pysselmani

En pysselmanikers bekännelser

Allhelgona och halloween

Publicerad 2009-10-30 20:32:22 i Naturmaterial,

Nu i helgen firar vi allhelgona, eller halloween som också infaller nu. Personligen tilltalar det mig mer att tänka på de nära och kära som inte längre finns i min närhet än att klä ut mig och ropa "bus eller godis". Jaja, för bara något år sedan skulle jag inte motsätta mig alltför mycket att klä ut mig och ha kul med vänner (det där andra med bus eller godis är dock inte min grej).
Idag åkte jag, älskling, "svärmor" och "svägerska" med hennes familj till kyrkogården och tände några ljus. Mina släktingar vilar lite längre söderut i landet men de fanns i mina tankar när jag tände ett ljus i minneslunden och ställde det tillsammans med de tiotal som redan brann. Mina föräldrars hus ligger inte långt ifrån en kyrkogård och flera allhelgonahelger har vi gått igenom den. På de flesta gravar brinner ljus och jag finner det väldigt rofyllt.
Häromdan tog jag mossa och formade det till ett hjärta som sedan smyckades lite lätt med material jag hade hemma. Jag blev nöjd med den och det är inte orimligt att det blir fler sådana här i framtiden. Varför köpa när jag faktiskt kan göra gravdekorationer själv?

Mosshjärta

När älskling och jag var över till affären kunde jag inte låta bli (ja, Mårten försökte inte direkten hindra mig utan snarare uppmuntrade mig). En liten orange pumpa hamnade i korgen. Detta var första gången jag skärt ut ett ansikte i en pumpa men garanterat inte sista gången! Det finns en annan sak jag velat göra med en pumpa i flera år, får se om det finns några kvar på Hemköp imorgon...
Halloweendekoration
Mårten tycker den ser läskig ut. Lite mhuhahaHA! Får nog ge honom rätt, men så var väl det också syftet med den? Hihi!

Hemgjorda badbomber

Publicerad 2009-10-28 08:06:48 i Hälsoprodukter,

Det finns lite olika recept på badbomber så jag tänkte jag skulle prova mig fram tills jag hittar något jag gillar! Jag har ju i alla fall en del bikarbonat så blir någon sats misslyckad räcker det till fler!

Ingredienser

Egentligen behövs det inte så mycket ingredienser. Bikarbonat, citronsyra och olja som binder ihop det hela. Jag hade även i lite torkade ringblommar för färg och en eterisk olja som heter litsea cubeba som var helt hemsk för den doftade så vansinnigt gott att jag ville stoppa en av bomberna i munnen! Det hade säkert inte varit lika gott, i synnerhet inte när det börjar bubbla och fräsa. Tur att jag kunde hejda mig men visst ser de smarriga ut?

Badbomber

Jag tröståt istället en massa choklad igår kväll för då var jag tillsammans med en del kollegor på en pralin och dessertkurs. Vi var alla rejält mätta när vi gick därifrån...

En dörrkrans med höstligt tema

Publicerad 2009-10-27 12:41:13 i Naturmaterial,

Idag tog jag tag i att göra färdig vår dörrkrans. Jag påbörjade den för någon vecka sedan med att sätta dit trädbark som jag skalat av från en död björk. Antagligen hade den legat i skogen ett år eller två för det var väldigt lätt att få av stora björkbarkbitar. Jag fäste dem med lite ståltråd i en halmkrans och lade även till ett område med mossa. Sedan har jag länge gått och funderat på hur jag vill dekorera den.

När jag var hemma hos mor och far för någon vecka sedan och gick på torgmarknaden i Jönköping köpte jag majs som är till dekoration. Helst hade jag velat ha den i kransen men den passade liksom inte in... Till slut "slängde" jag ihop något :D

Dörrkrans med björkbark

Ormhasseln kommer hemifrån föräldrarna och jag fick även två hasselnötter! Det är nog första gången vi sett den busken få nötter. Fast med tanke på hur stor den har blivit har de nog lätt missats tidigare år.
Jag fick även med mig lite äpplen av föräldrarna och tog då även några små. Det är inte de som syns här, de hittade jag på en ödetomt på väg hem från jobbet. Mor och fars äpplen är för goda för att hamna i en dörrkrans...

Kastanjerna är stiftade med blomtråd. Jag har runt 100 stycken sådana här hemma nu, förberedda till julkransarna. Det är enkelt att stifta kastanjer, när de är färska. Men efter bara några stycken känns det i fingrarna. Går nog att gissa hur det kändes efter några tiotal kastanjer! Idag har jag varit dum nog att plocka på mig fler, rädd att de jag har inte ska räcka.

För övrigt har vi inte en betonggrå ytterdörr. Det är den fula väggen på balkongen... Jag vet helt enkelt inte hur jag ska hänga upp den på ytterdörren. Kan jag med att slå spik i dörren? Inte vill jag sätta upp en ful, stor vit krok med självhäftande tejp på dörren som jag såg grannen hade (och som uppenbarligen suttit på vår dörr för jag såg rester av sådan tejp).

Altrade tändsticksaskar

Publicerad 2009-10-25 20:19:41 i Altrat,

Nu är jag färdig med altrandet av tändsticksaskar! Någon gång var jag ju tvungen att säga att det får räcka och när tändsticksaskarna tar slut är det väl passande? Så det blev 11 st stora, jag får helt enkelt låta bli att köpa fler! Jag har nog med annat att fixa med...
Altrade tändsticksaskar
Jag hade även tänkt gör en adventskalender av små tändsticksaskar men insåg efter ett tag att jag var tvungen att begränsa mig. Tyvärr skulle jag givetvis komma på det efter att jag köpte på mig en massa askar! Så mycket eldar vi inte ljus (lite svårt när man har katt, och i synnerhet när en av dem heter Zoofii!). Så det blev även en del små!

Små altrade tändsticksaskar

På mässan i Göteborg fick jag "god jul" stämpeln på köpet och den har verkligen använts flitigt! Det blev 4 stycken av varje av de här små.

Jaha. Undrar vad jag ska hitta på nu. Imorgon slutar jag tidigt och så är jag ledig på tisdag eftersom jag jobbat helgen. Tror inte det är sååå svårt att gissa vad jag gör på den lediga tiden! Hmm. Kanske skulle testa att göra badbomber. Jag "råkade" ju köpa lite mer än 1 kg bikarbonat häromdan...

Dekorerade ljus

Publicerad 2009-10-21 21:21:57 i Pyssel,

Idag fortsatte jag på gårdagens projekt: dekorera ljus. Jag har lyckats hitta två olika sorters servetter med mindre, juliga motiv. Tomtarna köpte jag för bara någon helg sedan och visst är de söta? Fast favoriten är nog julstjärnorna...

Decopageljus

Att dekorera ljus med servettmotiv är hur lätt som helst! Klipp ut önskat motiv, ta bort några lager med papper så att bara själva motivet är kvar. Slå på spisen och värm en sked mot kokplattan. Sedan är det bara att stryka den mot motivet. Det yttersta stearinet smälter av värmen och servetten "limmas fast". Små cirkelrörelser med skeden är bäst, det är viktigt att inte trycka för då blir det gropar i ljuset!

Julkort och julklappsetiketter

Publicerad 2009-10-20 17:54:53 i Korttillverkning,

Jag har hunnit börja testa lite av det jag köpte på mässan. Det blev lite nya varianter på julklappsetiketter!

Julklappsetiketter

Jag tror att jag så här långt har 7 olika varianter på julklappsetiketter, 9 stycken blir nog lagom.
På mässan hittade jag ett julkort med en kul vikning, som jag givetvis var tvungen att testa! Lite besviken dock att mitt kort inte vill hålla sig helt stängt.

Vikt julkort

Insidan

Och så var jag ju tvungen att testa i alla fall en av de fina clearstamps jag köpte! Fågeln embossade jag häromdan och sedan har jag gått och klurat vad mer jag ska ha till den. Idag lyckades jag bestämma mig!

Julkort med Midvinternattens köld är hård...

Mer shopping

Publicerad 2009-10-19 14:21:12 i Shoppat,

En kollega tipsade mig i helgen om att Pandurobutiken här i stan har utförsäljning. Det gäller på allt utom smyckesdelen. Nu är mitt intresse för den hobbyn ganska låg men de har lite annat jag är intresserad av. Den blåa tvålfärgen jag har fingrat på flera gånger fanns givetvis inte kvar. Nu finns lite mindre kvar av annat efter att jag har varit där!
Mer shopping
Det är så perfekt att de hade ett mountark kvar! Jag kom ju hem från mässan och insåg att jag hade för lite hemma... Gjutmassa behöver jag till marknaden och jag hittade även lite ljusfärg! Ja, det råkade visst bli något till smyckestillverkning också. Jag tänkte göra mig ett par nya örhängen.
Nu är bara frågan: vad ska jag börja pyssla med? Lite trött är jag efter att ha varit uppe sedan kl 4 men jag brukar piggna till lite en stund efter jag kommit hem. Lite kaffe och så kan jag fundera medan jag gör färdigt julklappsetiketterna jag påbörjade igår kväll!

Nordiska stämpel och scrapmässan

Publicerad 2009-10-18 10:14:53 i Shoppat,

Sent igår kväll kom jag och Linda hem från Göteborg och Nordiska stämpel och scrapmässan. I fredags tog vi pendeln ner till Linköping och hoppade där på Bus 4 you. Det var hur skönt som helst att sitta i den bussen! Resan ner kändes så mycket lättare (och då hade jag ändå varit igång sedan 4.30) än resan hem då vi åkte tåg.

Efter att ha vilat ut på hotell och sättit i oss en ordentlig hotellfrukost tog vi oss ut till Eriksbergshallen. Klockan 12 öppnades portarna och vi var en hel del shoppingsugna människor! Det manliga könet var väldigt underrepresenterat, undrar hur det kan komma sig?

Linda och jag var smarta. Vi gick längst ner på en gång och sedan började vi gå runt och titta och fundera på vad vi ville köpa. Fötterna klagade mot dagens slut och jag tror vi gått och sett ut likt ugglor när vi sträckte på halsen och vred på huvudet för att kunna se allt. Totalt fanns det 22 utställare, tror det blev knappt hälften vi handlade av. På tåget hem summerade vi vad vi handlat för. Det blev mindre än vad jag trodde notan skulle landa på, jag hamnade faktiskt på nästan exakt samma summa som när jag var på mässan i Uppsala!

Shopping på mässa

Alltså, det här är ju inte mycket! Jag kunde ha köpte så mycket mer... Det kändes som lite med alla påsar men jag är väldigt nöjd med det jag hittat. Bra pris på papper och korten ska vi inte tala om! Det är 35 stycken så nu har jag lite till julkortstillverkningen!

Mässgrejer

De här stämplarna såg jag på nätet för bara någon vecka sedan och började genast att dregla... Vill ha! Så när jag hittade dem på mässan var det självklart att jag köpte dem! Och blending verktyget såg vi demo på, både Linda och jag blev helt sålda! Jag kan knappt vänta tills jag får testa de här stämplarna med det verktyget.

Mer mässgrejer

De här stämplarna hade premiär på mässan! Sååå söta! Var bara tvungen att köpa och fick beslutsångest vilken/vilka jag skulle ha. Som tur var köpte Linda en annan variant som jag kan låna av någon dag! Såg färglagda bilder på motiven, väldigt färgstarka och de gjorde sig väldigt bra på det! Några av mina promakers (köpte till mycket bra mässpris) kommer passa bra. Måste bara montera stämplarna på EZ mount ark först. Jobbigt... Vill börja stämpla NU!

Mask och mist

Detta är något annat nytt för mig som ska bli kul att testa! Jag chockade mig själv genom att inte köpa en grön sprayfärg, det blev brons istället och i flaskan ser den jätteläcker ut! Ska bli kul att prova på maskerna med den här sprayen. Så mycket att pyssla med och så lite tid...

Pulsvärmare med dödskalle

Publicerad 2009-10-12 08:32:34 i Stickning,

De här pulsvärmarna blev jag jättenöjd med! Mönstret skissade jag av en bild jag sett på nätet. Jag gjorde dem på rundstickor men det blir lite väl pilligt med trådarna så nu ska jag göra nästa par på två stickor istället! Jag är själv inte mycket för dödskallemotiv men det är nästan så jag ska göra ett par till mig själv.

Pulsvärmare med dödskalle

De här är jag gaaanska säker på att jag kommer få sålda på julmarknaden! Tror det är lite mindre än 7 veckor kvar nu. Mycket finns kvar att göra!

Ett kort med sedelfack

Publicerad 2009-10-08 20:19:48 i Korttillverkning,

Jag fick en beställning på ett kort till min moster som skulle ha ett sedelfack. Jag har velat använda en stämpel som jag köpte för någon månad sedan och den kändes helt rätt att använda nu!

3D effekt

Jag har stämplat motivet 3 gånger och skurit ut delar av motivet, färglagt och fäst med 3D-kuddar. Den översta bilden på solrosen är först täckt med lim på kronbladen och därefter hällde jag gult glitter över blomman.

Sedelfack

Insidan med sedelfack på den vänstra sidan och utrymme att skriva text för mor & Co: på den högra sidan.

De första 10 pulsvärmarna

Publicerad 2009-10-06 09:17:28 i Stickning,

Sådär, nu har jag sytt ihop dem alla! På rad ser det inte ut att vara så många...

pulsvärmare

Nej, grönt är verkligen inte min favoritfärg! :D
Det lila garnet har jag köpt ett storpack av, tror jag ska göra ganska många varianter av pulsvärmare med det garnet för det är ganska mjukt och skönt. Idag blir det nog ett besök i garnaffären, jag vill köpa svart garn. Lite tråkig färg men en dödskalle i exempelvis...host host...grön färg skulle synas bra.

En boll av naturmaterial

Publicerad 2009-10-03 09:37:15 i Naturmaterial,

En av alla pysselböcker i bokhyllan handlar om dekorationer i vintertid. Mest är det jättefina bilder på kransar men även lite annat kul. Förra året ville jag så gärna göra en av idéerna men materialet gick inte att få tag i. Det väger jag upp med i år!

En boll av böcker

En boll av bokollonskal! Hade plockat på mig massor, trodde jag. Det går åt mycket mer än i alla fall jag trodde. Jag köpte en boll av frigolit (eller heter det styrolit?) även om det i boken stod oasis. Tror det blir lite bättre i det material jag valde, oasis är ju så känslig för tryck. Däremot hade det nog varit mycket enklare att köra en blomtråd genom oasis!

Det blev en uppfriskande promenad på morgonen för att plocka fler fröskal. Saknar Uppsala, i Slottsbacken är det fullt med bokträd! Jag får se om det finns några fler kvar på träden nere vid Strömmen efter helgen eller om alla blåser bort. Jag är lite osäker på hur många jag ska göra, hade nämligen tänkt ha dem till julmarknaden. Undrar om det är något folk kan tänka sig köpa?

Om

Min profilbild

Alexandra

Smålänning som efter studier i Uppsala fastnade i Norrköping och här trivs som fisken i vattnet. Jag älskar att skapa saker och ting själv och letar hela tiden efter nya hobbies.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela