pysselmani

En pysselmanikers bekännelser

Loppisfynd

Publicerad 2010-07-31 16:08:40 i Shoppat,

Idag blev det en spontan visit till loppis! Jag och en kompis började med loppisen på Himmelstalund och jisses vad folk det var där! Och tala om att jag gjorde fynd...

Det blev två gardiner, 20 kr/paret. Den med katter har jag faktiskt en tygkasse i! Det gröna som ligger under hade jag inte tänkt hänga upp utan gå loss med saxen på dem.
Det lillamönstrade tyget är ett kuddfodral som jag tror blir perfekt till lappteknik! Sedan hittade jag även ett litet lås som jag tror blir perfekt på en altrad ask.

Mitt bästa köp är tre pärmar med en massa pysselidéer! Korten är full med inspirationer att arrangera torkade eller levande blommor, syinspiration, förnya gamla möbler, måla och dekorera, lite tips till jul (vare sig vi vill det eller inte kommer vi dit även i år) och så fanns det lite diverse pysselidéer på slutet. Och priset? Ynka 40 kr för alla tre pärmar!!! Det är helt sjukt, hon måste ha lagt en massa pengar på alla dessa kort.

En liten kul grej är att jag faktiskt har ett flertal kort om arrangera levande blommor inscannat. För en massa år sedan lånade jag dem av en kompis, men det är mycket roligare att ha allt själv!

Med cykelkorgen snudd på överfull cyklade vi hem till Emilia och dumpade de första inköpen för att sedan trampa över till en second hand butik. Där hittade jag precis sådana teskedar jag letat efter, lite mer tyg samt ett hårspänne jag tänker dekorera med fjädrar och lite annat.

Utöver en flätad korg saknas även ett par stövlar på bilden. Ett par stövlar i storlek 29 som jag aldrig kommer få på mig. Självklart köptes de i pysselsyfte.

Semester!

Publicerad 2010-07-30 18:07:33 i Pyssel,

Den här veckan har känts hur seg och långsam som helst men till slut kom äntligen fredagen och 16.30 stängde jag av datorn, sa "ses om en månad" till mina två kollegor som var kvar och skyndade ut mot cykeln. Det fanns ingen tid att förlora, här var det mycket som skulle hinnas med men först och främst måste en sak sjunka in:

Nu har jag semester!!!

Det kommer nog ta ett tag innan det sjunker in att det inte blir någon väckarklocka som ringer kl 4 på morgonen, inga jobbhelger, inget behov av att gå och lägga sig tidigt för dagen efter är en arbetsdag utan nu är det bara att släppa allt som har med jobbet att göra (i den utsträckning det går när jobbet alltid finns rakt utanför fönstret) och koppla av.

Jag har funderat lite på vad jag vill göra under min semester. Vi ska iväg på ett bröllop i augusti men annars är det inte så mycket inbokat. Så det blir väl bara lite i stil med:
 • plocka bär och leta svamp
 • baka bröd och diverse gosaker
 • scrappa
 • sy lite på symaskinen, kanske t o m lämna in den på reperation så sicksacksömmen funkar, kanske köpa ny
 • sticka, från småplagg till storplagg
 • virka lite, amigurumi är ju kul!
 • göra lite kort att ha på lager
 • altra lite granna
 • fixa bokhylla till kokböcker samt en till garderoben
 • rensa igenom hela garderoben
 • ta tag i textiltryck, har ju två byxor liggande på projekthyllan
 • tapetsera lite
 • få upp det där skåpet som stått på köksgolvet i en månad (eller tre)
 • beställa lite från CreArome och göra mer schampoo, och kanske lite andra grejer
Nja, jag kanske är sysselsatt ett litet tag! Få se, hade lite planer på träning 3-5 gånger i veckan också. Och självklart ska jag även slappa en del! Undrar när jag ska hinna med det...

En välfylld bärhink

Publicerad 2010-07-27 18:23:27 i Ätbart,

Idag var min lediga dag efter att ha jobbet helg och först hade jag tänkt att älskling och jag skulle åka till Söderköping och Hantverksmässan men så ringde Mårtens pappa och berättade att de var husvakt. De fick gärna plocka av hallonen medan ägarna var borta. Och visst vore det trist om de bara blev dåliga?!

Just nu är vi billösa i väntan på att verkstaden ska få tid till att ta in caben på reperation (trist att det här hände i semestertider) men älsklings pappa kom och hämtade oss. Det blev en riktigt härlig, avkopplande dag i Kimstad! Det visade sig vara mer än hallon i grannens trädgård och jag fick även med mig lite krusbär och gurkor. Nu blir det till att plocka fram kokboken och se hur jag lägger in gurkor!

Jag har varit lite orolig för blåbären med tanke på torkan. I Uppsala fick jag syn på en del och de var de minsta jag någonsin sett! Här har regnet börjat ge effekt och vi kunde hitta riktigt fina bär. Mer regn kommer i veckan och jag och Maggan, älsklings styvmor, bestämde att vi måste ge oss ut i skogen nästa vecka för då har de säkert saftat till sig extra!

Vi hann inte plocka så mycket, männen hade ju startat grillen när vi gick mot skogen. Då satt det riktigt gott med en fin köttbit och enormt goda pommes. Tror att jag någon gång i framtiden måste skaffa mig en fritös...

Nu måste det vara snudd på 10L hallon i frysen för igår stannade jag till vid hallonsnåren efter jobbet (ingen creepy-gubbe den här gången). Krusbär måste vara det tråkigaste som finns att rensa men det ska bli gott med lite krusbärskräm en dag!

Förvaring av knappar

Publicerad 2010-07-25 18:13:59 i Altrat,

Jag har tröttnat på att ha knappar liggande här och var så jag bestämde mig för att fixa en burk till dem.

Jag vet inte om jag är nöjd med valet av bokstäver. Eller ovansidan överhuvudtaget... Jag funderade lite på att ta ett par andra bokstäver som går i antingen gult eller grönt men det känns som färger jag favoriserar och kanske skulle burken ha blivit lite för gul-orange-grön.
Jag är väldigt nöjd med fjärilarna som jag köpte i Uppsala. Det är kul att lägga till något i metall!

Pappret sitter på insidan och det var lite pilligt att få till det perfekt. Runt botten sitter klistermärken i två olika mönster. Jag hade några som gick i orangeton med älvor men mönstret blev helt fel när jag skulle sätta dem mot varann.
Band är en sak som jag inte använt så mycket av. Jag misstänker det beror på att jag inte ser hur det ska passa in snyggt. I det här fallet matchade det helt perfekt. Locket och pappret på insidan är i två olika färgtoner och bandet runt kanten blev en perfekt övergång!

Nässlor i håret

Publicerad 2010-07-23 19:02:59 i Naturmaterial,

Ja, det är precis vad jag hade tänkt använda dem till! Egentligen borde jag ha plockat dem tidigare för det var späda nässlor jag ville ha och de flesta är...överblommade eller vad man nu ska kalla dem! Men det gick att hitta en del i alla fall och dem slängde jag in i ugnen.

Jag hade ugnen på 75 grader och satte en träslev i lucköppningen. Sedan är det bara att låta det stå tills nässlorna har torkat. Det är verkligen hur skönt som helst att torka saker i ugnen när lägenheten är så varm som den är! Eller kanske inte...

Den lilla burken innehåller torkade åkerfräken. Då var det faktiskt värre att torka i ugnen för det var den helgen temperaturen nästan hamnade på 34 grader i Norrköping...

Nu måste jag bara göra en beställning från CreArome och sedan är det dags att göra schampoo igen!

Jordgubbs- och hallonsaft

Publicerad 2010-07-22 22:26:49 i Ätbart,

Idag har jag silat saften som jag rörde ihop för lite mer än en vecka sedan.

Förra året gjorde jag ren jordgubbssaft som blev väldigt god men jordgubbs- och hallonsaft är också väldigt gott! Det blev lite mer än två flaskor. Den ena ska syrrans sambo få, förhoppningsvis får Syster Yster också smaka!

Embossa på värmeljus

Publicerad 2010-07-20 20:50:52 i Målade värmeljus,

Nu har jag testat att embossa på värmeljus! Det gick sisådär.

Embossade värmeljus

Den till vänster är den första jag gjorde, den andra blev mer utsmetad. Jag tror det här kräver lite träning!

Pyssel i sann skräp-anda

Publicerad 2010-07-19 21:07:31 i Korttillverkning,

Syrran skulle ge mamma en flaska vin när föräldrarna var uppe på besök under helgen som gått. Det fick mig osökt att tänka på flaskkort som jag sett lite bilder på. Jag är pysselskadad och erkänner det gärna!
Det finns en liten nackdel med att få idéer när man hälsar på syrran. Hon har tyvärr inte riktigt förstått hur roligt det är med stämplar och sånt. Så då tittar man vad hon faktiskt har hemma och...

Flaskkort

Hmm. Detta är väl egentligen vad skräpande ska handla om? Ta det du har hemma och gör något kul av det!

Vad rädd jag blev!

Publicerad 2010-07-18 17:22:27 i Pyssel,

Idag trampade jag återigen iväg till mitt hallonsnår. Jag hade tagit med mig ordentligt med burkar så jag skulle kunna vara sysselsatt ett tag. Den här gången var det helt okej att stå där i långarmat och långbyxor!

Jag hade inte plockat så hemskt länge innan jag insåg att det stod någon inne bland all sly! Hjärtat hamnade i halsgropen på mig. Det var kanske bara ett avstånd på 4 meter mellan honom och mig och vilken normal människa står lite skymd bland alla träd och bara väntar på att bli upptäckt?!

Egentligen kanske jag borde ha gett upp, lagt ner hallonplockandet och åkt hem. Fast sedan blev jag lite arg. Han skulle inte få skrämma bort mig därifrån! Så jag såg till att inte vända ryggen åt honom och fortsatte plocka, men från snåren som låg lite närmare cykelbanan och vägen. Tursamt är den ganska väl trafikerad så det gav en lite lugnande effekt.

Hallonsnåren var verkligen fulla och bären var väldigt stora. Jag tror att jag fick med mig närmare 4 L hem! Några svarta vinbär blev det dock inte. Den busken växer lite för nära de unga träden som creepy-mannen stod ibland. Då och då lyfte jag blicken mot dem för att försöka ha lite koll på var han var men det var svårt med tanke på skuggan. Jag fick uppfattningen att han stod och tittade på mig, i alla fall i perioder. Ett tag senare såg jag honom lite mer tydligt ute i solljuset och då blev jag så osäker att jag bestämde mig för att dra mig hemåt. Han hade  nämligen bar överkroppen och jag hade bara några minuter tidigare sett honom i svart t-shirt inne blev de smala trädstammarna. Var de två stycken?!

När jag gick till cykeln kom jag att tänka på hur jag parkerat den förra gången. Det går en lite övervuxen väg på baksidan av de unga träden. Sist hade jag ställt cykeln längre in på den vägen och gått genom slyn till hallonsnåren. Tänk om jag hade gjort det den här gången också?!

Beställningskort på en vinst

Publicerad 2010-07-18 09:18:58 i Korttillverkning,

Nu har jag börjat använda lite av papprena jag vann! Jag hade fått en beställning på ett kort och jag bestämde mig för att testa något nytt som kallas för easel card.

Så här blev framsidan. Jag använde mig återigen av distressruta, vilket jag verkligen tycker är en kul idé på ett kort. Det är enkelt och blir så himla snyggt!

Och så här blir det när det ställs upp! Jag fixade till en liten dragremsa, den går att ana sig till i det högra hörnet på det understa pappret. Personen i fråga skulle få ett presentkort som skulle vara i storleken av en vanligt betalkort. Så jag lät bli att tejpa fast det mönstrade pappret och istället blev det en presentkortsficka!

Slängde lite färg på en handduk

Publicerad 2010-07-14 08:54:41 i Pyssel,

Senast som jag testade textiltryck använde jag mig av Décos textilfärg. Resultatet blev inte så jättebra... När jag var på Panduro för någon vecka sedan köpte jag ett annat märke, Palett, och nu har jag testat även den!

Textiltryck ödla

Det var mycket lättare att stöpla med den här färgen! Undrar om de fortfarande har rea? Jag köpte en flaska med 250 ml för 29 kr och det är riktigt bra pris!

Kanske skulle åka till IKEA och köpa fler handdukar?

Hackar lite i frukten

Publicerad 2010-07-13 16:49:59 i Pyssel,

Jag var ju bara tvungen att testa verktygen som jag köpte på Jula! Skulle det gå bättre än när jag satt och skar i vattenmelonen?

Det var ju lite olika formar på knivarna så tränar jag bara lite kan det bli riktigt bra! Kan tipsa att en mogen mango inte är så smidig att skära snyggt i. Den var helt enkelt lite för mjuk.

Rött guld

Publicerad 2010-07-13 13:11:38 i Pyssel,

I slutet av förra veckan var jag och en kompis ute på självplocken. Jordgubbarna var inte så stora och de som sköter självplocken sa att säsongen snart var över. Det känns lite trist. Det här året har jag knappt ätit några jordgubbar!

Jag kom hem med ca 9L jordgubbar. Det kanske kan räcka ett litet tag? Men jisses vad tråkigt det var att stå och rensa dem!

Idag trotsade jag värmen och drog på mig ett par 4 storlekar för stora stövlar, långbyxor och långärmat och gav mig in bland snåren. Temperaturen låg på 23-25 grader och då begav jag mig ändå hemifrån innan åtta! Hallonen hade i alla fall mognat bra och till min glädje var de stora och saftiga, trots den obetydliga nederbörd vi haft på sistone. Jag kom hem med ca 1.5L. En del försvann i andra frukosten (youghurt och hallon är väldigt gott!) och nu har ännu mer "försvunnit" genom att blandas med jordgubbar, socker, citronsyra, natriumbensoat och kokande vatten. Om lite drygt en vecka är det dags att sila saften. Och plocka ännu mer hallon!

I söndags plockade älskling upp mig när jag slutade och så drog vi ut till Ågelsjön med två kompisar och deras hund. Det blev årets första dopp, om poolen i älsklings pappas trädgård inte ska räknas. Och jag smakade på årets första, solvarma blåbär och den smaken var helt
u-n-d-e-r-b-a-r!

En och annan lös tråd

Publicerad 2010-07-10 09:41:15 i Inredning,

Nu har det gått ett bra tag sedan vi fick hem vår nya säng och äntligen har jag fått tag i passande lådor att ha längst upp på Billybokhyllorna! Alla grejor jag haft i lådorna under sängen skulle tömmas över i dem men...

...jag började undra lite om allt garn verkligen skulle få plats. Detta är faktiskt inte allt jag har, det finns lite nystan utströdda här och var i diverse projekt. Sen ska jag väl lite skamset (?) tillägga att det råkade bli lite fler nystan på Strömmafrabriken igår. Bara ett tiotal nystan till, det är väl inte så mycket?!

Det är riktigt skönt att ha fått upp allt från golvet, ur diverse andra lådor (som nu kan fyllas med annat) samt tömt de två påsar med garn som jag fick av en kollega för ett tag sedan.

 

Jag har försökt organisera upp allt i färger och det blev även en låda med "amigurumi"-garn. Det finns bara en liten nackdel. Jag vet inte vad som ligger var. Alla vita lådor innehåller garn och jag hade tänkt altra dem med tapet och sedan sätta en etikett på dem. Jag vill ha en liten "metallruta" som man kan skjuta in en etikett på men just nu vet jag inte ens var jag hittar sånt eller har tapet+tapetklister hemma. Jaja, det blir projekt till semestern!

En söt sköldpaddsamigurumi

Publicerad 2010-07-08 15:02:04 i Virkat,

Igårkväll fick jag för mig att börja sy ihop min senaste amigurumi. Självklart hade jag svårt att lägga ifrån mig den men ska man upp strax innan kl 4 ska man kanske inte sitta upp för länge... Efter en liten powernap med katterna efter jobbet idag tog jag tag i det igen och den blev verkligen hur söt som helst! Det tycker i alla fall jag...

Sköldpadda-amigurumi

Jag har vunnit!!!

Publicerad 2010-07-06 17:00:45 i Pyssel,

Idag var jag inne och tittade på de bidrag som vunnit i Svensk scrapbooking midsommarcrop och blev jätteglad. Jag har vunnit!!! Visserligen i lottningen men det är väl inte så dåligt bland totalt 47 bidrag?!

Vinnarbidraget

Detta är den första pysseltävling jag vunnit och nu är jag på sjukt stort pysselhumör!!!

Edit
Ett paket damp ner med posten ett par dagar senare. Detta kan jag göra mycket kul med!

Vinsten

Grattiskort med distressruta

Publicerad 2010-07-05 10:01:09 i Korttillverkning,

För dryga veckan sedan gjorde jag ett grattiskort med en distressruta.

Distressruta

Det är väldigt enkelt och snabbt att göra men blir väldigt snyggt! Du behöver en distressdyna, blending tool (sminkpad ska visst funka också) och rivet papper. På scrapbookingforumet föreslog de post-it-lappar men det kunde jag självklart inte hitta så jag rev vanligt papper. Sedan är det bara att arbeta in färgen.

Jag vet, jag är väääldigt svag för grönt men växten tog sig väldigt bra i en mörkare grön färg!

En ny exotisk planta

Publicerad 2010-07-01 08:50:29 i Odling,

Vårt köksfönster verkar vara ett perfekt ställe för odling för där växer det så det knakar!

Passionsfruktsplanta

Passionsfruktsplantorna har blivit riktigt stora nu!

Mangoplanta

Mangoplantan har titta fram. Jag har en kärna till här hemma som jag lyckats få ut ur det skyddande, hårda skalet. Dags att plantera lite granna!

Om

Min profilbild

Alexandra

Smålänning som efter studier i Uppsala fastnade i Norrköping och här trivs som fisken i vattnet. Jag älskar att skapa saker och ting själv och letar hela tiden efter nya hobbies.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela