pysselmani

En pysselmanikers bekännelser

Från missnöjd till nöjd

Publicerad 2009-09-30 20:46:16 i Stickning,

Jag hade fått ett nystan på 100 g över efter att jag gjorde min bruna poncho. Så jag gjorde ett par pulsvärmare av en del av det!

Tråkiga bruna pulsvärmare

Nej, jag är verkligen inte nöjd med dem! Usch. Så missnöjd att jag inte kommer vilja lägga fram dem för försäljning. Något måste göras, helt klart.

Lite trevligare bruna pulsvärmare

Bättre! Pudel från Garnstudio är ett riktigt roligt garn! Jag virkade mudden i överkanten och med ens fick pulsvärmaren lite trevligare utseende men... Jag är inte nöjd. Tyvärr känns den för lös, jag skulle ha haft färre antal maskor. Det går att ana sig till ökningsmaskorna en bit nedanför mudden. Det går att utnyttjas!

Fina bruna pulsvärmare

Syrran föreslog organzaband så jag började rota bland de jag har hemma och fastnade för det röda. Nu är jag nöjd!

Ett födelsedagskort

Publicerad 2009-09-29 18:23:26 i Korttillverkning,

Min mormor fyllde år häromdan så jag gjorde det här kortet till henne med en fuchsia på.

Quilling fuschia

Jag måste sitta ner och leka mera med quilling en dag! Pysselorken har tyvärr till viss del gått ur mig. De senaste dagarna har det varit stickning jag sysslat med, det är sådan skön avkoppling. Idag köpte jag lite mer garn (rött och blått) och det viktigaste av allt: en ny nål! Att hitta en nål i en lägenhet på 90 kvm är nog snarligt med en höstack!

Min första rulltårta

Publicerad 2009-09-27 10:40:29 i Ätbart,

Jag har aldrig bakat en rulltårta tidigare. Med tanke på hur mycket jag testar att baka är det lite märkligt. Så nu har jag äntligen tagit tag i det och det var ju jättelätt! Det blev en smarrig blåbärsrulltårta till älsklings födelsedagsfirande.

Blåbärsrulltårta

Vi gjorde det enkelt för oss och beställde mat från Durkslaget. Det blev några lådor som vi hämtade upp och det blev en del över, trots att vi var ca 10 vuxna och 3 barn. Något som det inte blev mycket över av var rulltårtan samt de här smarriga apelsinpralinerna:

Praliner med apelsinsmak

Det blir en väldigt rolig effekt med färgad choklad, som även har smak. Tryffelsmeten är gjord på apelsinchoklad med crisp. Jag har tidigare gjort med jordgubbschoklad. Det blir några praliner i min form och tur var väl det. Då räckte det att bjuda kompisgänget som dök upp strax efter att familjen gått. Det blev en riktigt rolig långdag!

Stämpel och scrapmässa

Publicerad 2009-09-24 07:59:15 i Scrapbooking,

Nu är resa tur och retur bokad till Göteborg i mitten av oktober. Jag och en kompis ska gå på Nordiska Stämpel och Scrapmässan! Det ska bli så roligt! Vi åker dit dagen innan och lyxar till det med hotell. Mmm. Det var länge sedan jag åt hotellfrukost!

Det här blir den andra mässan jag går på. Sist var det 6 stycken utställare (vi ska inte tala om hur mycket pengar som gick åt där). Nu är det 16 stycken utställare! Det här kommer sluta illa för min plånbok men själen kommer må sååå bra!

En smyckad telåda till julgrejer

Publicerad 2009-09-19 17:12:02 i Pyssel,

Just nu plockar jag på mig lite av allt möjligt jag kan tänkas behöva i november. Idag bestämde jag mig för att dekorera telådan jag snodde med mig hem från jobbet (tror ingen misstycker, det brukar vara innehållet folk vill ha, inte en tom låda!).

Julig telåda

Jag tror att jag ska ha julklappsetiketter i den så jag fixade till lite kartongbitar som delade in lådan i ett par fack. Locket kläddes med svart för att senare prydas med tydlig prislapp.

Julklappsetiketter

Jag tänker inte så mycket "nu är det jul igen" när jag sitter med allt pyssel utan det är mer "vad roligt att sitta och pyssla en MASSA!" Solen skiner ute och det är riktigt sensommarvarmt. Det är svårt att tänka jul och vinter då.

Älsklingen min och jag var tidigare idag iväg på Färgargårdens höstmarknad. Det var jättemycket folk där! Det var roligt att gå runt och titta, men kändes lite för trångt så vi stannade inte länge. I ett av stånden fick jag syn på en prislapp på ett par pulsvärmare. 125 kr kostade de. Oj, mina kommer ju vara megabilliga!

Någonting blev lite fel

Publicerad 2009-09-16 16:19:21 i Stickning,

Jag räknade antalet maskor när jag lade upp för den andra pulsvärmaren men kanske skulle jag ha dubbelkollat? Det är tur att jag ska massproducera pulsvärmare till marknaden! Samt att jag har 9 nystan till av det här garnet...

Omaka pulsvärmare

Smaksatt kaffe

Publicerad 2009-09-14 21:32:07 i Ätbart,

Kaffe är väldigt gott men variation är trevligt. Det finns smaksättning till kaffet som går att köpa. Monin är ett märke som har flera olika smaker, exempelvis hasselnöt. Sedan vet jag att Kahls kaffe har flera olika smaksatta kaffesorter. Men varför köpa när du kan göra eget?

Smaksatt kaffe

Lite nymalen kardemumma ovanpå kaffepulvret, starta kaffebryggaren och sedan är det bara att njuta av en kopp till fikat! Så enkelt.

Julmarknadspyssel

Publicerad 2009-09-12 20:53:40 i Altrat,

Nu börjar jag komma igång på allvar med förberedelserna till julmarknaden i november! Så här långt har jag gjort x antal julklappsetiketter, ett par pulsvärmare och stämplat en hel del som ska fästas på kort eller tändsticksaskar.

Idag efter jobbet tittade en arbetskollega förbi för en pysseleftermiddag. Vi har båda stora projekt framför oss, jag med min julmarknad och min kompis med hennes bröllopsbestyr. Det var trevligt att få lite pysselsällskap men jag var kanske inte så jätteproduktiv... Mall blev det dock till After Eight-ask och till tändsticksaskar. Sedan gick det ganska snabbt att altra två av askarna. Det är svårt att veta hur många jag ska göra. Det blir i alla fall 11 st stycken, för det är så många stora askar jag har hemma. Får nog köpa lite mer...

Altrade tändsticksaskar

Jag är så såld på Penny Blacks stämplar! Den här katten är så himla lik syrrans katt Pillo! Fast skulle han försöka hänga i julgranen skulle den inte stå upprät länge till (sorry syster, men det är sanningen!)
Okej, nu ska jag inte vara alltför elak på Pillo. Den här lilla rackaren har faktiskt vält julgranen!

Trädfällaren Nami

Färdigstickad omlottröja

Publicerad 2009-09-09 21:17:07 i Stickning,

Det gick förvånandsvärt fort att sticka den här tröjan. Jag gillar väldigt mycket att den skulle stickas i så få delar, det innebar färre delar att sy ihop. Bakstycket och framstycket stickades i ett stycka och därefter de korta ärmarna. Jag var lite orolig att det skulle bli fel storlek men resultatet blev väldigt bra!

Omlottröja

Jag ska stå på julmarknad!!!

Publicerad 2009-09-07 15:02:15 i Pyssel,

Oh, jag är så glad att jag har hoppat upp och ner här hemma och ropat "Jippie!!!" Kroppen har fortfarande inte lugnat ner sig helt och den här sprudlande glädjen kommer nog hålla i sig länge...

Nu måste jag på allvar börja planera! Jag har redan för 1-2 månader sedan påbörjat en lista på saker jag kan göra och sälja. Här kommer lite av det jag ska göra under de kommande 3 månaderna:
  • Pulsvärmare
  • Julkort och julklappsetiketter
  • Tvålar, badsalt, kroppspeeling
  • Dörrkransar
  • Tygkassar (mamma har sytt helt underbara sådana i olika storlekar, har fått så många komplimanger om dem!)
  • Dekorera ljus samt stöpa egna
  • Praliner
  • Altra tändsticksaskar och chokladkartonger (troligen främst After Eight)
  • Adventskalender av tändsticksaskar
Jag måste nog lägga upp en plan. Syster tipsade om att jag ska göra en sak i taget (bortsett från pulsvärmare som ska stickas löpande kommande veckor). Jag måste se över vad för material jag behöver köpa in och fundera på pris.

Så var ska jag stå och sälja? Jo, det blir inomhus, bord ingår och det är nära där jag bor. Den 28:e och 29:e november kommer jag tillbringa i Värmekyrkan.

Bortskämda katter

Publicerad 2009-09-06 18:40:39 i Inredning,

Mitt paket kom för några dagar sedan och idag åkte älskling och hämtade det. Zoofii var väldigt nyfiken på de två kartongerna, innehållet såg mycket intressant ut! Bäst att utforska...

KlätterställningKatt inspekterar

Många delar var det att sätta ihop och det blev lite funderande innan vi kom igång.

Pustar ut lite...Chin-up

Zoofii pustade ut lite medan vi drack kaffe, sedan blev det lite roligare då det kom upp lite hyllor! Kissen tränade lite chin-up... För ovanlighetens skull har jag sett lillan använda en klösebräda som en katt ska använda den, det vill säga klösa på den. Andra möbler och mattor ska invändas, det har Zoofii inte förstått.

Det tog sin lilla tid, i synnerhet för den översta delen. Uppenbarligen har vi lågt tak. Vi fick tippa möbeln för att få dit den sista biten. Egentligen ska den översta rullen vara längre men vi fick byta till en kortare som annars skulle sitta på sidan. Det går att beställa reservdelar så jag överväger att köpa en kortare bit någon dag. Klätterställningen står nu väldigt stadigt då den får extrastöd från taket.

Färdigmonterad klätterställning

Jag vet en styck katt som är väääldigt nöjd! Tror storebror blir det också när han kommer hem från sitt sommarkollo. Nami har varit hemma hos mina föräldrar sedan midsommar. Jag vet att han har det bra där men saknar min andra kisse...

Ibland ska man ha tur. När jag beställde den här för typ 2 veckor sedan låg priset på 2000 kr. Många tycker säkert det här är mycket pengar att

  1. Lägga på sina katter
  2. Lägga på en klösmöbel
Angående det sista kan jag avslöja att det finns andra som kostar det dubbla. Och den här kostar numera 2700 kr. Här finns en mycket nöjd smålänning!

Olivpaj efter eget recept

Publicerad 2009-09-04 10:00:22 i Ätbart,

Olivpaj

Paj är så himla gott! Och många gånger enkelt. Jag har snott ett jättebra recept på pajdeg av syster.
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 dl gramhamsmjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 50 g margarin
  • 1½ dl mjölk
Mjöl och bakpulver blandas, sen ner med margarin och därefter mjölken. Pajdegen blir väldigt blöt så jag brukar låta den stå och svälla medan jag fixar allt annat.

Förra året bestämde jag mig för att börja tycka om oliver innan Greklandsresan. Så jag frågade mig vad som skulle passa bra ihop med oliver i en paj! Det blev följande:
  • 1 liten burk svarta oliver utan kärnor (hackas i mixer)
  • 2-3 tomater
  • 1 rödlök fint skuren i ringar eller halvmånar
  • 1 paket smulad fetaost
Detta blandas ihop och hälls sedan ner i pajen och sedan på med äggstanning. Här brukar jag variera mig lite med 2 eller 3 ägg till matlagningsgrädden och sedan lite kryddning. Brukar ta något mellan 15 och 20 minuster i ugnen på 225 grader.

Oliver är idag inget problem att äta. Det är mer så jag börjat gå och längta efter det! Det finns en krog här i Norrköping, Durkslaget, som vi ofta brukar gå till (det var där jag träffade min sambo för första gången!). Deras plocktallrik är hur god som helst! Och senast vi var där insåg jag att jag kan beställa in det goda brödet och olivröran bara för sig. Mums!

Lite gamla grejer

Publicerad 2009-09-03 16:32:36 i Scrapbooking,

Jag satt och tittade lite på saker jag gjort tidigare och hamnade bland bilderna på det album jag gjorde till syster. Idag skulle jag säkert göra det lite annorlunda men det är ju också det som kallas för att utvecklas!

Pillos lilla prinsessa

Lilla söta Saca, som numera inte är så liten. Hon blev snarare stora damen när hon julen 08 blev mamma.

Coolingen

Pillo är så himla cool! Jag är mycket nöjd med den här bilden på syster och Pillo. Då var han lite mindre än vad han är idag. Eller lättare är kanske det rätta ordet.

Vi hade ett litet problem, jag och Pillo, efter att syster och jag flyttade från studentlägenhet till en hyresrätt. Via matte bad Pillo om ursäkt för lite besvär han gav mig genom att ge mig en stor ormbunke (har den fortfarande men den har inte riktigt aklimatiserat sig till nya lägenheten) Lappen löd bland annat "Förlåt moster" med ett "n" överstryket mellan o:et och s:et... Hmm. Så texten till den här blev ju ganska given:

 

Mo(n)ster

Jag vet, Pillo ser väldigt lidande ut men det märkliga är att det är bara jag som får hålla honom så här! Matte som är kissen sååå kär får inte göra det.

Om

Min profilbild

Alexandra

Smålänning som efter studier i Uppsala fastnade i Norrköping och här trivs som fisken i vattnet. Jag älskar att skapa saker och ting själv och letar hela tiden efter nya hobbies.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela