Visst ser den lite bättre ut nu?

Och nu till dekorationerna. Utmaningen säger: "Du ska använda dig av minst 5 olika punchar eller dies och av dessa får en vara bokstäver eller siffror." Okidoki, 5 stycken borde jag väl ha?

Fjäril, fyrklöver, blad, blomma och...snöstjärna?! Men jisses, det funkar ju inte. Att köpa en till bara för att kunna vara med i den här tävlingen känns ju dumt. Jaja, bara att gilla läget. Stansa på, ignorera Zoofii som visst inte gillar ljudet, klipp, skär och limma och...

Vad tycks? Inte så illa va? Och det blev faktiskt egentligen 6 punchar, typ. De svarta strecken är faktiskt utstansade för hand, i min BIA! Det är egentligen de där resterna man bara slänger!
Sett rakt uppifrån...

Fjärilarna är utstansade ur rester av pappret runt om lådan. Jag blev riktigt glad när jag insåg att de är i helt rätt storlek! Men det var lite knepigt att måtta in fjärilen rätt i punchen och sen stansa ut den utan att pappret flyttade på sig.

De små, sexbladiga blommorna skar jag ner blombladen lite på så att jag sedan kunde böja upp dem. Inuti syns en snöstjärna fast den yttersta biten skar jag av och till sist satte lite lila glitter i mitten.

Snöstjärnor stansade på gult papper ser visst inte så vintriga ut, istället tycker jag de ser lite ut som en näckros på sitt fyrklöverblad!
Den lila blomman är uppbyggd av totalt 12 blad. Det undre lagret nuddar bladskaftet precis varann, i den övre kransen ligger de istället överlappande.

En utmaning klar, dags att gräva ner sig i nästa!

Skulle egentligen bara ha två...

Publicerad 2010-06-21 15:02:51 i Shoppat,

Idag blev det en liten shoppingtur på stan. Jag var på jakt efter en bok och då är Myrorna bra! 10 kr kostade den och jag har redan slitit ut alla sidor! Jag hittade även en bok om ljus, tyvärr börjar hyllan med pysselböcker bli full. Tyvärr och tyvärr förresten, det är ju bara att fylla en hylla till!!!

Jag var på jakt efter papper till en ask jag ska altra. Efter lite velande fram och tillbaka hittade jag två mönstrade papper jag gillade men varför inte köpa 10 stycken för 90 kr då man ändå håller på?! Det var ju en baggis när jag hittade de här helt underbara papprena...

En del av papprena är så fina att jag nästan borde rama in dem och hänga dem på väggen precis som de är!

Den här går lite i samma stil, tänkte jag. I vilket fall som helst kunde jag inte låta bli den.

Och när jag hittat 10 stycken och skulle gå till kassan får jag givetvis syn på den här. För några veckor sedan såg jag den för första gången, tänkte att jag skulle köpa den men lät bli. Och sedan kunde jag inte hitta den igen, förrän idag. Så självklart fick den följa med i påsen hem! Tror ett Halloweentema blir helt perfekt på den här!

Sommarfina fingrar?

Publicerad 2010-06-19 20:32:19 i Pyssel,

När jag ikväll ändå satt och polerade naglarna (eller vad det nu ska kallas, hemmanikyr kanske?) så var det lika bra att måla dem för första gången i år. Och självklart hittade jag en flaska grönt nackellack i badrumsskåpet!

Nagelkonst

Det kan ha varit i en leksakaffär jag hittade de här nageldekorationerna och om det var det och föräldrar har köpt dem till sina barn så tycker jag väldigt synd om dem!!! Det här var enormt pilligt. I början gick dekorationerna tyvärr sönder när jag försökte lossa dem. Det gällde att pilla försiktigt med pincetten (en trubbig ska tilläggas) för att få loss dem hela. Övning ger kanske färdighet, jag har en del kvar att träna på.

En praktisk skylt

Publicerad 2010-06-17 10:57:26 i Inredning,

Först tyckte jag att det kanske inte var nödvändigt att ha en sådan här skylt men den är faktiskt väldigt trevlig och jag är riktigt nöjd med köpet jag gjorde på Mique!

Diskskylt

Det är bara en tunn magnetplatta med text på varsin sida. Pysselfreaket inom mig funderade först på om jag inte kunde göra en själv, men lite begränsningar ska jag kanske ge mig själv?

Ett par färdigstickade strumpor

Publicerad 2010-06-15 15:00:00 i Stickning,

Det tog mig ett tag att bli klar med den andra strumpan, säkert för att jag hittade andra stickningsprojekt som lockade lite mer. Men nu är de färdiga! Och de är riktigt sköna

Givetvis hade jag maskat av fel på den första strumpan! Istället för längsmed tårna blev det tvärsöver. Inte så snyggt, eller bekvämt. Det är lite pilligt att plocka upp en avmaskning, speciellt när två maskor stickats ihop samtidigt och de återigen ska fördelas på 4 strumpstickor. Men det gick, envis som jag är...

Egentligen hade jag velat ha dem lite längre, men det hade inte garnet räckt till.

Jag undrar vad jag ska påbörja nu? Boleron jag köpte garn till för ett tag sedan? Tror jag ska fundera på saken medan jag sitter och stickar på balkongen på en pulsvärmare, eller den andra toffeln i Eskimo. Just det ja, i en låda ligger det en annan påbörjad pulsvärmare. Hoppas, kanske ska försöka avsluta mina projekt innan jag påbörjar nya!

Det växer så det knakar

Publicerad 2010-06-14 19:26:34 i Odling,

Det är väldigt kul att se hur mina små, exotiska plantor växer men det är lite svårt att skydda dem från monstret på fyra tassar som heter Zoofii.

Avokadoplanta

Den petflaska som jag klippte av botten på och satte över plantan börjar bli för liten, än så länge har jag ingen aning om hur jag ska fortsätta skydda den här plantan. För skydda den måste jag! Jag gjorde ett litet (elakt?) test. Jag frågade helt enkelt vad Zoofii tyckte om den här växten. Artigt sträckte hon fram huvudet och luktade och... Japp, öppnade munnen för att smaka! Synd att matte stod med duschflaskan i näven.

Ananasplantan behöver jag däremot inte oroa mig för och hej och hå vad den har växt! Jag blev lite nyfiken om jag bara hade tur med den här så nu senast vi åt färsk ananas sparade jag återigen bladrosetten.

Passionsfruktsplantor

Passionsfruktsplantorna har fått en omplantering. De skulle säkert gilla lite glesare plantering men jag gillar det buskiga utseendet och när jag planterade om mina papayaplantor glest gick det åt skogen så...

Smultron

Det börjar bli lite färg ute på balkongen - mums!

En midsommarkrans på diadem

Publicerad 2010-06-13 16:57:10 i Naturmaterial,

Förra året gjorde jag den klassiskt runda blomsterkransen till midsommar men för några dagar sedan fick jag en idé på en annan variant, som har en hel del fördelar.

Idag tog jag mig en promenad ner på stan i det fina vädret och leta upp ett brett, billigt diadem. Sedan var det bara att göra små buketter och fästa dem. Är resultatet?

Inte så pjåkigt om jag får säga det själv!

Jag fick ett riktigt bra tips av en kompis som har jobbat som florist - blomstertejp!
Till den riktiga midsommarkransen ska jag försöka få tag i prästkragar, murgröna och blåklint. Midsommarblomstern är väl som vanligt överblommad tills dess...

Blommorna införskaffades igår vid Ågelsjön. I bakgrunden syns Marias glasskiosk som öppnade för säsongen igår. Givetvis var vi ju tvungna att åka och köpa glass av henne! Det var lite synd på vädret men Maria hade lite filtar som tur var. Jag kan varmt rekommendera ett besök Hultaglass!

Strömsö i Svt

Publicerad 2010-06-13 13:53:06 i Pyssel,

Nu kör Strömsö igång i Svt igen! Tråkigt nog missade jag första avsnittet i torsdags och repriserna har redan gått så jag får helt enkelt nöja mig med att börja med avsnitt 2 nu på torsdag kl 18.15!

Rispåsar blev till lavendelpåsar

Publicerad 2010-06-13 12:55:59 i Sömnad,

Två dagar innan Linda och Johans bröllop satt jag och sydde rispåsar. Linda undrade om jag inte tog på mig för mycket och självklart gjorde jag det! Syrran skulle disputera dagen efter och det skulle packas inför resan till Uppsala och älskling och jag skulle ju även vara toastmasters på bröllopet dagen efter syrrans disputation. Lite galet har det varit de senaste veckorna men nu börjar jag landa och ladda batterierna igen!

Rispåsar

Tänk vilken nytta man kan ha gardiner! Korgen har blivit tömd på nästan alla rispåsar och är nu fylld med bröllopsinbjudningar, program från 2 av bröllopen vi varit på och två små, halvt tömda, champagneflaskor med såpbubbelvatten som Mique säljer.

Jag har hittat en ny användning för några av de tomma påsarna. Jag har en del torkad lavendel här hemma och sådant gillar inte skadeinsekter har jag hört. Så nu ligger det lite doftpåsar i kökssoffan tillsammans med gardinerna och tygerna samt inne i klädkammaren!

En klänning uppsydd till bröllop

Publicerad 2010-06-08 21:23:55 i Sömnad,

När jag var på jakt efter tyg till syrrans väska hittade jag ett helt underbart tyg som skulle passa perfekt till exempelvis ett linne.

En massa paljetter är fastsydda i tyget och ger ett skimrande ljus. Tyvärr är jag väldigt duktig på att köpa på mig en massa roliga tyger men mycket dålig på att faktiskt sätta mig framför symaskinen.

Under våren trillade det in några bröllopsinbjudningar och med ens kände jag att tyget vore helt underbart till en klänning. Tack och lov har jag en kompis som är hur duktig som helst på att sy så jag bad henne hjälpa mig. Egentligen hade jag tänkt att hon skulle lära mig men det råkade visst sluta med att hon sydde upp klänningen åt mig!

Jag ville ha livet rynkat och det blev helt perfekt med ett svart band som bröt av livet från resten av klänningen. Och den här söta lilla detaljen lade Emilia till!

Till min besvikelse ska Hattbaren i Uppsala stänga och har nu utförsäljning med 50%. Jag hade hoppats på att hitta en ny hatt men det fanns tyvärr ingen i den rätta stilen. Tursamt nog passande hatten som jag hade på bröllopet i maj till den här klänningen!

Älskling och jag utanför kyrkan som våra vänner gifte sig i

Nu är jag på väldigt stort humör på att sy, och nästan gång ska jag försöka mig på att sy allt från grunden själv! Jag har redan en idé på en klänning jag vill sy och eventuellt även ett passande tyg här hemma. Jag är nog lite knäpp, men jag tror bestämt jag önskar mig lite regn under semestern!

Shopping i Uppsala

Publicerad 2010-06-07 12:29:26 i Shoppat,

I fredags hann älskling och jag med en liten sväng inne i Uppsala. Av en ren slump *host host* låg det en scrapbookbutik bredvid parkeringsplatsen.

Jag hittar alltid något trevligt i den butiken! Den här gången kärade jag ner mig i lite charms, nu måste jag börja altra mer grejer!

Bredvid kassan fanns det en låda med stämplar och där hittade jag den här. Jag älskar Penny Black och har funderat på att köpa hela setet (som heter holly-jolly) men nu var det egentligen bara den här stämpeln som intresserade mig så jag tog ett litet glädjeskutt i fredags!

Därefter styrde vi vidare till Oil och vinegar och köpte med oss några dl olivoljor hem. Det är synd att den butiken inte finns i Norrköping men som tur är finns den i Jönköping. Så jag kan handla antingen när jag hälsar på syrran eller föräldrarna!

En doktor till syster

Publicerad 2010-06-06 10:13:09 i Sömnad,

Jag är numera stolt lillasyster till en doktor! I fredags disputerade min syster i Uppsala och självklart var vi med när hon försvarade sin avhandling. På kvällen blev det festande med mat och dryck och äntligen kunde jag få ge henne en present som jag jobbat en hel del med. Egentligen skulle hon ha fått den här i julklapp. Julen 2008...

Min syster verkligen älskar orkidéer! Detta fick jag bistert erfara under perioden vi delade studentlägenhet... När jag hittade ett mönster på orkidéer i en tidning var jag bara tvungen att starta ett, som det visade sig, tidskrävande projekt.

orkidéväska

Mönstret till kassen hittade jag i en annan tidning och bestämde mig på direkten att det var den jag skulle fästa det färdiga broderiet på!

Det syns inte så tydligt men runt orkidéerna ligger det en vit kant. Bara den tog mig typ 6 timmar att göra på alla blommor! Men den lilla detaljen gör mycket, så det var det värt.

Jag var verkligen jätte jätte jättenervös när jag skulle sy fast den här!

Och baksidan! Väskan var egentligen ganska lätt att sy men det var helt klart pilligt att sy ihop handtaget med små-små-små stygn och bottnen ska vi inte tala om! Jag får bara hoppas att syrran vågar använda den emellanåt.


Småplantor på väg upp

Publicerad 2010-06-01 08:48:03 i Odling,

Det börjar se lovande ut bland mina smultronsplantor! Först var jag rädd att det skulle se lite glest ut i zinklådan men de två plantorna skickar nya blad, och blommor, hela tiden.

Hoppas de mognar snabbt!

För ett tag sedan satte jag lite frön från passionsfrukt. De har växt till sig en del.

Och det syns tydligt varför alla mina små plantor måste ha en lite plastlåda över sig som skydd! Lillan var snabb och snodde ett av de små bladen. Smaksens matte - fruktsallad!

Avokadoplanta

Detta är en avokadoplanta och de är väldigt enkla att odla. Sätt bara ner en kärna i lite jord, glöm bort den för några veckor och med ens har något kommit upp ur jorden!

Av erfarenhet vet jag med mig att katter gillar dessa blad. Jag drev upp en annan planta för något år sedan och den fann Nami tilltalande. Idag fixade jag till ett litet smidigt skydd - en petflaska med avklippt botten! Jag får bara vara lite observant så bladen inte tar skada, de är nämligen lite känsliga för solljus. Däremot verkar den gilla att stå relativt soligt för så här fin planta har jag inte fått tidigare!

Om

Min profilbild

Alexandra

Smålänning som efter studier i Uppsala fastnade i Norrköping och här trivs som fisken i vattnet. Jag älskar att skapa saker och ting själv och letar hela tiden efter nya hobbies.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela