pysselmani

En pysselmanikers bekännelser

Första LO'n på länge

Publicerad 2011-01-31 18:40:01 i Scrapbooking,

Den här LO'n gjorde jag efter en underbar skiss som pysselforumet hade i en tävling under januari. Det var jättekul att scrappa igen och i år måste jag göra ett album eller två! Fjärilarna är för övrigt utklippta en och en...

Bilden är från 2006 tror jag. Jag gillar verkligen den här hårfärgen! Då jag visade sambon kortet frågade jag om han sett mig i den färgen men fick nej till svar. Med ens insåg jag att jag visst varit blond i nästan 3 år så då syrran kom på besök hjälpte hon mig att sätta lite mer färg i tillvaron på mig!

Beställningsjobb för kalla händer

Publicerad 2011-01-30 21:57:29 i Stickning,

Imorgon ska jag lämna över ett par pulsvärmare som jag har fått beställning på. Det är skönt att vara klar med dem, jag är nu ganska trött på just det här mönstret!

De till höger var en beställning till en julklapp och även om det inte syns så tydligt så är de något ljusare grå än de vänstra.

Ett fluffigt och nyttigt godis

Publicerad 2011-01-30 11:52:46 i Ätbart,

Min sambo stod på förmiddagen och vispade ihop ett litet mellanmål till oss. Receptet hittade han på ett träningsforum och det var väldigt enkelt och såg ut ungefär så här:
 1. 1½ dl proteinpulver
 2. ½ dl mjölk
 3. En näve frysta hallon
Allting vispades samman och blev ganska skummigt, vilket gjorde att det växte och växte. Jag fick en liten skål och det var himla gott (att proteinpulvret hade melonsmak gjorde det inte direkt sämre).

Den är riktigt fluffig och krämig, och enormt mättande! Kanske perfekt till kvällen då man inte vill äta för mycket?

Nyttigt och gott mellanmål, kan det bli bättre?

En altrad äggkartong

Publicerad 2011-01-29 18:56:17 i Altrat,

Min syster har en liten svaghet för kinderägg, i synnerhet då det finns chans att få Shrekkaraktärer! Jag har tidigare altrat äggkartong med påsktema men då det skulle bli en födelsedagspresent så blev det ett annat tema på den!

Jag började med att måla hela kartongens utsida med akrylfärg och valda sedan ut ett matchande papper till ovansidan. Min syster är väldigt svag för Penny Blacks kattstämplar, de är väääldigt lika hennes ena katt!

Insidan lämnade jag omålad men i locket hamnade en ny Penny Blackstämpel samt en textstämpel som embossades. Tyvärr syntes det ljuslila embosspulvret väldigt otydligt mot den blåa bakgrunden så jag använde mig av en distress ink-dyna och blending tool och fick nyansskillnad samt framhävde stämpeltexten.

Kinderäggen klädde jag in i ett blått papper som är ungefär ett mellanting mellan silkespapper och creppapper.

För första gången testade jag att färglägga med distress ink! Jag var lite försiktig med katterna på locket men vågade exprimentera lite mer med den lite fluffigare katten på lockets insida! Tror jag måste köpa mer distress ink, dvs på flaska (och kanske även lite fler dynor).

Ballongerna satte jag dit på 3D-kuddar och använde lite crackle accents.Hemlagat är godast

Publicerad 2011-01-28 18:15:42 i Ätbart,

Min födelsedag igår blev inte riktigt som jag tänkt mig. Det gick utför redan i tisdags då jag vaknade vid halv fyra-tiden och hade knappt någon röst (kan tilläggas att jag skulle gå upp då och rösten är viktig i mitt jobb). Förkylningen gick in i nya faser, på födelsedagen hade jag stundtals kraftig hosta och jobbig snuva men i övrigt vid gott mod och normalenergi så jag bestämde mig för att fullfölja mina planer för dagen: baka!

Självklart var jag överoptimistisk och trodde jag skulle hinna göra en massa olika sorter! Det slutade dock vid hallongrottor och plommonmuffins.

Och gör man hallongrottor ska man självklart ha hemlagad sylt i dem! Vi har fortfarande väldigt mycket hallon i frysen som jag plockade förra året men det är först nu jag har testat att göra sylt på dem. Tur det, för den blev väldigt god!

 

Jag är väldigt nöjd med etiketten! Jag satt och stämplade en bokstav i taget!!! Bra blev det i alla fall, så det var värt pilljobbet.

Jag blev lite avbruten i mitt bakande igår, först kom svägerskan förbi med sina två söta söner och från dem fick jag dessa:

 

På kvällen kom även sambons mamma och styvfar förbi på middag (som sambon lagade och det smakade underbart!). Blommor får jag nog banka in i huvudet på sambon att det går hem hos mig men bristen på blommor från honom vägdes upp av att jag fick Snö! Ja, Snö of Sweden förstås!

Dagens födelsedagsbarn är nu på väg ner till Norrköping. Min syster är två år äldre än mig och fyller dagen efter mig. Jag har tyckt det har varit väldigt trevligt under uppväxten. Tårta två dagar på raken och ibland kanske en tredje gång då släkten kom.

Imorn kommer föräldrarna på besök så det ska bli riktigt trevligt att få hela familjen (på min sida) samlad igen.

Inredning i en glasskål

Publicerad 2011-01-25 19:54:48 i Inredning,

Nu har jag fått tag i blåa stenar till vår fiskskål!

Stenarna hittade jag på second hand, liggandes i en vas. Vasen är jag inte intresserad av men stenarna blev helt perfekta och det visade sig finnas mer i vasen än jag räknat med! Älvan på näckrosbladet hittade jag i en leksaksaffär, den är otroligt välgjord!

 

Måla på pixelnivå

Publicerad 2011-01-24 08:02:00 i Pyssel,

Jag hittade den här bilden häromdan. Jag vet inte om jag kan påstå att jag målade den då jag gick på gymnasiet, den är ju inte direkt byggd av penseldrag! Istället satt jag med en stooor burk med olikfärgade tuschpennor och byggde upp bilden genom att bara dutta pennan.

Jag undrar hur många timmar den här tog mig att göra. 24 timmar? 48 timmar?


Hur svårt ska det vara?

Publicerad 2011-01-23 18:15:30 i Pyssel,

För ett tag sedan flyttade jag över alla tyger jag hade liggande i diverse påsar till två stycken plastlådor. Det blev betydligt mycket bättre men tyvärr så handlar jag på mig mer än vad jag gör åt och det började se lite kaosartat ut igen... I fredags var jag på IKEA och passade på att köpa på mig lådor i olika storlekar och även burkar för att försöka organisera upp en del här hemma.

Zoofii hjälpte gärna till! På sitt sätt... Egentligen borde jag inte men jag kunde inte låta bli att köpa det jultyg som ligger bakom lillan. Det är Panduros jultyg! Jag gick och tittade på det många gånger i slutet av förra året men då tiden inte riktigt fanns för att hinna sy något lagom till jul så lät jag bli. Däremot kan jag aldrig låta bli ett bra köp och då de i förra veckan sålde det här underbara tyget för bara 10 kr/m så var jag vara tvungen att slå till!!! Jul blir det ju varje år...


Att gå igenom sina saker blir ibland en trevlig överraskning (och även tydlig indikering att jag har mycket grejer hemma som jag gott kan pyssla med innan jag köper något nytt). Dessa hittade jag i en påse i tygröran:

Detta är ett projekt som jag ska ta tag i under senvintern eller våren!

 

Ett annat projekt börjar också ta sin början och jag tog en mindre kartong jag köpte på IKEA och börjar samla tyg i den. Det kommer ta ett litet tag, är jag dock rädd för. Jag har planer på att sy en kappa i stil med den jag provade i Göteborg i höstas. I Linköping hittade jag två tyger som blev startskottet och sedan kom jag idag på att jag även har ett annat möbeltyg här hemma.

Jag har klippt till två små tygbitar av de jag köpte häromdan. Jag tänkte göra ett litet hål i dem och trä dem på en ring. På det sättet kan jag smidigt prova och se om andra tygbitar jag hittar matchar med de jag har här hemma!

Att få ordning och reda på allt jag har här hemma är ett ganska stort projekt och det är svårt att veta var jag ska börja, en del saker kan ta någon eller några timmar i anspråk att plocka ut och organisera upp. Jag kan i alla fall nöja mig med att en liten del av vardagsrummet nu ser mindre stökigt ut:

 

Projekt för trädgårdsströvaren

Publicerad 2011-01-22 08:52:02 i Pyssel,

Igår fastnade jag framför Trädgårdsapoteket som går på Svt 2 som var väldigt kul att titta på och enormt inspirerande!

Det är en botanist vid namn James Wong som håller i programmet och han tipsar på enkla lösningar på problem. Ett ska jag absolut testa: en spray mot mygg!
Recepten är enkla och många av sakerna finns i många trädgårdar. I brist på egen trädgård tänkte jag till sommaren börja odla en del örter och växter som aloe vera på balkongen.

Programmet går på Svt Play och det första avsnittet hittar ni här.

Göra en bok från grunden

Publicerad 2011-01-20 22:03:05 i Altrat,

Jag har testat att göra en bok från grunden! Allt material hade jag hemma:
 • En almanacka med hård pärm där jag rev ut innehållet.
 • Skrivarpapper
 • Nål och tråd
 • Papper att dekorera med
Börja med att vika ett skrivarpapper på mitten och skära bort hålen. Dela pappret längs vikningen och vik de två nya papprena på mitten. Detta upprepade jag med 15 skrivarpapper.
Totalt fick jag 32 nya ark, vilket ger 64 sidor i mitt block. Jag delar upp dem i 4 stycken häften á 8 blad.
Nu ska häftena sys ihop! Detta gjorde jag genom att sticka tre stycken hål i häftenas vikningar (detta blir ryggen). Det ena hålet blir i mitten (7,5 cm in från kanten) och ett nytt hål 3,5 cm på varsin sida om det.
Trä en tråd på nål (jag använde vanlig synål) och slå knut på ändarna. Stick nålen genom mittenhålet från insidan på häftet och dra igenom den dubbla tråden men inte helt, lämna någon cm. Trä tillbaka tråden genom ett av de andra hålen, tillbaka genom mittenhålet (var försiktig så den inte trasslar sig med den lösa tråden och knuten). Trä tråden genom det sista hålet och knyt ihop de två trådarna och klipp av dem. Upprepa med de andra 3 häftena.

Nu ska de fyra häftena sys ihop!

Sy ihop två häften i taget (knut på varje ställe där tråden kommer ut på häftets baksida). Sy därefter ihop dem tillsammans. Jag tror det blev totalt nio stycken knutar för dessa fyra häften.

Jag gjorde en styvare pärm som häftets rygg och yttersta blad tejpades fast på. Nu börjar den ta form och är redo att fästas i den tjockare kartongpärmen som jag har sparad.

Det sandbruna pappret som jag hade förstärkt skrivarpappret med fyller ut insidan på pärmen för att dölja tryck som fanns där. Utseendet ska jag dock fixa till efter att pärmen har dekorerats!

Framsidan som är embossad i guld och ljusgult embosspulver.

Ryggen och baksidan, båda embossat med det ljusgula embosspulvret.

Och till slut insidan:
Äntligen leverans!

Publicerad 2011-01-18 16:06:51 i Shoppat,

Förra söndagen lade jag en beställning hos CreArome och hoppades lite på att hinna få det till torsdag förra veckan (då kunde jag ju hinna laga en ny sats schampo innan jobbhelgen kom igång!). Idag som först fick jag sms att det kommit till DHL's utlämningsställe. Lite besviken blev jag allt, paketet var ju jättelite! Jag som hade för mig att jag beställt massor med grejer...

Jo, det tillkom även 10 st 250 ml plastflaskor men annars fann jag mig nästan lite smått besviken (även om jag vet med mig att detta kommer räcka till flera satser med schampo)

Det uppstod bara ett litet problem eller två...

Om jag bara gjorde åt drygt halva lilla flaskan med olivåterfettning då jag gjorde 1½ L schampo sist, hur tänkte jag då jag köpte en stor flaska den här gången?!
Och 3 av flaskorna (samt 250 ml-flaskorna) går ju inte alls ner i lådan jag har till naturkosmetika. Hmm.

Blogcandy för frusna

Publicerad 2011-01-16 20:43:13 i Blogcandy,

I slutet av januari fyller jag år och det tänkte jag fira på ett litet annorlunda sätt! Då den här tiden på året oftast är kall tycker jag det passar alldeles utmärkt att lotta ut ett par pulsvärmare!

Pulsvärmarna som är ca 2 dm långa och är stickade med alpacagarn. Storlek: S/M

Regler för blogcandyn:
 • Kommentera i detta inlägg och du får en lott.
 • Kommentera i detta inlägg och lägger upp denna bild i din egna blogg med länk till min blogg får du två lotter.
Tävlingen pågår till och med 31 januari.
OBS! Kom ihåg att ange mailadress (den publiceras ej)

Boktips för tålamodiga

Publicerad 2011-01-16 10:11:58 i Boktips,

Nu tänkte jag starta en ny kategori, nämligen boktips! Det finns sååå många roliga böcker för pysslare där ute och det blir bara fler och fler (både hos bokhandlaren och i min bokhylla).

Origami är ett väldigt trevligt sätt att pyssla med papper och det tränar upp tålamod. Jag upplever det också som väldigt avslappnade (frånsett då det är svårt att få till små deltaljer eller hänga med i vikschemat).

För några år sedan köpte jag den här boken:

Bilderna på insidan är verkligen inspirerande!

Och beskrivningarna är lätta att förstå sig på (i alla fall om man sett vikningar tidigare, annars kommer man ganska snart in i det rätta tänket)

Origamipapper börjar bli lite lättare att få tag i nu, upplever jag det som. Ta annars vad du har hemma! Jag har använt mig av presentpapper och tunt, färgat datapapper.

 

Kusadaman uppe till höger har jag faktiskt använt som liten presentgömma! Kanske lite tips på annorlunda presentinslagning?

En luftig tröja

Publicerad 2011-01-13 20:49:13 i Stickning,

Just nu håller jag på med ett projekt som drar ut på tiden så i väntan på att det avslutas passar jag på att visa en tröja jag stickade klart för ca ett år sedan.

Hålmönstret är gjort med dubbla omslag så plagget gick ganska fort att göra!

En burk till kaffebönorna

Publicerad 2011-01-12 21:19:08 i Altrat,

Lådorna i kylskåpsdörren har en tendens att snabbt fyllas. För ett tag sedan började vi mala kaffebönor så det ledde till ännu en sak som hamnade i de där lådorna. En dag fick jag syn på en burk som står här hemma och bara väntar på att bli altrad. Varför inte fixa en burk som istället står på en hylla i kylskåpet? Sedan vi slutade veckohandla har vi ju faktiskt lite glesare på hyllorna.

Sagt och gjort. Jag grävde fram lite brunt papper, kaffebönor och försökte att inte bränna mig alltför mycket på limpistolen...

På locket försökte jag få det att se ut som bönorna bara kastats ut.

Det råder ingen tvekan om vilken burk som rymmer kaffebönorna, eller vad tror ni?

Ett produktivt 2010

Publicerad 2011-01-10 21:48:00 i Pyssel,

Det är ganska kul att tänka tillbaka på vad man gjort det år som gått. Det är även ganska nyttigt, man inser att man hinner med mer än man tror...

JANUARI
Jag låg egentligen lite lågt under början av förra året men jag hann få upp ögonen för japanska pysselböcker och testade ett himla gott recept på apelsinsaft!FEBRUARI
Stickning är något jag aldrig kan släppa, i perioder blir det istället extra mycket! Några plagg hann det bli under 2010, detta var ett av dem:

Tyvärr mötte den sitt öde i tvättmaskinen och lite för hög temperatur! Den är numerad tovad...
Ett större projekt hann jag med under februari och det var ett utvikbart scrapalbum.


MARS
Jag testade att leka lite med pärlor och tråd, resultatet blev den här söta lilla pärlormen!

Och då påsken närmade sig passade jag på att återanvända tomma äggkartonger!


APRIL
Altring med påsktema höll i sig lite in under april månad, men den här gången hade jag gått loss på ett påskägg som fick ett nytt utseende.

Jag testade även två nya saker: virka amigurumi och göra mitt egna schampo.

Schampot blev hur bra som helst! Det räckte året ut, mitt långa hår trasslade sig väldigt sällan, det kändes rent länge och jag behövde inte använda balsam eller inpackning då schampot hade en lätt balsameffekt i sig.

MAJ
Jag började komma igång med att måla på värmeljus och under månaderna därefter blev det bara fler och fler och fler!
Det blev något altrat även den här månaden, nämligen en teburk!

Jag blev riktigt nöjd med den och altrade även en annan burk som jag och sambon lämnade över en bröllopspresent i.

JUNI
Under början av månaden blev det en tur till Uppsala för att närvara på min systers disbutation. Jag är så stolt att ha en doktor till syster! Hennes present har jag jobbat länge på (i början var det tänkt i födelsedagspresent fast något år tidigare)

Jag sydde en tygkasse och gjorde detta broderi till en ficka på framsidan.
Stickorna arbetade på och jag avslutade äntligen mina första handstickade strumpor! Sommaren kom igång och midsommar firades med krans i håret, fast gjord på ett diadem.

JULI
Minns ni värmen som kom igång efter midsommar? Jag var lite orolig att hallonen skulle bli väldigt tråkiga och torra i bristen på vatten men det var snarare motsatsen! Jag plockade många liter och blev även rejält skrämd av en man som bara stod inne bland ungträden ett stenkast från hallonsnåren utan att säga ett ljud...

Jag testade en ny sorts kortvikning, ett så kallat easel card.

AUGUSTI
Jag hittade ett kul användningsområde för mina schabloner! Enkla, vita handdukar från IKEA fick ett nytt utseende.

Augusti var semestermånaden men det blev lite småsemester från pysslandet och istället lite visiter hit och dit. Blåbärssäsongen hade kommit igång och jag plockade på mig ett litet lager hos föräldrarna i Småland (som lyxigt nog har en fin blåbärsskog rakt utanför ytterdörren)

SEPTEMBER
Svampmånaden! Jag kom verkligen ut en hel del i år och svampkorgen användes flitigt.För den som inte visste det kan jag avslöja att det luktar en hel del då man torkar trattkantareller i ugnen! Det ska fungera alldeles utmärkt att torka svamp på tidningspapper men har man katt är det inte riktigt ett alternativ...

Jag är något av ett hattfreak, om ni inte tror mig kan ni alltid ta en liten titt här. Någon månad tidigare hade jag fått syn på en liten söt hatt på H&M. Pysslaren i mig tänkte som vanligt "en sådan borde jag kunna göra själv" och sagt och gjort, jag tog fram saxen och gick loss... Det blev en liten hattbonad och för att vara min första hatt var det inte så dåligt sömnat!


Under september gjorde jag något lite sällsynt. Jag scrappade! Under hela året blev det bara den här och en LO till Rhodosalbumet.

 

OKTOBER

Precis som 2009 blev det en tur till Scrap och stämpelmässan i Göteborg. Frågan är om det var sista gången det blev en sådan... En sak jag hittade i Göteborg var en riktigt läcker kappa, sydd av möbeltyger. Det borde jag kunna göra själv! Så nu ligger det på att-göra-listan.

Det blev lite mer gosaker från naturen, den här månaden var det dags att skörda äpplen! Det blev en del äpplemos och jobbet blev så mycket enklare med det här verktyget:

NOVEMBER

Halloween firades en vecka sent men en del pynt blev det. Till en tävling på ett forum gjorde jag den här trick or treat lådan:

Jag testade en ny sak med stickning, nämligen att sticka in pärlor i arbetet. Produktionen var i full gång och mycket skulle hinnas med innan jag stod på julmarknad för andra året i rad. Utöver stickade pulsvärmare (som verkligen gick hem!) blev det mossklädda stövlar, kransar, tygkassar, målade värmaljus m.m.

DECEMBER

Jag startade en adventskalender med något pyssligt varje dag, bakom den första luckan var det just en adventskalender!

 

På ett av bröllopen vi gästade under sommaren fick jag i uppdrag att pynta brudparets julgran. Detta tolkade jag självklart som att jag skulle göra pyntet! Det gav mig möjlighet att testa lite nya sätt att leka med papper och bränna fingrarna på limpistol.

Under julhelgen tog jag en paus från stickandet och virkade min första haklapp.

 

Saker man kan göra med ett överkast del 2

Publicerad 2011-01-08 22:14:07 i Sömnad,

På måndag sker bytet av mitt mobilabonnemang och jag kan börja använda min iPhone! Min nya telefon behöver ju en skyddande väska så jag tog fram saxen och gick återigen loss på vårt överkast.

Jag klippte ut ett fodertyg till insidan, sicksackade kanterna och quiltade. Därefter sydde jag fast ett kantband, även det i samma typ av tyg men inte från överkastet utan från ett par gardiner! Japp, jag har matchande gardiner men använder aldrig omslaget så det sprätte jag upp och klippte till. Lite pilligt var det och jag lyckades sätta nål ganska djupt i ena fingret inte bara en utan två gånger.

Det färdiga resultatet! Jag är ganska nöjd, i efterhand önskar jag lite att jag inte tagit bara en tryckknapp utan två stycken, så att locket sitter fast något bättre. Jag hade beräknat att det skulle gå lite längre ner men missade att ta med vadderingen på överkastet i räkningen. Det gjorde att jag egentligen borde ha klippt till någon cm extra.

Även baksidan pryds av kinesiskt tecken!

En sak som var riktigt frustrerande, irriterande var symaskinen. Jag tror jag måste reklamera den. Tråden trasslar sig. Jag kan ta det om jag envisas med att sy i riktigt riktigt tjockt tyglager men många gånger kan det röra sig om normaltjockt tyg (och nålen är så grov att det inte ska vara något problem). Höjden blev idag då jag tvingades bryta av nålen för att få loss arbetet!!!
Att nåla arbetet är helt okej, så länge jag tar bort knappnålen innan jag ska sy över det stället. Funkar en sådan sak bara på gamla Huskvarnamaskiner?!?! Just nu känns det inte så lockande att plocka fram symaskinen till fler projekt...

Gör något gott i reklampausen!

Publicerad 2011-01-04 21:41:58 i Ätbart,

Jag blev riktigt glad då jag ikväll upptäckte att the Mentalist har kört igång igen. Däremot insåg jag väldigt snabbt varför jag och sambon knappt tittar på tv'n utan istället går och köper serieboxar. Reklam, reklam och mer reklam! Tala om att förstöra nöjet. Ibland kan ett reklamavbrott däremot vara väldigt trevligt. Visste ni att man praktiskt taget hinner slänga ihop en sats kladdkaka på ett reklamavbrott?! Jajamensan. Med ens gick avbrotten an.

Jag tror bestämt jag ska ta med lite dessert till jobbet imorn!

Teknikprylar är inte riktigt min grej

Publicerad 2011-01-03 20:05:57 i Shoppat,

I över ett halvår har jag gått och tänkt att jag borde byta mobiloperatör men inte riktigt tagit tag i det. Det är bara sååå tråkigt att läsa på vilken mobil som skulle passa mig bäst (det är ju lika bra att byta till ny mobil då jag ändå ska fixa det andra). Igår betedde min mobil sig väldigt konstigt och för att inte hamna i situationen att den kraschar helt tog jag äntligen tag i det.

Efter jobbet åkte jag ner till stan och allvarligt talat - det är enormt tråkigt att stå där och stirra och fingra på mobiltelefonerna och fundera på vilken man ska ha samtidigt som den självklart inte får kosta för mycket (jag vill ha en mobil att ringa med och skicka sms, det andra är bonus). Så jag köpte det som jag sagt att jag inte ska köpa. En iPhone. Det är så många som är nöjda med den telefonen so why not?

Ja, jag är smålänning (att skämta om det själv tycker jag är helt okej, men nåde den som vänder det mot mig...) och självklart tilltalas jag av bra erbjudanden och det var det på iPhone 3 just nu. För övrigt tycker jag den är snyggare än fyran så...

Titta titta vad snälla de var! Jag fick en jättefin låda att altra!!! Eh, ja, just det ja. Telefonen är ju fin också... Vore dock väldigt synd att repa den. Bäst att sy, sticka eller virka ett fodral! Jajamensan, jag kan vinkla aaallt till en pysslig fördel för mig!

Billiga blommor

Publicerad 2011-01-02 16:48:17 i Pyssel,

Jag har börjat ta tag i organiseringen här hemma! För ett tag sedan köpte jag ett gäng ljusmachetter.

Jajamensan! Det är udda sorter, ingen den andra helt lik och på en del av dem har blomdetaljer trillat av. Dessa har slaktats!

Det blev småblommor, pärlor och paljetter i stor variation.

Zoofii hjälpte självklart till och skulle inspektera det mesta. De lila och svarta små blombuketterna är jag väldigt nöjd med, tror de kommer bli riktigt fina på alter och LO.

Det blev även ett stort gäng med blad, något jag lidit lite brist på. Ett fåtal ser lite "billiga" ut men de flesta uppfyller mina krav på kvalité. På Clas Ohlson hittade jag en bra låda som snabbt fylldes!

Blommor till kort, LO, altprojekt etc kan kosta en hel del. Jag skulle tippa att den här mängden blommor och blad i en butik skulle kunna kosta 200-300 kr. Jag gav totalt 17 kr, lådan var dyrare än blommorna! Så den som vill göra lite besparing i pysselkostnaderna kan gott ta sig en tur till Ö&B emellanåt! Även i second hand affärer kan man hitta mycket intressanta saker.

Nu i reatider kan ett besök hos ex Glitter bli väldigt prisvärt. Visst är många smycken fina som de är, men mycket kan bli ännu finare när de slaktas och görs om till ett nytt armband, halsband, örhänge eller kanske passar in helt perfekt på ett alter!

Pyssliga nyårslöften?

Publicerad 2011-01-01 14:32:40 i Pyssel,

December gick väldigt fort och nu sitter jag och försöker smälta att det är januari 2011.
Gav ni några nyårslöften vid tolvslaget?
Jag vet inte om träna 2-3 gånger i veckan ska räknas som ett nyårslöfte, det är mer ett krav och något som känns ännu viktigare då jag snart haft ont i ryggen i en veckas tid. Jag är trött på det och hur ska jag kunna sitta och pyssla om halva sidan av ryggen titt som tätt protesterar?!

Jag går och klurar på lite nyårslöften som tilltalar min pyssliga sida. Det finns en del som måste göras något åt det här året:
 • Organisera upp alla pysselgrejer. Jag har dålig koll på vad jag har och var det finns.
 • Ta tag i balkongen. Den har ropat "kom och hjälp" i 2-3 månader nu.
 • Planera i god tid till marknader, i år blir det kanske två stycken!
 • Regelbundna pysselträffar!!!
 • Äntligen avsluta mitt scrapalbum om Rhodosresan (som faktiskt skedde 2008!)
Jag har lite projekt som jag går och klurar på emellanåt, och frågan är om jag inte skulle ta tag i några av dem. Jag funderar på att försöka dra igång ett projekt med stickningscafé. Jag hittade för ett tag sedan information om sådant i Norrköping men har för mig att det var mellan ca 14 och 16. Ganska värdelös tid, enligt mitt tycke.

En annan sak jag gått och klurat på är om jag skulle försöka mig på att bli författare! Då menar jag inte skönlitteratur, men vi får se hur det går. Det kräver en hel del förberedelser innan det ens skulle vara aktuellt att ta kontakt med en förläggare.

Ha en trevlig inledning på 2011!

Om

Min profilbild

Alexandra

Smålänning som efter studier i Uppsala fastnade i Norrköping och här trivs som fisken i vattnet. Jag älskar att skapa saker och ting själv och letar hela tiden efter nya hobbies.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela