pysselmani

En pysselmanikers bekännelser

En lila pärm för ett grönt inre

Publicerad 2010-09-30 18:20:56 i Altrat,

För ett tag sedan sydde jag ett nytt "fodral" till en pärm att förvara tidningar i. Eftersom jag har lite gröndille så blev det självklart en blandning av olika gröna tyger. På en av mina second hand-turer hittade jag till min glädje tre pärmar med metallpinnar. Jag tycker det är ett väldigt trevligt sätt att bläddra igenom mina pysseltidningar. Idag blev jag klar med smyckningen av en av dem. Surprise surprise - den är inte grön!

Det ljuslila/rosa pappret i ryggen är rest från när jag gjorde en bröllopsask i slutet av sommaren.

Ramen och texten är embossad och det är samma lila papper (Clas Ohlson) som på pärmsidan. De papprena är väldigt bra, mest använder jag faktiskt deras vita baksida som jag använder distress ink och en mister på. Resultet blir i stil med den här teburken.

Det blev lite embossdetalj på framsidan av pärmen. Den här stämpeln samt ramen jag använde på pärmryggen köpte jag i Linköping för ett par veckor sedan. Helt underbara, snirkliga stämplar! Jag kan visst aldrig få för många stämplar...

Okej, jag gjorde en liten fuskgrej. Remsan med blomgirlangen var lite för kort, så jag fyllde ut längst ner med en annan liten detalj. De här klistermärkena eller vad de nu ska kallas är riktigt fina. Jag har ett litet gäng här hemma och det är olika motiv och former på dem. Timarii sålde dem, men de finns ju inte kvar i stan (landet?) längre. Gekås i Ullared har dem däremot. Intressant att de har en liten scrapbookingavdelning. Fast bäst är ju förstås Granngården utanför! Syrran handlade lite papper till mig där i augusti. 20 scrapbookingpapper fick jag, till en kostnad av ynka 100 kr!!!

Pärmen är tingad för en viss sorts tidningar. De här (tyska) tidningarna är helt underbara och fulla med inspiration! Jag tror tyvärr det går ganska fort för mig att fylla pärmen.

Den växer o växer o...

Publicerad 2010-09-29 20:39:30 i Odling,

Min lilla avokadoplanta börjar bli stor! Jag vet, den skulle verkligen må bra av en omplantering. Måste ta tag i det nu snart!!!

Jag borde även våga mig på att toppa den snart så den börjar grena ut sig. Fast jag vill ju inte ha en allt för liten buskig planta så de små bladen ska nog få växa till sig innan jag går på den med saxen.

Vintertid blir avokadons blad lätt bruna. Jag funderar på konstgjord belysning, frågan är bara var jag hittar bra och inte allt för dyr sådan?

Ett pappersprojekt ligger och väntar på mig på köksbordet men jag tror det får vänta tills imorn. Klockan ringer på tok för tidigt imorn och natten till idag sov jag dåligt. Jag vaknade mitt i natten av rökdoft och på morgonen förstod jag att jag inte inbillat mig. Några hundra meter bort brann det och det var tyvärr en svårsläckt brand, rökutvecklingen höll på även under eftermiddagen. Tyvärr innebar det att vårt besök till Visualiseringscentret, som ligger granne med byggnaden som brann, blev inställt. Hoppas jobbet snart bokar in en ny dag för besök!

Kroppspeeling med nypondoft

Publicerad 2010-09-28 21:03:31 i Hälsoprodukter,

Jag har haft några burkar stående här hemma med salt och nyponblad i. Doften är riktigt somrig! Jag testade ikväll att göra kroppspeeling på det saltet. Jag blev dock lite missnöjd med doften, och misstänker att det är oljans fel. Någon dag (snart) ska jag beställa från CreArome igen och då får det, tillsammans med allt annat, även bli en flaska basolja.

Nyponsalt

Jag la ner lite torkade blad, får se om även det var ett misstag. Men man ska väl lära sig av sina misstag, eller hur?

Jag har köpt snus

Publicerad 2010-09-28 18:58:48 i Pyssel,

Nej, jag har inte börjat snusa och jag tänker inte heller börja! Snuset är till sambon men laga till det får han göra själv!

Den här hinken räcker till ca 42 snusdosor. Det enda som behövs göras är att tillsätta vatten och sedan skaka burken någon gång emellanåt. Nu undrar säkert en del varför man ska köpa en hink med portionssnus och fixa och dona när snus finns i butiker här och var. Jo, kostnaden är mindre än hälften och enligt älskling är det visst ingen större skillnad mot det snus han tidigare köpte.
Kanske skulle jag ändå sno lite av honom, en del av mina växter kanske skulle uppskatta lite snus?

Det finns lössnus också. Jag vet inte om älskling får lov att köpa det. Det "tillagas" nämligen i ugnen, i två dagar!

Ett brev på posten

Publicerad 2010-09-27 22:27:23 i Shoppat,

Så fort jag klev innanför dörren idag blev jag besviken. Golvet var tomt. Ingen posten. Var ÄR mitt paket?! Så hör jag älsklings röst.
- Har jag fått något paket idag?
- Nej. Men du blir nog glad ändå.
Va?! Glad ändå? Vad sjuttsingen kan vara bättre än mitt paket som jag gått och väntat och väntat på?!
På köksbordet ligger en avi...
Jag visste mycket väl vad paketet innehöll men oooh vad svårt det var att låta bli att öppna det. Det var inte min briljanta idé att hämta ut det på Hemköp innan vi skulle åka ut till Maxi och handla... Så fort vi kom hem slet jag upp det. Det är ju faktiskt skillnad att sitta och titta på dem IRL, inte på ett foto på en blogg. Och här är dem, mina nya raringar!

Föregående ägare skulle göra en paus i pysslandet och auktionerade ut bland annat dessa stämplar. Först hade jag tänkt låta bli men det finns två ark med Penny Blacks clearstamps som jag inte har och jag älskar Penny Black! Hela kitet kostade mig, inklusive frakt, 344 kr. Ett ark med Penny Black clearstamps kostar i nyskick 179 kr...
Jag vill börja putsa upp dem och sätta in dem i mina stämpelpärmar med en gång men det får kanske vänta tills imorn.

Pysselsöndag

Publicerad 2010-09-26 18:23:50 i Pyssel,

På Pysselforumet har de en höstcrop just nu. Jag upptäckte den tyvärr ganska sent men idag har jag i alla fall hunnit med två grejer. Bilder får vänta tills tävlingen är avgjord, en av reglerna är nämligen att man inte får lägga upp bild på sina bidrag varken på forumet eller på något annat ställe tills röstningen är avslutad. Jag gillar verkligen den regeln hos Pysselforumet. Du har ingen aning om vem som gjort vad och röstar därför på det bidrag du tycker bäst om. Det känns som att alla har en rimlig chans att vinna. Så upplever jag det tyvärr inte alla gånger i samband med andra tävlingar.

Jag har inte direkt lust med det men det är dags att baka bröd, frysen är nämligen helt tom och i min värld existerar det visst inte att köpa bröd i matbutiken. Kanske kanske hinner jag med en sak till i höstcropen, jag har i alla fall en idé på gång... Och tiden går ut först 23.59!

Ett hjälpande redskap

Publicerad 2010-09-26 11:25:31 i Pyssel,

Igår fyllde älskling år! Under eftermiddagen trillade stort som smått från hans sida av familjen in och vi hade bestämt att vi skulle bjuda på äpplepaj. Det går åt en del äpple då det ska räcka till 15 personer så det fick bli långpannan! Jag hade ett väldigt bra redskap till hjälp och det var ett sååå bra köp!

Den här ska jag använda mig av nästa gång jag gör äpplemos!

Fredagsfika

Publicerad 2010-09-23 22:21:51 i Pyssel,

Vi har en ganska trevlig rutin på jobbet. På onsdagar bjuds det på onsdagsfrallan och fredagar blir det fika. Vi har ett schema för när vi har köksveckan. Den här veckan är det min vecka och i tisdags handlade jag pålägg till frallorna för restaurangen på jobbet levererar bara brödet. Jag tycker det blir trevligare när vi själva köper pålägget för då varierar det vad för pålägg det blir från vecka till vecka eftersom den som handlar är lite olika smaker. Rädisorna jag köpte uppskattades väldigt mycket och jag kan inte förstå varför jag blev beskylld för att vara den som stått och skurit till rädisorna i halvor men med taggigt utseende. Tyvärr har jag inte bild på dem men de är grymt enkla att göra. Det är bara att sticka in en kniv halvvägs in i rädisan i ett sicksack-mönster. När man gått hela varvet runt är det bara att lite lätt vicka isär de två halvorna.

Torsdagen innebar kvällsvakt och det är inte så optimalt när jag har fikaveckan och helst vill baka till fredagsfikat. Visst går det alltid att köpa något men det tycker jag är trist då jag faktiskt kan baka. I onsdags pallade jag något kilo päron. SMHI är byggt där det förr var en fruktträdgård och det finns sjukt mycket fruktträd. Tyvärr visste jag inte riktigt hurdan paj jag ville göra så jag gjorde en provbakning.


8 stycken olika småpajer med följande smaker:
  1. Pistage och mandelmassa
  2. Ingefära och smuldeg
  3. Kanel, nötter och honung
  4. Nougat och smuldeg
  5. Lakritsgranulat och smuldeg
  6. Lingon och smuldeg
  7. Hallon, kokos och smuldeg
  8. After eight


Jag bestämde mig till slut för en paj med After eight och en med nötter och lite honung. Eftersom jag inte orkade ta tag i bakningen på torsdagsförmiddagen fick jag vackert göra det på kvällen. Det kändes inte så lyckat...

Kvällen på jobbet var vansinnigt lugn så jag fixade lite höstmys!


Vi hade 4 stycken små glas för värmeljus stående i köket, de klädde jag med löv och virade koppartråd runt om.

Och lite närbilder...
Jag undrar hur många kollegor som misstänker att det är jag som har varit i farten?

Katt vs hundmänniska

Publicerad 2010-09-22 22:14:23 i Pyssel,

Redan tidigt idag hörde jag prat om katt- och hundmänniska på radion. Eller kanske rättare sagt via en mellanhand. Min kollega fick i slutet av sändningen till en av alla våra P4-kanaler frågan om hon var en katt- eller hundmänniska. Hon var tvungen att välja antingen det ena eller det andra, ansåg radioprataren. Egentligen borde jag ha varit den som fick frågan, ansåg min kollega efteråt. Och visst, svaret ger väl sig självt. Jag har två underbara, gosiga katter här hemma. Nami är stora pojken nu, hela 6 år gammal och lillasyster Zoofii kan jag inte förstå att hon är 3 år! Jag har inget emot hundar, älskar dem lika mycket som katter men väger antagligen lite mer för katt än hund.

En undersökning har visst visat att katt- och hundmänniskor är två olika personlighetstyper. Hundmänniskor påstås vara mer sociala och disciplinerade. Kattmänniskor ska visst istället vara kreaktiva och självständiga. På något märkligt sätt känns det som att beskrivningen kattmänniska passar in på mig =)

Altrat påskägg Klätterställning Räktokig katt

Jag hade en dröm

Publicerad 2010-09-21 20:20:16 i Ätbart,

När jag hittade som mest kantareller lyckades jag bara täcka botten på min svampkorg. Då blev det 2 liter svamp. När jag var ute i förra veckan tänkte jag att det vore trevligt att någon gång få fylla korgen.
Hur mycket det här är har jag ingen aning om!

För att få en liten känsla för mängden så är det som ligger över kanten 3-4 liter... Rensningen får dock vänta tills imorn. Det ska bli spännande att se hur många liter gula kantareller och trattkantareller som vi hittade.

En höstvarm poncho

Publicerad 2010-09-20 18:31:40 i Stickning,

Minns ni den poncho som jag gjorde för några månader sedan? Den där som jag, efter att jag stickat båda halvorna och sytt ihop dem, repade upp hela härligheten? Japp, precis den! Den ponchon har återuppstått men i lite bättre storlek.

Vad tycks? Den ser väl inte för liten ut? Den känns väldigt rätt i färgen nu när löven börjar ändra färg och dagarna blir kyligare.

En snyggare kakburk

Publicerad 2010-09-19 16:50:02 i Altrat,

Jag tycker väldigt mycket om Friggs riskakor men tyvärr är de som godast när förpackningen är nyöppnad. Lösningen blir att lägga ner dem i en burk och för ett tag sedan hittade jag en i lämplig storlek. Tyvärr var den tråkigt grå så jag fixade till den!

Jag började med att måla locket vitt och även kanten längst ner målades. För att få det snyggt hade jag först tejpat ovanför så det inte gjorde något om jag halkade lite med penseln. På KontorAB hittade jag ett pärlemofärgat, halvt genomskinligt papper samt en stämpel med noter.

Wellpapp verkar inte vara det lättaste att hitta men så snubblade jag över en bit här hemma och färgen passade in perfekt! Pappret jag stämplat Carpe Diem på är samma som notpappret och både det och pappret bakom fick stifta bekantskap med elden.

Klockstämplarna köpte jag i en säljtråd på Svensk Scrapbookingforum för ett tag sedan, kul att börja använda dem! Jag färgade pappret med distress ink och en blendingtool. Den lilla klockan duschade jag även med Mist men det syns tyvärr bäst i verkligheten.

Jag har locket kvar att dekorera men har inte bestämt hur/med vad. Jag tror att jag ska testa burken ett tag och se hur stor risken är att vi kommer åt potentiella dekorationer. Vem vet, jag kanske hittar den perfekta saken på Scrap och Stämpelmässan i oktober?!

En hemsydd hatt!

Publicerad 2010-09-17 14:37:28 i Sömnad,

Jag är ett riktigt hattfreak, och den som inte tror mig kan ju slänga ett öga eller två på bilderna nedan!


Jag har en del till, men aldrig tillräckligt många!
För ett tag sedan såg jag på H&M en jätteliten, söt hatt. Pysselmänniskan i mig tänkte "En sådan där borde jag väl kunna göra själv?"
Jag använde mig av en skål och ritade av botten och övre kanten. Jag hade inget vliselin med klister på båda sidorna så fick sy ihop två cirklar (med hål i mitten) och det blev brettet. Cirklarna jag skar ut i mitten blev övre kullen och sedan klippte jag till passande längd på tyg så jag fick likt en cylinder.

Nu är kanterna inte helt perfekta men det är väl inte så dåligt för att vara första försöket? Det var lite jobbigt att sy ihop hattbrettet med den övre delen. Där blev det små, fina stygn! Och ja, den lutar för det var så jag ville ha den. På baksidan är därför cylindern lite kortare än på främre sidan.

Jag tråklade fast ett band i matchande tyg för att dölja var jag sytt ihop de två delarna. Ett par fjädrar snurrades samman med tråd och av organzaband gjorde jag två svarta blommor.

Och så här blev den på! Nu balanserar den på en hårklämma men jag ska fixa en permanent "fästningslösning".

För att vara den första hatt jag någonsin sytt blev väl inte resultatet så himla dåligt eller vad tycker ni?

Gott med äpple del 2

Publicerad 2010-09-16 20:39:20 i Ätbart,

Detta är en dessert som många verkar ha ätit men jag smakade den för första gången för ca 2 år sedan då min älskling fixade lite dessert.

Det är så enormt enkelt så vi borde göra det oftare! Gröp ur ett äpple och fyll det med mandelmassa. Jag tycker det blir enklare om mandelmassan grovrivs och blandas med kryddor om så önskas. Sedan är det bara att ställa in dem i ugnen för ca 15 minuter på 200 grader.

Vår mandelmassa blev krydda med ingefära och kanel - gott!

Och ännu godare blev det med wienernougatglass!

Den hemlagade bärlikören är klar

Publicerad 2010-09-14 22:08:07 i Ätbart,

Idag har vi silat likören. Den har ändrat färg sedan vi blandade ihop den för två veckor sedan!

Mårten avrådde mig till att göra något med bärkompotten. Kanske lika bra det, jag kanske har tillräckligt med projekt? Hmm. Kanske...

Älskling fixade en sockerlag och sedan smakade vi av likören tills vi blev nöjda.

Tänk vad lätt det egentligen kan vara. Häll konjak över bären, låt det stå och dra till sig, sila av den och tillsätt sockerlag. Det är trevligt med projekt som är enkla, men med gott resultat!

Mera kantareller

Publicerad 2010-09-14 12:11:50 i Ätbart,

Igår var jag på tok för trött för att orka åka ut till skogen och leta svamp men idag, efter att ha sovit ikapp, så tog jag cykeln och svampkorgen och gav mig iväg.

Jag cyklade en bit in i skogen och började sedan hoppfullt gå runt med hakan böjd mot bröstet. Vilken glädje jag kände efter att väldigt snart få syn på den där underbart gula färgen. Kunde jag hitta bara några stycken måste det ju finnas fler, eller hur? Och det gjorde det verkligen... Jag behövde inte gå så långa sträckor innan jag hittade fler och fler och fler och... Trevligt nog var det inte bara de där små kantarellerna utan en del riktigt stora.

Tyvärr ser det ut som att jag knappt hittade några men jag tror svampkorgen rymmer ganska mycket! Det skulle vara himla kul att komma hem med den full någon dag. Att rensa all svamp i den är nog inte fullt lika roligt.

Mängden ser lite mer imponerande ut när jag hade rensat dem. Ikväll blir det rosterotfrukter, kotlett och svampstuvning till middag!


Lite höstliga färger i en stövel

Publicerad 2010-09-13 16:03:56 i Naturmaterial,

För ett tag sedan klädde jag en stövel i mossa och dekorerade den. Dekorationen har sett lite småvissen ut ett tag och på vägen hem från jobbet idag plockade jag på mig lite material.

Mossan håller sig fortfarande grön och fin. Lite då och då går jag och duschar den, så det är praktiskt med ett fat! De som jag ska göra till julmarknaden har jag funderingar på att klippa ut en filtsula till och sätta på undersidan.

Zoofii var snabbt framme för att titta vad som hänt på hennes balkong. Hoppas hon låter bli att tugga på den...

Gott med äpple del 1

Publicerad 2010-09-12 18:13:01 i Ätbart,

Nu är äppleträden fulla med god frukt och det är dags att börja frossa i syrliga och söta äpplen!
På jobbet finns jag vet inte hur många olika äppleträd. I några pentryn finns håvar utlagda så det går att komma åt de stora, finaste äpplena högst upp i träden (förutsatt att de inte är allt för höga men 2-3 m är inga problem).

Jag har redan hunnit plocka med mig två omgångar äpplen, samt lite päron men när jag och en kompis var ute i skogen häromdan hittade vi ett äppleträd och det var så god smak på dem så jag var tvungen att ta med mig en del hem. Idag fick de stifta bekantskap med en kastrull!

Äpplemos

Det är oerhört lätt att göra eget äpplemos, så lätt så jag undrar varför man egentligen ska köpa det i affären. Jag började med att skala, kärna ur och skära äpplen i tunna skivor. Den biten kan ju ta ett tag så de färdigskurna bitarna fick ligga i vatten med lite citronsyra så de inte skulle bli bruna.

Lite vatten kommer med när äppleskivorna läggs i kastrullen men om moset önskas lite lösare är det bara att tillsätta mer. Det fick stå och koka samman ett tag under lock tills det mosat ihop sig. När det var klart tillsatte jag socker och natriumbensoat. För lättsockrat mos på 1L äpplemos behövs:
  • 1½-2 dl socker
  • 1-2 krm natriumbensoat
Jag fick inte så mycket mos, det blev bara 3 dl så jag anpassade mängden socker och bensoat till den mängden.

Därefter var det bara att låta det svalna och hälla på burk. Jag ska göra mer mos och sedan frysa in i mindre förpackningar. Det är bara att ta fram när det behövs och så slipper jag stå och slänga äpplemos för att det gått och blivit dåligt i kylskåpet.

En promenad i svampskog

Publicerad 2010-09-11 09:49:59 i Ätbart,

Igår åkte jag och en kompis ut till skogen för att leta svamp. Det gick tyvärr väldigt trögt att hitta kantareller men ett par hittade vi i alla fall. Istället bestämde jag mig för att dryga ut svampkorgen med andra sorters svamp och sedan sitta hemma och identifiera dem.
Den här behövde jag dock ingen bok för att kunna namnge:

Stolt fjällskivling

Enligt svampboken ska det vara en "klassisk och läcker matsvamp". Foten är visst inget att hurra över, den påstås vara seg och trådig.

Den ska visst vara väldigt passande att vända i mjöl och skorpmjöl för att sedan stekas. Så blir det inte den här gången, men väl värt att komma ihåg och testa!

Jag hittade två stycken, den här välvuxna och ett exemplar som ännu inte "öppnat" sig men det gjorde den väl hemma.

Svampen tål att torkas, står det i boken och vi får väl se hur det går med den biten, svampen ligger just nu i ugnen för torkning. Det går att torka svamp antingen upphängd eller liggande på ett galler. Det tar olika lång tid, beroende på svamp men med två katter som springer runt i lägenheten låter jag nog bli att testa det sättet! Kanske i framtiden, om vi i vår villa har en matkällare...Den här är jag lite osäker på. Det skulle kunna vara svart trumpetsvamp men den kan också vara väldigt lik grå kantarell. Högst troligen är det den första eftersom den inte har kantarellens klassiska utseende på undersidan. Emellanåt är svart trumpetsvamp slät i foten, och det var den som jag fann.

Köttet är tunt, har fast konsistens och angenäm smak. Jag blir lite småsur på författaren då han skriver att svart trumpetsvamp är "en av våra läckraste matsvampar" Gillar han att måla upp de flesta som goda? Hoppas det, för den här svampen så jag massor av!!! Skogsorten, ek och hassel, passar in bra på den skogen vi klampade runt i för några timmar.

Svampen är visst bra för torkning, för att sedan pulveriseras och användas som krydda! Oh, det måste jag testa någon gång!

Tegelkremla

Den var väldigt lätt att hitta och de flesta var väldigt fina. Har man väl hittat ett ställe med denna svamp ska det visst vara väldigt lätt att hitta den igen, även svampfattiga år! Något som är värt att komma ihåg...

Bäst verkar den vara stekt och stuvad med andra arter, vilket jag tycker låter lite trist. Efter att man har provat sig fram bland andra arter kanske det blir roligt att blanda men den här gången ska vi testa den ensam. Vi ska ungsbaka den!Vinkremla
Den vinröda färgen på hatten gör den här svampen lätt att hitta!
Den är väldigt lik tegelkremlan för tillagning; gärna blandad med någon annan sorts svamp (helst smakstarkare art) men den går också utmärkt att ugnsbaka! Så det blir väl det som blir dess öde...


En liten besvikelse

Publicerad 2010-09-09 08:39:52 i Shoppat,

Igår hämtade jag ut mina paket från Slöjd-detaljer. Jag fick för mig att de skickat för få halmkransar, för det paketet såg så litet ut! Antagligen var de bättre paketerat i år än de jag beställde förra gången för det var tursamt nog 10 stycken. Jag kan knappt vänta tills jag ska börja dekorera dem!!!

Det andra paketet var väldigt stort, men det hade sin förklaring i att det fanns två lappteknikset i det (och nej, jag ska inte ha båda själv!). Sedan kändes det nästan lite larvigt hur små de andra grejerna var. Jag hade beställt ett melittaställ som jag ska altra, lite grejer syrran och mamma passat på att beställa och en pärlmix.
Visst ser det väldigt läckert ut?! Jag älskar verkligen sådana här blad och såg framför mig hur jag tog tag i smyckestillverkning, som annars har haft ett ganska svalt intresse hos mig. Antagligen fortsätter det att vara svalt hos mig för det fanns inte ett enda blad med i blandningen! Suck. Jaja, det var en del fina cracklepärlor men besviken är jag, milt sagt.
Egentligen borde jag ha lärt mig att "what you see is what you get" inte stämmer. För några år sedan köpte jag 1 kg rocaillepärlor på Ebay, bilden såg ungefär ut så här:

Riktigt läckert... Så blev det inte när paketet kom! Pastellfärgade rocaille, övervägande vitt, grönt och lila och ett fåtal genomskinliga. Jag undrar var de är idag? Jag kan för mitt liv inte komma på vart de tog vägen i flytten! Och en 2L glassburk med snudd på 1 kg pärlor kan väl inte försvinna så lätt?

Lite fler målade värmeljus

Publicerad 2010-09-07 21:59:04 i Målade värmeljus,

För ett litet tag sedan visade jag upp ett par stora, målade värmeljus. Jag hade ju en del kvar att måla och så här blev de som är klara:

Målade värmeljus

Jag tycker att katten är sååå söt så det blev ett par av det motivet men eftersom flera tyckte igelkotten var gullig så blev det ett par sådana också! Det ska bli intressant att se om de går åt på julmarknaden. Frågan är vad som är ett rimligt pris?

En vit t-shirt blir lite roligare

Publicerad 2010-09-06 17:07:09 i Sömnad,

En vit t-shirt är emellanåt väldigt praktiskt att ha men allvarligt talat, är det ändå inte lite tråkigt? Gräv lite i tyghögen där hemma och plocka fram symaskinen vet ja!

Jag ritade av t-shirtens skurning och lät det mönstrade tyget följa kanten på ärmen. Yttersidorna är helt raka, därför blir det ganska smalt med tyg på mitten.

Lite pilligt var det att få tyget att ligga bra ovanpå t-shirten, utan att det skulle bli något fult veck. Det tog sin tid men jag blev nöjd!

Den fick klart godkänt i bekvämlighetstestet! ;)

Friterad ost

Publicerad 2010-09-05 14:55:43 i Ätbart,

Jag tror att jag och älskling har snöat in oss lite på det där med friterat... Igår blev det friterad camembert och till det friterad pommes. Sås är ju självklart gott att ha till det mesta så det blev en svampstuvning på våra nyplockade kantareller!

Friterad camembert

Mmm. Gott!

Ett altrat pennställ

Publicerad 2010-09-04 11:25:53 i Altrat,

Jag har ett bra tag gått och stört mig på att pennorna bara ligger i en hög på en bänk i köket. Nu tog jag tag i ett fixa ett pennställ och allt material fanns hemma!

Jag måste lära mig att inte samla på mig för många grejer men nu kom faktiskt en toalettrulle i tjockare kartong till bra användning, och papper och diverse dekorationer har jag ju gott om (men kan självklart tänka mig mer)

Pennställ

Bottenplattan skar jag ut från svart kartong som rullen sedan limmades på. Jag tog ett par cm extra av det blommiga pappret så det stack upp ovanför rullen. Efter att jag tejpat fast det skar jag ner det överflödiga pappret i remsor och vek ner dem över kanten. Insidan kläddes med ett vitt papper.

Jag ville gärna ha lite 3D-effekt på den och till viss del bidrog blingpärlorna med det men jag ville även ha något längst upp och till slut bestämde jag mig för quilling.

De pryder bara ca halva burken. Jag blev sisådär nöjd med resultatet. Jag får se det som ett behov att leka lite mer med denna form av pappersteknik, tidigare har jag ju bara gjort bland annat ett bröllopskort och en och annan ask med quilling.

Första LO på länge

Publicerad 2010-09-01 10:33:49 i Scrapbooking,

Det var länge sedan jag scrappade. Med undantag för Rhodosalbumet har jag inga LO här hemma. De andra album jag har gjort har varit presenter. Idag kände jag för att börja göra något åt det och grävde lite bland de framkallade bilder jag har här hemma.

Jag bestämde mig för ett par bilder från Nami och min tid i Uppsala. Kissen gillade att gå ut och gå men det var väl inte de smidigaste ställena han skulle in på. Frågan är vem som egentligen var ute och gick med vem?

Om

Min profilbild

Alexandra

Smålänning som efter studier i Uppsala fastnade i Norrköping och här trivs som fisken i vattnet. Jag älskar att skapa saker och ting själv och letar hela tiden efter nya hobbies.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela