pysselmani

En pysselmanikers bekännelser

Resterna

Publicerad 2009-11-30 21:01:36 i Pyssel,

När jag ställde upp grejerna på bordet kändes det med ens som inte så mycket som blev över. Eller, kanske skulle kännas så om allt fick trängas på bordet samtidigt!

Ljus och tändsticksaskar

Fortfarande förvånad att tändsticksaskarna gick så dåligt. Tycker folk att de är så roliga odekorerade?

Pulsvärmare

Färgglada pulsvärmare gick inte hem. Märkligt. Sådana här är ju hur bra som helst att ha! Tror jag bara sålde 7 par. Trodde de skulle gå som smör!

Kroppsprodukter

Första dagen sålde jag inte en enda av kroppspeelingen men på söndagen gick det lite bättre! Men som ni ser, mycket kvar. Och syster som gjort så fina etiketter åt mig...

Små badbomber

Hjärtan med rosdoft, apelsinklyftor med (givetvis) apelsindoft och små äpplen (doften kan ni nog gissa er till!). Det är badbomber/badbrus - inte något man äter!!! Även om de ser goda ut...

Tygkassar

Ingen aning hur många jag sålde av dessa (glömde räkna innan det började) Men det gick jättedåligt och både jag och en kollega som tittade förbi är chockade. Både hon och jag får tokofta kommentarer om våra tygkassar. Var har vi köpte dem och någon gång fick jag frågan om jag tog beställningar. Såg folk dem inte?

After eight och etiketter

Askarna innehåller faktiskt After eight! En fin utsida och gott inre. Men det sålde visst inte. En kund nappade. Julklappsetiketterna sålde. Lite. Mårten trodde de skulle gå som smör. Jag också. Eller, det trodde jag med det mesta men se så fel jag hade.

Vykort har jag över också. Det får bli imorgon. Huvudet har verkligen inte velat vara med idag. Jag sov också dåligt natten till idag. Märkligt, med tanke på hur helslut jag var. Hoppas verkligen jag inte dragit på mig en förkylning! Stod i drag både på lördagen och söndagen men det betyder inte att jag vill gå och bli sjuk! Den biten har jag haft för mycket av i år.

Priser orkar jag inte skriva upp, det kommer kanske upp under de närmsta dagarna. Hojta till om något är av intresse! Jag är skamligt billig... Tror barnarbetare har mer i timlön än jag!

Nu ska jag tappa upp ett bad, slänga i någon badbomb och hoppa efter!

Rapport från julmarknaden

Publicerad 2009-11-29 17:59:11 i Pyssel,

Det har varit en lång och uttröttande helg. Julmarknanden i Värmekyrkan var öppen mellan 11 och 16 både på lördagen och söndagen. På lördagen fick utställare komma in från kl 8, på söndagen kl 10. Klockan var nog lite efter nio när jag började packa upp alla mina saker på lördagen. Det var ganska svårt att veta hur jag skulle ställa upp det. Jag hade tänkt testa hemma på köksbordet men alla smågrejer drog ut på tiden under fredagen.

Jag hade tur och stod mot en vägg som det faktiskt stack ut lite skruvar från - perfekt att hänga dörrkransarna på. Hade helst velat ha en ställning bakom mig, istället fick jag lägga några på bordet och den ytan hade jag behövt för att arrangera upp de andra grejerna lite bättre.

Julmarknad i Värmekyrkan

Dag 1: Lite mer eller mindre kaos på bordet

Mycket folk var det men de flesta verkade mest vilja titta. Gick det för lång tid mellan att någon kom och handlade blev jag ganska trött. Och lite less (det blev lite mer påtaligt dag 2). Jag kan inte direkt säga att jag hade något som var storsäljare. Kanske dörrkransarna, för dem blev jag av med allihop!!! Pulsvärmarna sålde förvånandsvärt jättedåligt. Och tändsticksaskarna trodde jag skulle vara poppis men nej. Visst, det var påtagligt mindre grejer som följde med hem men ändå så mycket mer än jag räknat med. Visst kan vi äta upp pepparkakspralinerna, använda badbomberna, kroppspeelingen men pulsvärmare och tygkassar? Vissa saker går det att få för mycket av. Jag undrar om jag lade upp sakerna fel eller om folk bara var blinda för vilka bra julklappar jag stod och sålde, till väldigt bra pris.

Julmarknad i Värmekyrkan

Dag 2: Lite mer struktur, i alla fall försök till det

När jag kom på lördagen låg det ett litet infoblad på bordet angående nästa år. Då ska det utökas och det blir två helger, och då mellan fredag och söndag. Det blir nog för mycket för mig och när jag gjorde ett överslag på utgifter nu ikväll kunde jag tyvärr konstatera att jag troligen gick plus-minus-noll. Tråkigt. Men jag fick ju visseligen chans att prova på en del nya saker. Så antagligen försöker jag mig inte på något sådant här igen. Kanske istället tipsa folk att de kan göra beställningar?

Lite pepparkakspraliner?

Publicerad 2009-11-27 19:46:06 i Ätbart,

Först tänkte jag göra påsar själv av cellofan. Då älskling skulle ner till gymmet på kvällen passade jag på att slå följe för att köpa lite extra cellofan. Det vore ju lite retligt om det jag hade hemma tog slut efter jag packat hälften av pralinerna! Bestämde mig sedan att ta den enkla lösningen och köpte färdiga cellofanpåsar. Det var ett lyckat drag!

Pepparkakspraliner

1,5 kg pepparkakor... Jisses vad jag har legat i nu på slutet!

De sista tre

Publicerad 2009-11-27 19:43:10 i Naturmaterial,

Sådär! Nu är de färdiga. Lite ris blev över, jag funderar på att använda det för att dekorera balkongen!

Dörrkrans

Kransen ser lite lustig ut insåg jag efteråt, men det gick att rätta till riset så det såg mer symmetriskt runt ut!

Dörrkrans

Det var lite stickigt att göra kransen ovan men jag blev riktigt nöjd med den! Tre olika sorters ris. Tyckte riset kunde få tala för sig själv och satte därför inte dit så mycket dekorationer. Eller så började jag tröttna lite...

Dörrkrans

Nu var jag ordentligt trött ska jag erkänna! Och inspirationen började tryta... Men nu är de färdiga! Och jag kan börja fundera på hur jag ska frakta ner dem till Värmekyrkan.

Fler dörrkransar

Publicerad 2009-11-27 11:42:53 i Naturmaterial,

Nu börjar jag få upp tempot! Innan det var dags för förmiddagskaffet hade jag gjort risstommen på 2 stycken, dekorerat en samt gjutit ett till julgransljus!

Dörrkrans

Mossan räckte inte hela vägen runt på den här - mutter mutter. Visst, jag kan sticka iväg till skogen och försöka hitta just den här sorten, eller så fuskar man lite... Tycker det blev helt okej med lite ris som döljer "hålet".

Dörrkrans

Något jag bara "slängde ihop" sent igår kväll. Hade egentligen velat ha liiite bredare guldband men jag fick ta vad jag hade här hemma. Gillar blandningen på olika sorters mossor.

Dörrkrans

Blev sisådär nöjd med den här. Tyckte något fattades. När jag känner så brukar det bli bra att ta något rött. Jag ska senare pilla lite mer på rosetten så den ser lite bättre ut. Men den får nog sitta där den är. Sätter jag den längst upp blir det lite för mycket på den vänstra sidan.

Dörrkrans

Här var det också något som fattades men med röda filtstjärnor blev det bättre! Vill väldigt ogärna jobba mer på den här kransen - den sticks som bara tusan!!!

Jag har en till krans där halmkransen är klädd i ris och bara saknar dekortationer. Två kvar med andra ord. Har tallris, gran och lite till av det jag använde till näst sista kransen. Det riset var roligt att jobba med (mjukt!)

Juligt altrade after eight

Publicerad 2009-11-26 18:58:03 i Altrat,

Nu har jag satt dit "omslaget" till after eight askarna. Det blev riktigt snyggt, tycker jag!

altrad after eight

altrad after eight

altrad after eight

altrad after eight

Quilling gör sig väldigt bra på sådana här askar, jag gillar när det blir lite 3D-effekt. Det betyder inte att jag är mindre nöjd med den sista som inte har någon quilling!

Givetvis fick även kortsidorna lite dekorationer.

 

kortsidan på after eight askarna

Jag gjuter en skog av granar

Publicerad 2009-11-26 10:01:46 i Pyssel,

Jag blev så glad igår när jag delade på formen för min gran är jättefin! Så efter en sen middag igår kväll smälte jag mer gjutmassa. Jag tror det stelnar ganska fort (så att jag kan göra många fler idag). En tredje gran håller just nu på att stelna! Lite pill är det men samtidigt roligt!

Julgransljus

Nu blir det kaffe och trådfästning i de sista pulsvärmarna! Det projektet är sedan nedlagt, tror jag har 21 par till helgen.

Idag och imorgon har jag semester så det är storpyssel in i det sista! Det kommer lite senare bilder på en massa dörrkransar. Har jag flyt blir jag klar med dem alla idag. Imorgon vill jag ha så lite som möjligt att göra, en lite slappdag. Det är jag värd!!!

Ljusgjutning är kanske inte min grej?

Publicerad 2009-11-24 15:56:20 i Pyssel,

Släppspray lät som en bra sak att ha när det ska gjutas ljus i form. Men vad det inte står i instruktionen är att de små gummibanden ska sättas dit innan släppsprayen används.

Ljusgjutning som misslyckats?

Ja, de där gummibanden är då de som ligger längst fram på bilden... Jag kan säga att mitt språk inte var så fint. Nu hoppas jag på att det funkar utan dem. Annars blir nog språket lite ofint igen... Det var ju inte heller så lena ord jag använde mig av när jag skulle hälla stearinet i formen. Smältkärlet som syns bredvid konservburken har en helt rund kant = värdelös att försöka hälla från den. Så jag böjde till kanten på konservburken men det gick ju inte så bra... Mutter mutter. Jag får väl låta det här stå tills imorgon kväll och sedan försöka dela på formen.

För övrigt gick det inte åt så hemskt mycket av gjutmassan. Tror jag skulle kunna göra minst 4 stycken till på resten av kartongen. Om jag har tålamodet vill säga...

En adventskalender av tändsticksaskar

Publicerad 2009-11-24 14:07:11 i Altrat,

Jag har tyckt att en adventskalender av tändsticksaskar ser så mysig ut så jag var tvungen att testa! Tyvärr är den inte så stor så det blir lite svårt att hitta tillräckligt smått att lägga i lådorna. Om man inte är en scrappare... Jag kan komma på massor!

Adventskalender

Nu blir det en kopp kaffe för att piggna till innan jag tar tag i eftermiddagens pyssel! Solen lyser ute och det känns lite dumt att inte vara ute i den men jag vet ju hur prognosen ser ut för torsdag och då är jag ledig!!!

Julkortsbestyr

Publicerad 2009-11-22 18:12:20 i Korttillverkning,

Pust! Nu kan jag äntligen säga att jag är klar med alla julkorten! Det tar verkligen mycket längre tid än jag tror. Nästa gång jag tidsplanerar något ska jag ta uppskattad tid och multiplicera den med tre!

Jag har varit flitig både igår och idag med julkorten (och jag har faktiskt även kommit ut på lite promenader och umgänge så hela helgen har inte gått åt till pyssel)
En del kort har fått lite extra på insidan, bland annat tomtens släde. Där blev det min nya favvostämpel (God Jul med lite mindre text under som säger Gott Nytt År) på brunt papper. Guldkorten blir nämligen inte bra att skriva på. Inte att stämpla rakt på heller vilket jag lärde mig tidigt.

Julpost

Kuvert tänkte jag sälja seperat men ville ha lite juligt utseende på dem. En annan ny favoritstämpel användes till dem! Det är 50 stycken... Nu ska jag fortsätta att ge lite mer individuell touch på dem. Jag var ju dum nog att fråga Mårten om han tyckte det räckte så här eller om jag skulle sätta en liten figurstämpel nere i vänstra hörnet på alla. Han tyckte det sista. Suck. Jaja, det gick hyfsat fort med första stämpelomgången så nästa gör nog också det.

Nu är det mindre än en vecka kvar.
Känner jag mig stressad?
- Lite.
Har jag mycket kvar?
- Känns så men jag stryker faktiskt mer och mer på listan.
Är jag klar med dörrkransarna jag tänkt göra färdiga i helgen?
- Inte en enda så här långt...
Är jag trött på att pyssla?
- ALDRIG!!!

Jag tar tag i dörrkransarna

Publicerad 2009-11-20 19:52:14 i Naturmaterial,

Helgens stora projekt är att fixa alla dörrkransar. Ikväll tänkte jag göra grovjobbet med att fästa mossan på halmkransarna. Jag hann göra två stycken innan älskling och jag gick ner till gymmet. Får se hur många mossan räcker till!
Jag funderar på att åka till jobbet och plundra granen där. Den skulle resas igår men gick av på mitten! Lite snopet... Jag måste även ge mig ut och leta efter tallkottar men de tallar jag passerat har typ inte haft några! Är det ett kottfritt år?
Jag hittade faktiskt bild på den dörrkrans jag gjorde förra året! Lite mer dekorationer hade jag tänkt ha på de jag gör nu.

Dörrkrans till jul

Ljusproduktion

Publicerad 2009-11-17 16:38:55 i Pyssel,

Ledig från jobbet men inte så mycket slappande för det... Efter frukosten tog jag tag i att göra klart valnötsljusen. Tror det är 62 stycken totalt. Det tog lite längre tid än jag trodde men nu kan jag bocka av dem från att-göra-listan!

Valnötsljus

Efter en kopp kaffe hade jag fått tillbaka lite ork och tog tag i att göra badbomber. Igår svängde vi förbi ÖB och där hittade jag en burk med citronsyra på 1,2 kg! Jättebra. Men nu har bikarbonaten nästan tagit slut. Vet inte om ÖB hade billigt storpack av det men det har annars Citygross!
Jag håller även på att rensa mossa till dörrkransarna men det är så himla tråkigt (tycker jag, inte Zoofii). Så jag tog mig en paus från det tråkjobbet och plågade ryggen lite till. Det var återigen dags att leka med ljus. Och effektvax.

12 stycken blev det. Det tog ett litet tag innan jag lärde mig hur jag skulle hälla, eller rättare sagt droppa vaxet över ljuset. Gaaa! Trött som bara den nu men jag har mer grejer jag vill hinna med idag. Hellre att göra lite mer nu och få det lugnare i helgen.

En ny hobby?

Publicerad 2009-11-14 19:22:40 i Pyssel,

Efter jobbet åkte jag och Mårten ut till Kimstad. Jag letade lite material till mina dörrkransar och hittade faktiskt en hel del. Ett litet tips är att inte lägga fuktig mossa i pappkassar och låta dem stå några timmar.
Precis innan vi skulle gå nämnde Mårtens pappa att om jag vill ha björknäver finns det gott om det nere i deras källare. Och han hade rätt... Påse efter påse med ved. Full med näver som jag kan hitta på en massa skoj med. Ja, Mårtens pappa var ju inte till mycket hjälp utan kom ju med förslag på vad jag kunde göra! Suck. Nu måste jag åka dit en dag och skala bark från deras vedträn. När ska jag sluta samla på mig nya hobbies?!

...

När ska jag ha tid till alla hobbies?

En sats kroppspeeling klar

Publicerad 2009-11-13 09:06:49 i Hälsoprodukter,

Jag fick göra de olika satserna i omgångar men det gick förhållandevis snabbt. Det känns skönt att kunna stryka det här från listan, även om jag har själva etiketten kvar.

Kroppspeeling 4 sorter

Jag hade egentligen velat göra en sats som var röd eller blå men det gick inte riktigt ihop med de dofter jag valt ut, vilka blev:
  1. Eukalyptus
  2. Mango-lime
  3. Äpple och kanel
  4. Litsea cubeba (citrondoft)

Min minijulafton

Publicerad 2009-11-12 16:37:05 i Shoppat,

Katterna vaknade och tittade förskräckt på mig när jag hoppade runt i lägenheten skrikande "jippie jippie JIPPIE!". Jag hade precis fått meddelande att mitt paket från Slöjd-detaljer låg och väntade på mig på Hemköp. Ehm... Jag mötte postenkillen på väg ut.

Slöjd-detaljer skickar roliga saker

Det syns nog inte men upp till vänster ligger det en gjutform. I den ska jag (försöka) gjuta julgransljus!!! Ute i hallen står ett annat paket, i det finns 10 stycken halmkransar. Oh, jag vet knappt var jag ska börja!!! Nog bästa att sms:a Mårten och säga att idag är det en bra dag att jobba över.

Varför, varför, VARFÖR ska detta vara min jobbhelg?! En del tycker jag har den bästa kombinationen av arbetspass men det är den jag tycker minst om. Jobba fredagskväll, tidig lördag och sedan kväll på söndag. De är så osociala och i alla fall jag tycker jag får noll fritid. När ska jag hinna med allt mitt pyssel i helgen?!

Ett misslyckande

Publicerad 2009-11-12 09:18:20 i Naturmaterial,

Ibland går det inte som man tänkt sig. Alla "bokbollar" som jag har gjort har jag lagt ut i bokhyllan på balkongen. Jag såg för någon dag sedan att det hade lossnat några frökapslar på en av dem och idag gick jag ut och tog en titt på hur stor skadan var. Stor. Och det var inte bara en *snyft*

Misslyckade dekortationer

Tja, det här är några timmars jobb som gick åt skogen. Jag började titta om det gick att reparera men de sitter för löst. Jag har tre stycken som sitter helt fast och nu funderar jag på hur det kan komma sig. Jag har plockat från två olika träd, de som sitter kvar är lite mindre och inte fullt så öppna. Jaja, det går väl inte att lyckas jämt antar jag. Tur jag såg det nu så det inte hände efter att jag sålt dem!

Besviken. Hoppas paketet från Slöjd-detaljer kommer idag och muntrar upp mig.

Tygkassar i drivor

Publicerad 2009-11-11 17:24:36 i Pyssel,

När jag var hemma hos föräldrarna för ett tag sedan tog jag tag i att klippa tyg till kassar som ska sys och säljas på julmarknaden. Jag hade en del tyg med mig ner och mamma hade kvar en del som blivit över när hon tidigare sytt kassar till mig.

Goliat inspekterar

Goliat, mammas buse till katt, var givetvis tvungen att inspektera tygerna vi lagt upp på vardagsrumsbordet. Mamma är väldigt smart och har klippt till mallar i tyg till de olika tygkassemodellerna. Så det var bara att kolla av vilken storlek på kasse som tygbitarna räckte till, börja nåla och klippa.

Goliat ger en hjälpande tass

Jag vet inte hur många timmar jag ägnade åt att klippa men Goliat såg till att hålla mig sällskap! Fast han förstod inte riktigt det där med "var inte i vägen".
Dag 2 klippte jag lite till och sedan var det dags att bära ner symaskinen. Mamma fortsatte att klippa medan jag sydde. Sybiten tog dock väldigt lång tid. Det berodde säkerligen på att det var första gången jag sydde sådana här kassar. Så det blev bara en kasse sydd den dagen, men visst blev den fin?! Tyget hade jag köpt på torget inne i Jönköping.

Tygkasse modell small

Mamma var väldigt snäll, hon erbjöd sig att hjälpa mig sy en del. Så jag tog inte med mig alla utklippta tygbitar hem. Själv har jag inte fått fram symaskinen ännu utan försökt göra färdigt en del andra pysselgrejer först. I torsdags eller fredags lämnade mamma in paketet till posten och det är verkligen roligt att följa paketets väg hem till mottagaren! Från Norrahammar färdades det till Jönköping och där låg det under helgen. Och på måndagen var det... åter i Norrahammar. Av någon märklig anledning dök avsändarens postnummer upp under mitt. Jaja, vi gjorde ett nytt försök och igår morse hade det kommit till Örebro. Något sms att det kommit till mitt utlämningsställe dök inte upp men återigen var det bra att det går att följa paket över nätet!

Tygkassar

Summan landar på 5 st stora, 15 st mellan och 10 st små. Jag vet inte om mamma räknat med två stycken av mellanstorlek med "trollkarlstomtar". De låg nämligen inslagna i kartongen. En till mig och en till marknaden eller båda om det inte var något som passade. Fattar inte vad mamsen menade med det sista, den är ju hur snygg som helst!!!

I paketet låg det något mer, nämligen mitt gamla kassaskrin. I somras rensade jag ut det som något vi kunde ge bort. Tursamt nog hade föräldrarna inte gett bort det ännu och nu kommer det väl till pass!

Blomsterarrangemang i en pumpa

Publicerad 2009-11-10 18:04:55 i Naturmaterial,

I helgen hittade jag en prydnadspumpa i lagom storlek så jag fick lov att testa min andra idé med pumpa i år! Tyvärr börjar det bli mer brunt ute i naturen än gult-orange-rött men jag lyckades hitta tillräckligt med grejer!

Blommor i pumpa

Jag blev riktigt nöjd! För att den ska synas ställde jag den i bokhyllan i vardagsrummet. Får se hur länge det dröjer innan Zoofii hittar den... Hon gillade de vita bären och det andra är säkert minst lika roligt att leka med! Nami känns riktigt väluppfostrad, han satt bara och tittade på. Snäääll kisse! Fast det tycker jag förstås inte mitt i natten när han drar klorna mot sovrumsfönstret...

Får det vara en kaka?

Publicerad 2009-11-08 09:41:03 i Hälsoprodukter,

Chokladtvålar

Sätt tänderna i en av dem här och du spottar snabbt ut den, jag lovar! Dessa ser kanske ut som kakor men det är de inte. Det är faktiskt kakaotvålar! Kakao ska visst vara bra att få bort fisk och vitlökdoft från händerna så det blir bra att ha en sådan här i köket. Frågan är bara hur kak och kaffesugna vi kommer att bli...

Jag börjar beta av listan

Publicerad 2009-11-07 19:34:06 i Pyssel,

Idag satt jag och fixade med de sista julklappsetiketterna. Efter att ha räknat dem och konstaterat att det är nästan 200 (!!!) bestämde jag mig definitivt att nu räcker det. Jag har även gjort om lådan som de ska ligga i. Den är nu indelad i 9 stycken fack. Det är ungefär så många olika varianter som jag har. Hmm. Alla dessa etiketter ska det slås hål i... Suck.

Häromdan gjorde jag en avbockningslista för allt jag ska göra till marknaden (nu är det ju bara tre veckor kvar!) Det känns ganska skönt att kunna börja stryka en del saker. Jag orkar inte göra fullt lika mycket som i början, kanske beror det på det här grådystra vädret vi har? För att jag skulle börja tröttna kan jag inte tänka mig!

Stickandet fortskrider också, det är ganska avkopplande att sitta med på kvällarna framför tv'n. Jag är nu inne på pulsvärmare nr 17. Får se hur många det till slut blir!

Paketet från Slöjd-detaljer ville inte dyka upp innan helgen. Synd. Jag får väl sätta mig ner imorgon och göra upp ett schema dag för dag för när det paketet väl kommer har jag en hel del att göra! Det börjar faktiskt bli skönt att det närmar sig ett slut. Sedan kan jag få lov att börja juldekorera lägenheten! Det ska bli kul. Undrar om Mårten går med på att skaffa julgran? Som vi har på balkongen, med tanke på Nami och hans bakgrund med julgranar...

En beställning har kommit!

Publicerad 2009-11-03 16:54:12 i Shoppat,

Idag fick jag ett sms på jobbet och det gav mig lite huvudbry. Jag hade nämligen ett paket att hämta. Det kunde väl inte vara beställningen från Slöjd-detaljer? Den lade jag ju igår eftermiddag (sååå snabba är väl inget företag?). Det kunde inte heller vara böckerna från Bokus för de skulle ta lite mer än 1 vecka och samma sak med grejerna från Crearome (båda beställningarna lades i helgen).
Efter en trevlig shoppingtur med en kollega efter jobbet knallade jag sedan iväg till hämtningsstället och började se framför mig ett stort och tungt paket som jag skulle lyckas bära hem.
Stort var det (fyllde hela famnen!) men inte så tungt och det var från Crearome!

Crearomebeställning

Det kändes som julafton att packa upp allt! Nu kan jag börja producera en massa badbrus!!! Och Crearome var så snälla och skickade med broschyrer och en bok med massa recept. Spännande!

När jag kom hem hade posten kommit. Där fanns en räkning, trodde jag. Men det var bara information om att en räkning skulle komma! Det är en räkning som blir kul att betala för det är nämligen till julmarknaden! Eh, jag har plats nr 13... Hmm, jag är inte vidskeplig av mig. Tror jag inte i alla fall! Lite intressant skulle det finnas en karta på baksidan. Antagligen mikroskopiskt liten för den var vit i mina ögon. Synd. Vill veta om jag ska stå längsmed en vägg. Jaja, har mejladress till en kontaktperson så det är ju bara att dra iväg några rader! Känns väldigt spännande, nu är det verkligen på gång!!!

Rostade pumpakärnor

Publicerad 2009-11-01 18:48:40 i Ätbart,

När jag rensade ut pumpan lade jag kärnorna åt sidan och idag slängde jag in dem i ugnen och rostade dem. Det blev riktigt gott! Synd att pumporna var helt slutsålda på Hemköp. Jag hade velat göra ett blomsterarrangemang i en (och lite fler rostade kärnor).

Om

Min profilbild

Alexandra

Smålänning som efter studier i Uppsala fastnade i Norrköping och här trivs som fisken i vattnet. Jag älskar att skapa saker och ting själv och letar hela tiden efter nya hobbies.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela