pysselmani

En pysselmanikers bekännelser

En värmande kopp kaffe

Publicerad 2011-08-31 16:34:37 i Stickning,

Jag har nu blivit klar med båda pulsvärmarna med keltiskt mönster och sytt ihop dem. Jag virkade ett varv med smygmaskor både i övre och undre kanten. Det ger både stadga så pulsvärmaren inte rullar ihop sig och det blev klart snyggare (i alla fall enligt mig...)


Jag funderar på att göra ett par till fast i en annan färg. Jag har en nyans till av grått, alternativt blir det beige grund och brunt eller kanske lite färgrikare med grönt, rött eller lila!

Ärad vare gud i höjden, det har jag gjort i slöjden

Publicerad 2011-08-28 20:18:02 i Pyssel,

För många år sedan fick jag en sommar chans att prova på lite träslöjd och metallslöjd. Jag har faktiskt gjort denna figur själv (det är en hel del som inte brukar tro mig när jag påstår det!).

Tärningen är komplett, vrider man på figuren så ser man 2an, 3an och 6an.

Panduros nya katalog har kommit

Publicerad 2011-08-27 20:42:11 i Pyssel,

Idag tog jag en cykeltur i det soliga vädret till Hageby och Panduro. Jag skulle bara hämta den nya katalog som är sprängfylld med nya produkter och inspiration.

Men då man ändå är där kan man väl likväl gå runt och titta lite? Jag skulle ju faktiskt inte ha något och jag har satt köpstopp på mig själv.

Men så hittade jag det här... Tim Holtz-prylar! Jag har lite här hemma men har så gärnat velat köpa på mig mer. Så självklart kunde jag inte motstå denna frestelser, ett par klockor fick följa med hem.

Något annat mycket fint och nytt som kommit in är stencilmallar. Jo, en sådan fick också följa med hem (motiv katter) men det är säkert minst 4-5 andra jag vill köpa! Imorgon ska kreaktiviteten flöda, då blir det pysseldag här hemma med ett par vänner!

Ny möbel till balkongen

Publicerad 2011-08-25 20:24:34 i Inredning,

Idag har jag köpt en ny möbel till balkongen! Sambon och jag är jättenöjda med den nya soffan men det saknades något. Till katterna! Djurmagazinet hade ett bra pris den här veckan på en pelare och jag har länge gått och funderat på en sådan till katterna. Som tur var känner jag folk med bil så jag fick hjälp att få hem den.

Visst matchar den Nami bra? Nu har de fin utsikt (tror Nami försöker följa matchen mellan IFK och Djurgården).

Det där med att dela med sig har han dock aldrig varit så bra på...

Zoofii vann dock.
Jag hade tyvärr bara höftat höjden på balkongen. Den var inte fullt så hög som jag trodde så det blev lite fix för att få möbeln att stå hyfsat stadigt. Jag fick bland annat plocka bort en del av trätrallen men det känns som att bottenplatten fyllde upp hålet ganska bra.

Zoofii fick lite vansinnesryck på den översta hyllan...

Frågan är om jag nu får lov att ta bort det bord som står längsmed fönstrena (som hon brukar stå på och titta ut). Antagligen tveksamt. Nu ska hon säkert ha det när hon hoppar ner från klättermöbeln. Jag vill helst hitta ett mindre, fyrkantigt bord som vi kan dra intill soffan när vi sitter där ute och fixar.

Decoupage vore kanske kul?

Publicerad 2011-08-24 18:43:15 i Pyssel,

Jag är frestad att prova på decoupage. Jag har inte en enda bok som handlar om det i min pysselbokhylla men på biblioteket fanns det gott om böcker att inspireras av!

På marknaden förra veckan köpte jag servetter. Det blev vanliga och kaffeservetter med samma motiv. På det sättet fick jag två olika storlekar på rosorna...

Tror jag kan göra mycket fint med dessa! Fast nackdelen är att det kommer sluta med att jag går och köper fina servetter titt som tätt... Inspiration går dock att hitta på många håll. Dessa bilder tog jag på Färgargården för några månader sedan.


Både tårtfatet och pallen har jag här hemma. Hmm. Frestad att fatta målarpenseln!

På nätet finns det oändlig uppsjö av inspiration.

Vi ska någon dag köpa nya byråer och då tänkte jag måla min gamla och försöka få till dekorationerna lika snyggt som på den här (bild lånad härifrån)

Och den dag vi äntligen flyttar till hus kanske vi skulle ha en brevlåda i stil med denna? Beskrivning hur den här brevlådan har gjorts finns på bloggen Alis volat propriis.

En egendekorerad fothandduk

Publicerad 2011-08-23 21:52:23 i Pyssel,

Jag har satt mina spår så att säga på en handduk.

Jag ritade av mina fötter på en stor kartongbit och skar sedan ut fötterna. På det sättet fick jag en smidig mall och det var bara att "dutta" på textilfärgen.

Perfektionist i stickning

Publicerad 2011-08-23 09:07:51 i Stickning,

Ett varv på min bolero är ca 170 maskor så det tar lite tid bara att göra ett varv. Det är så tråkigt då det går så långsamt framåt. Och ibland får man lite bakslag. Exempelvis då man inser att man läst fel i beskrivningen... Jag skulle inte öka 1 maska i varje sida 6 gånger utan jag skulle ha ökat 6 maskor en gång! Grrr.

Repa upp. Repa upp och gör om! Är man rädd att inte lyckas plocka upp maskorna rätt så kan man alltid behålla arbetet på stickorna och plocka upp maska för maska. Det orkade jag inte göra då det rörde sig om 5×170 maskor. Istället satt jag med en virknål inom räckhåll då maskorna återigen skulle föras tillbaka på rundstickan.

Detta var faktiskt en mild grad av upprepning, för att vara mig. Förra året repade jag upp en hel ponch och gjorde om den tills jag blev nöjd.

Keltiskt mönster på pulsvärmare

Publicerad 2011-08-22 18:06:07 i Stickning,

Nu har jag för många projekt igång samtidigt! Jag försöker göra klart boleron (hur lång tid ska den behöva ta egentligen?!), på jobbet glömde jag en påse med ett par påbörjade pulsvärmare jag suttit med på raster och självklart kunde jag inte låta bli utan blev lockad av ett mönster i Stickhandboken!

Nervarning efter jobbet ute på balkongen gjorde att jag blev snabbt klar med den första. Den såg först väldigt kort ut men mäter faktiskt 7 cm. Med virkad krås blir det nog lagom! Mönstret gör dock att omkretsen blir begränsad och det finns risk att jag tycker den blir lite för smal efter jag sytt ihop den. Men det återstår att se tills imorgon, nu ska den ligga mellan fuktiga handdukar under natten!

Inlagda delikatesser

Publicerad 2011-08-21 20:02:16 i Ätbart,

Ikväll har jag testat att lägga in kantareller. Det är väldigt enkelt och min förhoppning är att kantarellerna kommer smaka nästan som nyskördade när vi tar fram dem.

Inspirationen fick jag från Strömsö. Ett litet tips, om någon frestas till att prova på det här, ta dubbelt så mycket svamp som du tror behövs för att fylla burken! Mina små delikatesskantareller hade nog fått plats i en gammal kryddburk.
Nu har jag bara en arbetsdag kvar och sen går jag på helgledigt! Det ska bli lyxigt att vara ledig måndag eftermiddag och hela tisdag och onsdag! Jag har redan gjort en massa pysselplaner...

En talande tystnad

Publicerad 2011-08-15 21:54:17 i Pyssel,

Det är nu väldigt tyst hemma hos mig. Min sambo har återigen dragit iväg på jobbresa till Kina. Han bytte faktiskt arbetsgivare för snart ett år sedan för att resa mindre... Men även om det är trist att ha honom iväg så gillar jag mer att han jobbar på Noss. Han trivs och jag ska inte komma och påstå annat än jag gillar det han kommer hem med!

En annan slags tystnad lägger sig annars här hemma. Jag har nämligen tappat rösten! Vet ni hur extremt frustrerande det är? Visst, jag kan viska men det rekommenderas inte. Får se hur länge det håller i sig. Pratförbud har jag nu haft i två dagar. Eventuellt börjar jag närma mig ett stadie där det inte är så irriterande utan istället känns mer avslappnat.


Teblomma som Mårten hade med sig hem från en av vårens Kinaresor. Först ser den ut som en boll men sedan öppnar den upp sig. Riktigt vacker att titta på och teet blir väldigt gott!

En egen skyltdocka

Publicerad 2011-08-14 14:45:17 i Pyssel,

Jag funderar på om jag sålde dåligt av haklapparna för att folk faktiskt inte såg vad det var för någonting! Igår var jag nere i Småland över dagen och hälsade på mina föräldrar och passade på att ta med mig "Emil" hem.


Jag funderar på att sticka eller virka honom en liten mössa! Kanske en tomteluva? Han ska ju ändå göra mig sällskap på julmarknaden...

Inte förkyld i händerna

Publicerad 2011-08-12 17:21:13 i Altrat,

I onsdags kväll praktiskt taget exploderade en förkylning rakt i ansiktet på mig. Igår kände jag mig halvrisig på jobbet och helrisig när jag kom hem. Därför var det lätt att gå och lägga sig redan kl 20 (vilket kanske var tur det, eftersom jag började kl 5 idag och behövde all sömn jag kunde få). Idag har jag kraxat lagom fint i radion och mot slutet av arbetsdagen bestämde en kollega att jag inte fick prata något mer. Då gjorde det t o m ont i henne... Som tur är påverkar halsont inte pysselfingrarna och det blev lite altring.


Den här blev jag klar med i söndags och den fylldes snabbt med tidningar som handlar om korttillverkning och scrapbooking.

Och idag fick även den här pärmryggen en dekoration. Nu får jag ta mig en funderare på om jag behöver köpa en till sådan här pärm.

Gott om kantareller i skogen

Publicerad 2011-08-09 17:09:52 i Ätbart,

Idag åkte jag och Annika ut till skogen och gick på svampjakt!

Det var inget dåligt ställe vi hittade!

Korgen fylldes på ganska snabbt då vi hittade några riktigt bra ställen, och en del kantareller var riktigt stora...

Jag tror dagens plockning räcker till både kantarellmacka, risotto och lite mer.

Nästan 1,3 kg kantareller! Vill ge mig ut snart igen och plocka minst lika mycket till.

Nya balkongmöbler

Publicerad 2011-08-06 08:51:20 i Inredning,

Igårkväll kom de. Våra nya balkongmöbler.

Möblerna upptar ganska stor yta av balkongen och det har sina för och nackdelar. Ett nytt bord bör införskaffas och jag tror ett litet fyrkantigt passar in bäst.

Semestern lider mot sitt slut

Publicerad 2011-08-05 21:18:56 i Pyssel,

Egentligen tog min semester slut igår, idag är jag bara ledig. Jag avslutar nämligen min semester med att jobba helg. Det känns förstås trist men jag tror även det kan ha sina fördelar.

Mina planer för semester 2011 var helt klart mer realistiska och jag tycker jag har uppfyllt en hel del av mina "mål"
  • Jag har helt klart varvat ner, så till den grad att jag redan efter första semesterveckan trodde jag haft två veckor semester. Om någon påstod att jag haft 6-7 veckor semester i år skulle jag säkert hålla med. Koppla bort jobbet helt är dock svårt för en meteorolog. Mitt i sommaren hoppas man ju kunna ligga och gotta sig i solen så möjligheterna måste kollas upp och om inte annat är det alltid något väder, svårt att ignorera sitt jobb då...
  • Jag har kommit ut en del och plockat hallon, blåbär, smultron, klarbär och även en del kantareller!

  • Jag har testat symaskinen lite granna. Det ligger en halvfärdig kattbädd här hemma som jag hoppas få tid över till att sy klart snart. Än så länge är jag väldigt nöjd med min nya symaskin.
  • Samma dag som jag glatt skuttade ut från jobbet och skrek "semester!!!" åkte jag upp till Uppsala-trakten och hälsade på syrran och gullade lite med kattungarna (ja, Pillo fick ju också lite uppmärksamhet av mo(n)ster). Sedan var jag bara hem någon dag innan det blev en tur söderut, ner till mor och far. Jag tror att det var de resorna som gjorde att semestern kändes lång. Så jag rekommenderar lite resor i början av semestern, sen vara hemma och ta det lugnt (om man gillar sånt vill säga).
  • Hantverksmässa i Söderköping - check! Nu är siktet inställt på julmarknad istället.
  • Den senaste veckan har jag gått ut med jag vet inte hur mycket skräp!!! Jag tröttnade på mig själv och mitt sparande till "det här kan jag pyssla med". Ett tv-program som handlade om samlare (huga! vad grejer de samlat på sig!) gav mig slängfrossa. Mer ska rensas ut men tror jag nu ska ta det i ett lite lugnare tempo.

Det finns något i pysselväg jag inte hunnit med: scrapping. Fast så tog jag å andra sidan inte tag i att framkalla bilder. Det kommer en höst och det är då hög tid att försöka scrappa mig igenom de tre bröllopen vi var på förra året och lite annat kul.

Imorn är dock en arbetsdag så bäst att försöka vänja sig vid att gå och lägga sig lite tidigare! Men lite pyssel kommer finnas i bakhuvudet. Jag har nämligen planer på att kolla när matsalen är bokningsbar för en pysselträff...

Billig organisering

Publicerad 2011-08-04 21:56:46 i Pyssel,

Jag har fixat och donat en hel del här hemma den senaste veckan och den blomförvaring jag haft fungerar inte längre. Den nya lösningen blev en billig lösning.

Nu ser jag mer tydligt vad för blommor jag har. Burkarna blev billiga, alla utom två har jag fått "på köpet". Jag funderar dock på att måla om locken så texter som "Bob" och "Ica" försvinner. Detta blir också en bra motivering till att inte köpa på mig mer blommor, jag har ju ett annat stort gäng av de slaktade ljusmaschetterna som jag samlat på mig.

Bra saker från second hand

Publicerad 2011-08-03 17:14:57 i Shoppat,

Idag öppnade Bra och Begagnat efter sitt semesteruppehåll. Jag hade rensat lite bland kläderna här hemma och tog en cykeltur till andra sidan stan i den härliga augustisolen. Självklart var jag ju tvungen att se om de hade något intressant då jag ändå var där!

Jag är numera ägare till en egen garnvinda! Den var väldigt fin och såg ut att bara använts sparsamt. Priset hamnade på 60 kr och det är ett väldigt bra pris!

Jag hittade även något jag letat efter länge, nämligen gaffelpärmar! Tidningarna som satt i tömde jag på plats, det var ju bara pärmarna jag ville ha... Jag har tidigare hittat tre gaffelpärmar på second hand, den första fick ett lila utseende och den andra gröna nyanser. Fördelen med de nya pärmarna är att de är lite större, nu kan jag få plats med de större tidningarna!

Om jag hade haft det här tidigare kanske jag inte hade slarvat bort ett nummer av Maskor med Stil. Jag köpte tre kartonger med garn på Strömma till ett av mönstrena i den tidningen men nu är tidningen som bortblåst.

En skattkista till hälften fylld

Publicerad 2011-08-02 12:22:26 i Inredning,

Min sambo gillar inte att ha småmynt i plånboken utan vi har haft en papphink stående på köksbänken där han, och emellanåt även jag, lägger våra mynt. Den hinken har ett bra tag varit full och idag fick jag ett nytt städryck och dammade av en kista jag fått i födelsedagspresent av honom.

Misstänker att det är ett par hundra vid det här laget! Får se vad för kul vi hittar på med de här pengarna sen.

Bind din egna dörrkrans

Publicerad 2011-08-01 22:14:16 i Naturmaterial,

Renfanan som i föregående inlägg fyllde upp Höganäskruset har nu minskat avsevärt. Mycket av den blev nerklippt idag och lindad i små buketter.
Jag har en liten stomme som är klädd med tidningspapper, lite plastfolie och därefter mossa. På denna virade jag med sytråd fast små buketter av renfana. Lägg de små buketterna ömsom vänt utåt och ömsom inåt efter vad som blir snyggast. Våga lägga dem tätt! Jag var lite försiktig i början men sedan lärde jag mig att få till en jämnare form.
Efter ett tag började jag även linda fast rönnbär.
Sedan var det bara att knyta fast ett snöre och hänga upp den!

Om

Min profilbild

Alexandra

Smålänning som efter studier i Uppsala fastnade i Norrköping och här trivs som fisken i vattnet. Jag älskar att skapa saker och ting själv och letar hela tiden efter nya hobbies.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela