pysselmani

En pysselmanikers bekännelser

Julklappar, pyssliga och praktisk

Publicerad 2009-12-27 12:15:02 i Pyssel,

Julen har varit riktigt härlig! På julafton var vi på morgonen iväg till Mårtens syster och firade lite, på eftermiddagen åkte vi till hans styvsyster i Svärtinge och hade en fortsatt riktigt trevlig julafton. Vi hade uppmanats ta med oss badkläder men jag trodde att det innebar jacuzzin i källaren inte ut i snön! Men till slut åkte faktiskt badkläderna på och visst var det kallt att gå på den lite isiga gången men att kliva ner i poolen med 39 grader var sååå skönt! Fast så hurtig som Mårten var att rulla sig i snön stod jag över!

På juldagen bilade vi ner till mor och far (inget vidare körväder, nederbördsområdet drog in liiite snabbare än jag räknat med). Självklart blev det mer god mat och julklappsöppning. Och eftersom jag är som jag är blev det lite pyssliga julklappar!

Orkidébok

Syster fick en anteckningsbok till alla sina orkidéer, jag var väldigt nöjd när jag hittade bilder på cattleya!

Orkidéer i 3D

Jag har skärt ut från totalt 4 bilder, vilket pilljobb! Och sedan skulle det fästas rätt ovanpå varann med 3D-kuddar.
Min syster är väldigt svag för plommon i madeira från Anthon Berg. Det var jag visst inte ensam om att minnas, för hon hade redan hunnit få en ask av mor och far! Fast får jag lov att säga att min ask var lite finare?

Quilling Anthon Berg

Tidigare i år hade mamma fått ett scrapbookingalbum av mig. I julklapp fick hon lite påfyllnad till det!

LO med mask

Detta är en av de tre mor fick av mig. Har här testat den mask jag köpte på Mässan i Göteborg i höstas. Tror jag måste köpa mer mist i andra färger!
Av älskling fick jag den här i julklapp:

Scrapväska

Han var riktigt nöjd med sig själv att han lyckats dölja den här för mig! Tror jag ska börja fylla den med saker idag! Och sedan blir lådorna så tomma att jag måste köpa nya saker till dem. Jobbigt.

Juldikt i jultider

Publicerad 2009-12-23 18:03:09 i Pyssel,

Idag skickade jag ut det här som väderkrönika till de kunder som dagligen får vädertext från oss. Jag kan inte ta åt mig hela äran, jag har fått en hel del hjälp av rimproffset Sanna!

God jul i stugan nu är det dags för väder,

det ser ut att bli kallt så ta på er varma kläder.

Bor du i norr och titulerar dig lapp,

blir det frostigt och kallt då du får din juleklapp.

En och annan snöflinga i norr du ser,

men söderut väntas inte mycket mer.

Och gillar du kyla så blir du nog glader,

för i stort sett hela landet får minusgrader.

I år vi på de flesta håll en vit jul får,

så här bra har det inte varit på nästan tio år.

Så drömmer du om en vit jul blir du inte besviken,

men det kan vara halt så ta det lugnt i trafiken!

Samtidigt som ni på annandagen dricker er julemust,

sprider sig i Götaland ett lågtryck från kust till kust.

Hoppas att ni fått lite julskinka att spisa,

God jul önskar Alexandra, Nils, Sten, Linnea, Elin, Anna och Lisa!

Lite dekorationer i jultid

Publicerad 2009-12-21 21:20:42 i Naturmaterial,

Förra eller förrförra året hängde jag upp en amaryllis i taket. Jag vet, det låter nog lite konstigt men vad säger att den promt ska sitta i en kruka på bordet?!

Amaryllis i taket

Emellanåt duschade jag den mossklädda löken, amaryllis behöver ju inte så mycket vatten. Något sådant här har det inte ens varit närheten av i år (möjligen i så fall mossbollarna). Jag har nämligen inte köpt någon amaryllis även om det är en blomma jag tycker mycket om runt jul. Jag tycker faktiskt de har varit lite för dyra...
En annan sak jag gjorde samma år som amaryllisen var en dekoration att ha på bordet. Blomman är röd, men troligen inget som förknippas med jul.

Juldekoration med flamingo

För en halv sekund saknade jag min gamla lägenhet när jag laddade upp den här bilden. Men en halv sekund går ganska fort :D
Julklappsinköpen är färdiga nu och jag är glad jag inte behöver ge mig ner på stan något mer innan jul. OM jag mot förmodan får tid över de kommande två dagarna (tveksamt med mina arbetstider) så blir det julgodisbak. Och julklappsinslagning förstås.

Återvinning efter misslyckande

Publicerad 2009-12-18 14:23:02 i Naturmaterial,

Minns ni mitt misslyckade projekt för lite mer än en månad sedan? Jag plockade idag fram bollarna och lindade fast mossa, det blev inte så tokigt.

Mossboll

Det finns en annan mossa jag helst velat testa med men då jag fortfarande har en del mossa liggande ute på balkongen var det smidigare (än att ge sig ut och gräva fram den andra mossan under några cm snö). Bollarna väger inte så mycket så det gick faktiskt att hänga dem i balkongtaket.

Bollar av mossa i taket

Jag ska ha några bollar till här hemma, frågan är bara var... Nu har jag nämligen börjat sprida mina pysselgrejer på flera håll i lägenheten så det blir lite svårt att hitta det jag söker!
Lagerhyllan känns lite tråkig och är i behov av lite dekorationer. Så jag lade upp de sista risgrenarna på en hylla och ställde dit en tomte.

Risbädd

Tror det var mer riset än tomten som Zoofii var intresserad av.

Julstämning på balkongen

Publicerad 2009-12-14 09:49:47 i Naturmaterial,

Min favorit-julblomma är nog hyacint (tätt följd av amaryllis). Jag har haft ett par stycken stående här hemma några dagar i väntan på plantering. Igår tog jag äntligen tag i det!

Hyacintgrupp

Jag har lite rester från dörrkranstillverkningen och det är ju synd att inte låta det komma till användning!
På nätet hade jag sett bild på dekorerat tallris, att ha istället för julgran. Julgran är ju givetvis oersättligt men har man en katt som har ett förflutet som granfällare... Sedan har vi inte så mycket utrymme (eller julgransfot).

Tallris

Grenarna var lite kortare än jag velat men som sagt - man tager vad man haver! Och självklart hade jag även granris över så...

Pyntat granris

Det blev helt okej, enligt mitt tycke! Vid den tidpunkten jag fotade funkar det givetvis bra att se allt men det blir ju mörkt så fort nu!
Då löser man det så här:

Stämningsfull balkong

Köpte den lilla lyktan igår, tänkte ge mig ner på stan någon dag i veckan och leta efter fler. Så på sikt ska det bli många lyktor på balkongen vintertid! Alla med lock, givetvis.

En pysseleftermiddag/kväll

Publicerad 2009-12-13 09:57:09 i Pyssel,

Den här veckan har verkligen varit full med upptåg! I början av veckan åkte jag till Uppsala och Stockholm, sedan blev det lite jobb som varvades med influensavaccinering (nu börjar värken i armen tack o lov att släppa), julbord med jobbet och julbord med älsklings jobb.

Det är verkligen ett väldigt generöst företag Mårten jobbar på. Förra året var jag också med, då var vi på nyöppnade arena på julbord följt av julkonsert. I år var det julbord på Lövstad slott (maten var klart mycket bättre än förra året). När vi kom tillbaka till stan fick vi med oss en av Mårtens kollegor och hans tjej till Durken. Där satt vi till lite efter stängningsdags.

Igår var det bara att dra sig upp ur sängen och packa ner lite pysselgrejer. Vi var tre pysselglada tjejer som satt hela eftermiddagen och en bit in under kvällen och pysslade. Det var jättetrevligt och avslappnande. Jag tror jag var i stort behov att komma bort hemifrån och pyssla. Nu känns det som att pysselglädjen är tillbaka! Nu vet jag återigen inte riktigt var jag ska börja. Ska jag ta tag i tråkstädningen och tvättning först eller börja med plantering av jularrangemang? Det smartaste vore att börja med det tråkigaste först...

Altrad och fotografering

Publicerad 2009-12-08 21:07:48 i Altrat,

Jag har varit iväg en kortis till Uppsala och lämnat av lite grejer syrrans kollegor beställt av "resterna" Jag altrade också tre nya tändsticksaskar. Kan inte påstå att det kändes så jätteroligt att göra dem. Missförstå mig inte, det är kul att pyssla men jag är bara lite mätt på det just nu...

Altrad tändsticksask med katter

Denna fick en fram- och baksida. Penny Blacks kattstämplar är sååå söta! Skulle kunna köpa hur många som helst.

Altrad tändsticksask med babes

Idag var syrran och jag nere i storstaden för lite fotografering. Vi fotades i tre olika ombyten och jag blev väldigt nöjd med många av mina bilder. Så nöjd att jag bara måste visa upp några av dem!

Kostymtjejen

Kostymtjejen. Tog även lite bilder utan kavajen med slips.
Lite tuffa bilder
Hade en svart jacka till den här klänningen också. Detta var nog den outfit jag var mest nöjd med bilderna.
Cowboy-girl
De som känner mig vet att jag är väldigt förtjust i cowboystilen, främst hattarna. Den här stetsonhatten fick jag i examenspresent av föräldrarna. Jag var så glad när jag hittade ett par boots jag gillade som matchade hatten. Fotografen var däremot lite svår att få till att ta helfigurbilder.

Fönstermålning

Publicerad 2009-12-03 21:47:52 i Inredning,

Idag var jag inne i en affär som säljer artistmaterial. De har utökat med scrapgrejer (eller så har de haft det innan och jag totalt har missat det). De hade jättemycket fint och...jag hade noll intresse att shoppa loss!!! Jag hoppas jag inte förbrukat mitt pysselbehov för resten av året (och 2010). Det är annars ganska skönt att ta en paus från allt som heter pyssel. För några dagar till.

2007 målade jag det här på köksfönstret. Först hade jag tänkt måla ett nytt ljus för varje advent men så blev det ju givetvis inte.

Fönstermålning

Detta är något jag vill ta tag i snart. Det blir så fint! Och tar ett litet tag att göra. I synnerhet de julklockor jag målade på vardagsrumsfönstret förra året! Märkligt nog hittar jag ingen bild tagen med digitalkameran men tursamt nog hade jag inte raderat den från mobilen!

Julklockor


Om

Min profilbild

Alexandra

Smålänning som efter studier i Uppsala fastnade i Norrköping och här trivs som fisken i vattnet. Jag älskar att skapa saker och ting själv och letar hela tiden efter nya hobbies.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela