pysselmani

En pysselmanikers bekännelser

Morsdag

Publicerad 2009-05-31 10:32:33 i Korttillverkning,

Det blev lite slit med dem men korten blev färdiga i tid!

Quilling

Quilling... Fick inspirationen till fjädern på en sida på internet. Hade inget svart papper men svart stämpelfärg fixade det!
Popup kort

Insidan... Ganska enkel att göra faktiskt! Att limma ihop det med bra kanter var nog det pilligaste jobbet.

Morsdag kort

En kompis blev mamma i slutet av förra året så hon fick också ett! Blev riktigt nöjd med kortet överlag, och blomman var rolig att göra!

Quilling morsdag

Och så blev det ett kort till älsklings mamma också! Tror jag måste leka mer med quillingtekniken.

Det rustas för inglasning!

Publicerad 2009-05-27 19:35:20 i Odling,

Sådär, nu har jag tömt balkongen! Det tog ett litet tag... Den ser bra tom ut, Mårten tyckte med ens att den blev väldigt stor.


Lagerhyllan orkade jag inte släpa in, men liiite grejer måste man väl få lov att ha kvar när de kommer?! Tycker lite synd om de som ska utföra jobbet imorgon, prognosen säger regn... Och lagom till sommarvärmen i helgen kan jag börja bygga upp ett växthus på balkongen!



Det ser faktiskt inte så mycket ut när alla växterna packades samman. Det måste ju betyda att jag kan odla ännu mer!

Quilling, konsten att rulla papper

Publicerad 2009-05-24 19:46:30 i Pyssel,

I en tidning om korttillverkning fick jag tips om något som kallas för quilling. Jag trodde att man behövde ett speciellt verktyg men det funkar nog lika bra med en rund tandpetare! Föredrar ett embossverktyg som jag köpte för ett tag sedan, trevligt att mina investeringar kommer till användning på flera olika sätt!

Tack och lov har jag en skärmaskin så jag slipper sitta och klippa papper i smala remsor. Jag får uppfattningen att det ska gå att köpa papper till quilling men det är väl antagligen i USA eller England.

Quilling pappersrullning i form av blomma

Nu ska jag bara göra 2-4 stycken till innan jag kan börja sätta ihop det kort som jag tänkt göra. Bra övning i tålamod!

Sushi!

Publicerad 2009-05-23 11:31:25 i Ätbart,

Igår hade vi lite fint besök och vi passade då på att göra lite sushi! Det var första gången vi testade det, men verkligen inte den sista! Jag var förste maki-skärare och de andra tre testade att rulla varsin rulle. Klippigt, förstod jag av dem. Tyvärr hade inte avocadon mognat, trots de legat framme i solen i några dagar. Men med lax och gurka i var det helt okej!

Hemgjord maki

Jag blir på bakhumör!

Publicerad 2009-05-19 19:57:12 i Ätbart,

Idag hämtade jag ut mitt bokpaket från Skaparglädje, en underbar bokklubb som har en massa böcker jag vill ha! Det syns också i min bokhylla... Den här gången blev det två böcker om tårtor och bakelser. Jag hittar jättemycket som jag vill göra!

Tårtböcker köpta från Skaparglädje

Är lite frestad att prova något redan imorgon eller på torsdag. Har aldrig arbetat med sockerpasta så det är dags att prova på den biten! Någon tårta blir det nog inte, kanske muffins? Det var ett tag sedan jag bakade det nu.

Balkongen fylls på

Publicerad 2009-05-17 18:55:58 i Odling,

Nu har jag äntligen planterat i docksängen (?) jag köpte på Erikshjälpen för 1-2 månader sedan. Har plastat insidan av lådan med lite starkare plast som jag fått av pappa. De två tomatplantorna fick samsas i lådan, hoppas de växer sig kraftiga där och ger riklig med skörd!



Älsklingen min uthärdade ett besök till Billbäcks plantskola i helgen. Där blev det lite nya plantor och även en snygg ampel! Ampeljordgubbsplantan samt de vita smultronen fick varsin korg. Smultronen blommar redan och jordgubbarna, ja det syns ju hur långt de har kommit! Ska lämna det mogna bäret till älskling. Själv var jag fräck och prova en jordgubbe när vi var och handlade...

 

Hemgjort badsalt

Publicerad 2009-05-17 17:33:47 i Gå bort present,

Jag hittade lite tips på eget badsalt ute på nätet och givetvis var jag tvungen att testa det själv! Visade sig att jag hade det mesta hemma, den enda jag saknade var grovt salt. Det finns i mataffären och kostar inte alls mycket.

Hemgjort badsalt

Grovt salt utan jod, några droppar eterisk olja och därefter hushållsfärg om vitt känns för tråkigt.

Uppenbarligen ska badsaltet stå någon eller några veckor innan det används så jag får väl ge mig till tåls! Det gick väldigt fort att göra och jag vill ganska snart prova med annan doft och andra färger. Kryddbutiken nere på stan har lite mer udda färger, exempelvis lila och svart. Tror bestämt det får bli en tur dit någon dag framöver!

En fin presentask

Publicerad 2009-05-16 21:35:28 i Pyssel,

Visst tog den sin lilla tid att göra men jag är nöjd med resultatet. Får väl se vad jag framöver hittar på att gömma i den för att därefter ge bort!

Presentask

Draken Jiaolong

Publicerad 2009-05-13 21:07:21 i Pyssel,



Den tog några timmar att vika! Jag måste limma den så att den sitter ihop, som det är nu är trillar den lätt isär. Det var kul att göra en sådan här figur och jag fick mersmak, vill göra fler saker med den här varianten av origami.

Mitt första scrapalbum

Publicerad 2009-05-11 21:50:19 i Scrapbooking,

Ett litet urval av de sidor i albumet jag gjorde till syrran. Största fokuset låg på hennes "lilla" katt Pillo (uttalas Pio). Totalt blev det 26 sidor. Det tog sin lilla tid! Lärde mig redan då att skisser är en bra sak att göra. Jag blev i alla fall inte avskräckt, trots att det blev lite tidspress på slutet.





 

Hemgjort örtsalt

Publicerad 2009-05-10 19:11:08 i Ätbart,

Det är ganska enkelt att göra eget örtsalt. En fördel är att ha en mortel men det går även utan, även om det blir lite mer jobb att krossa pepparkornen. Hittade tips på några recept för ett tag sedan, har för mig det stod havssalt men jag föredrar flingsalt.

Rosépeppar, rivet limeskal, färsk timjan och så förstås flingsalt!

Rosépeppar, rivet limeskal, färsk timjan och så förstås flingsalt! Saltet brukar jag krossa något.

Första säcken tömd

Publicerad 2009-05-09 21:07:59 i Odling,

Ska det handlas jord ska det göras ordentligt! För någon vecka sedan åkte sötnosen min och jag till Bauhaus och köpte planteringsjord. Det var väl smålänningen i mig som nappade på deras extraerbjudande. 5 säckar á 50L blev det. Idag tömde jag det sista i första säcken och arbetade mig ner en bit i nästa!

Några jordgubbsplantor från Blomsterlandet blev det inte, hittade dock tomatplanta, citronmeliss, lobelia och några fröpåsar. Älskling valde ut en själv, ätbara blommor. Det blir intressanta sallader här i sommar! Lagerhyllan fylldes på ganska fint ute på balkongen idag. När inglasningen är gjord kommer jag ha plats för mer växter! Då behöver jag inte oroa mig att katterna tar sig över till grannen. Kommer aldrig glömma den dagen i Uppsala när jag skulle hämta in Nami från balkongen och ser honom spatsera över till grannen på balkongräcket. Tur att katten tänker med magen! Lockade med mat och kattrackarn vände på en femöring.

Mitt dygn består av 48 timmar

Publicerad 2009-05-06 09:23:27 i Odling,

En kollega sa för ett tag sedan att mitt dygn inte består av 24 timmar, snarare 48. En del undrar ibland hur jag hinner med allt. Tycker inte det är så konstigt, allt det jag ibland trycker in under min fritid men igår var jag verkligen duktig!

Första brödsatsen fixades direkt efter fruktosten och därefter gick städtagen och tvättningen igång. En liten tur ner på stan blev det när brödet var klart, var på jakt efter ett litet block som jag kan anteckna hur odlingen på balkongen går. Kan vara bra att ha lite koll på hur lång tid salladen tar på sig att gro, så vet jag hur ofta jag måste sätta ny så att vi alltid har sådant hemma. Kunde givetvis inte låta bli utan trots kurrande mage var jag tvungen att börja så fort jag kom hem!


Nöjd med resultatet! Frågan är om den ser lika fin ut i slutet av sommaren efter flitigt användande? Fick äntligen prova en av stämplarna jag köpte på Panduro, så söt!

Medan bröd nr 2 låg för jäsning knallade jag iväg i regnet till gymmet. Innan brödet skulle bakas ut hann jag faktiskt slänga ihop smeten till energikakor! Fick en bok en supersnälla Sanna för ett år sedan där det finns ett jättebra recept på energikakor. Brukar modifiera det lite varje gång. Goda och perfekta att ha efter träningen.

Givetvis kunde jag inte låta bli utan den gröna ponchon är påbörjad =) Blev en liten nervarvning stickandes på den efter den goda middagen sötnos fixade. Sedan var det dags att dra på sig ytterkläderna för kvällspromenaden. Det blev en tur längs Strömmen, önskar kameran min var lite bättre. Det är nog dags att köpa en ny, insåg att jag haft den sedan 2002 eller 2003. Det har nog hänt lite med digitalkameror sedan dess! :-D

Färdigstickat!

Publicerad 2009-05-04 17:17:01 i Stickning,

Äntligen är jag färdig med pulsvärmarna till kollegan! De är ganska roliga att göra, och det går även fort, jämfört med en hel tröja. Men sedan jag köpte stickorna jag behöver till min gigantusponcho tappade jag suget en aning för att fortsätta med pulsvärmarna och den andra fick jag tvinga mig till att sitta med ofta så att de blev färdiga. Möjligen har jag börjat göra lite för många pulsvärmare på sistone... Inte för att man kan ha för många! Fast alla har inte varit till mig, några har jag gett bort.


Gillar den till vänster bäst, då den fick en svartare kant där uppe än den andra, men det är väl tjusningen med att använda sådant garn, ingen blir den andra helt lik! Hoppas Lisa kommer att tycka om dem =)


Den första som jag gjorde! Perfekt också då Lisa kunde prova den och säga att det var rätt storlek ;) Ville testa mönstret men tyvärr räckte garnet bara till en. Mohair, så den känns lite småkliig men sååå fin i färgskiftningen! Funderar på att göra något annat i mohair, bara för den saken skull. Kanske grönton? Tror grönt måste vara min favoritfärg, dras till det utan att vara medveten om det. Den stora ponchon som jag ska göra (som kommer sträcka sig ner till knäna) ska visst bli grön, märkligt! Garninköpet gjordes säkert för 1½ år sedan, hög tid att starta!

Om

Min profilbild

Alexandra

Smålänning som efter studier i Uppsala fastnade i Norrköping och här trivs som fisken i vattnet. Jag älskar att skapa saker och ting själv och letar hela tiden efter nya hobbies.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela