pysselmani

En pysselmanikers bekännelser

Grattis på mors dag!

Publicerad 2010-05-30 10:31:07 i Korttillverkning,

Idag firar vi alla söta rara mammor där ute! Min kära mor fick ett brev på posten i fredags med detta kort:

Bladen är peel off som jag färglagt och sedan skurit ut.

Och insidan!



Smarrig rabarberkaka

Publicerad 2010-05-26 21:40:22 i Ätbart,

För ett par dagar sedan fick jag rabarber av min snälla kollega Anna. Idag fick jag äntligen tid och energi till att baka en kaka på dem!

Rabarberkaka

En kopp kaffe och en stor bit kaka på balkongen, kan det bli bättre?

  • 300 g rabarber
  • 175 g margarin
  • 3 ägg
  • 2½ dl socker
  • 3½ dl vetemjöl
Sätt ugnen på 175 grader. Smält margarinet. Vispa ägg och socker pösigt och rör därefter ner vetemjöl och det smälta margarinet. Häll smeten i en form och stick ner rabarberna. Strö lite pärlsocker ovanpå innan kakan åker in i ugnen för 50 minuter.



Litet tillägg: Jag har inte glömt bakpulver, för något sådant innehåller inte kaksmeten!

Klassas detta som fusk?

Publicerad 2010-05-26 12:52:04 i Målade värmeljus,

Det är riktigt roligt att måla på värmeljus men jag tycker ofta det är svårt att komma på något nytt. Nu har jag däremot hittat en omfattande inspirationskälla! Eller det kanske ska kallas för fusk-källa?

Stämplade värmeljus

Dessa värmeljus har jag stämplat på och därefter målat. Så, är det fusk? De är ju handmålade, fast med hjälp av stödlinjer.

De här tycker jag blir hur söta som helst! Fast... Jag har bara grundmålat och därefter stämplat.

Stämpelfärgen fastnar mycket bättre efter att jag först grundmålat värmeljuset. Det gäller bara att vara försiktig på hand vid stämplingen. Bäst är clearstamps, då använder jag inte ens akrylblocket. Det blir mycket enklare att låta stämpeln följa eventuell lätt lutning på värmeljuset.

Att vara stadig på hand är a och o. Både när jag målade den lilla rosa blomman och insektsvingarna gällde det att inte slinta med penseln!

En miniananas

Publicerad 2010-05-25 20:43:42 i Odling,

Jag fick mig en liten överraskning när jag skulle vattna min lilla ananasplanta. Det verkar som att den trivs hos mig!

Skott på ananas

En fint inslagen bröllopspresent?

Publicerad 2010-05-24 09:38:25 i Altrat,

I helgen var vi på bröllop. Vädret var hur härligt som helst och brudparet var sååå fina!
Älskling hade ett par dagar innan föreslagit att jag kunde lägga presenten i den teburk jag altrat. Det skulle vara en perfekt inslagning men tyvärr hade jag redan lagt upp bilderna på bloggen. Kanske kanske hade bruden inte sett den men... Asch, den var så kul att göra så det blev en till!

Självklart syns det inte men i nederkanten blev det brunfärgade papret snett. Perfektionisten i mig skrek högt. Men sedan hittar jag det här självhäftande pappret, och visst blev det hur snyggt som helst?!
Masken i form av en kompass är precis som klockan jag använde tidigare från Tim Holtz. Jag måste köpa fler!

Det här hjärtat köpte jag någon gång medan PysselPassion fortfarande fanns i stan. Det passade ju hur bra som helst till en bröllopspresent!
Fjärilarna stansade jag ut på det färgade pappret. En limmades fast ovanpå den andra och sett rakt framifrån smälter de fint in bland allt det bruna men ger ändå lite 3D-effekt. Me like!

För säkert flera månader sedan fick jag de här söta knapparna av syrran. Jag förstår inte varför jag har haft så svårt att hitta ställen att sätta dem på - de är ju hur bra som helst!!! Tack söta rara syster! Visst, det är jungfruben på dem men de klippte jag bort och limmade sedan fast med limpistolen.

Som vanligt hade jag problem att välja blommar och återigen blev det de här som passade bäst. Jag undrar om det var dessa jag och en kompis fick i felleverans när vi beställde via nätet för ett tag sedan. Om så var fallet måste detta vara den bästa felleverans man kan få!

Den här texten syns inte på tidigare bild ovan för de sattes dit sist. Det blev lite tomt här och någon text ville jag ha dit. Pricken över å:et var lite svårt att få till, bokstäverna är självklart inte anpassade för det svenska alfabetet. Återigen hade jag gått över med blending tool och färgat in lite distress ink så det matchar bakgrunden bättre.

Lite nytt och omplantering

Publicerad 2010-05-23 18:26:57 i Odling,

Idag blev det lite omplantering på den varma balkongen!

4 stycken nya jordgubbsplantor införskaffades i slutet av vecka och nu har de planterats bredvid de andra. Tre av plantorna från förra året ser med ens väldigt taniga ut...

Två plantor månadssmultron har nu ersatt de nervissnade förgetmigejplantorna. Hoppas det blir mycket smultron i sommar!

Örterna som jag planterade för flera veckor sedan har nu fått varsina krukor. Jag köpte örtjord till dem, vet inte om det kommer att göra stor skillnad men den innehåller säkert mycket mer näring än planteringsjorden jag annars har här hemma.

Basilikan mår dock inte dåligt av planteringsjorden. Dessa planterade jag om för lite mer än en vecka sedan och passade samtidigt på att stoppa ner lite nya frön. Det tog inte många dagar innan de tittade fram ur jorden. Det kan nog ha något att göra med värmen och solen på balkongen.

Mer garnshopping och färg

Publicerad 2010-05-19 16:52:48 i Shoppat,

Nu har jag bestämt mig för att stå och sälja på julmarknad i år igen! Så jag trotsade åskskurarna och begav mig ner på stan.

Dessa färger får väl klassas som neutrala? Och alpaca är ju sååå härligt! Får se hur många pulsvärmare det räcker till, det är nästan så jag är frestad att börja på direkten!

Det blev även ett stopp inne på Gredelin och där köpte jag lite mer allmogefärg. Nu ska jag koka mig lite kaffe och sedan måla lite värmeljus!

En altrad teburk

Publicerad 2010-05-18 09:19:10 i Altrat,

Jag var lite inne på ett kinesiskt tema men det blir ju inte alltid som man tänkt sig! Och självklart hade jag inte något passande mönstrat papper hemma. Så vad gör man? Du färgar det som du själv vill! Allt som behövs är...

  1. Ett vitt 12'' papper. Färgat funkar också, i synnerhet om det har en vit baksida!
  2. Distress ink i passande färg och mini mister från Ranger
  3. Embossfön
  4. Mask, blending tool och lite mer distress ink
Slutresultatet blir följande:

Och på andra sidan lite bling bling, något som alltid passar bra!

En limpistol kommer väl till pass för att fästa en del av dekorationerna.




Bokstäverna använde jag blending tool och lite distress ink på och även blomman fick lite på kronbladen.

Ett snyggare balkonggolv

Publicerad 2010-05-16 16:28:48 i Inredning,

En kompis tittade förbi i torsdags med en symaskin och en låda med verktyg. Det var två projekt som startades igång: en klänning skulle sys och balkonggolvet skulle äntligen snyggas till.
I min gamla lägenhet hade jag trätrall i badrummet och förra året köpte vi fler delar så hela balkonggolvet täcktes. Det syns här att det fanns små och större områden där jag inte fick dit plattorna. Men nu hade jag en såg till hjälp och det sågades så spånet yrde och jag hostade trä.

Jag är ganska nöjd! Zoofii är väldigt nöjd för idag städade jag balkongen och hon fick återigen gå ut på sin älskade balkong!

Det blir riktigt rymligt på balkongen när bordet (tillfälligt) hamnade längsmed ytterväggen. I år ska det inte få bli den djungel vi hade förra året. Fast jag måste erkänna att jag var lite frestad när jag såg tomatplantor på stan...

Shopping i solen

Publicerad 2010-05-11 15:45:31 i Shoppat,

Det var ganska skönt att komma ut i solen en liten sväng efter lunch. Jag kände ett behov av att muntra upp mig själv men vet inte riktigt om en besök på Sy och Sticka lyckades med det. Lite garn kom jag i alla fall hem med.

Smålänningen i mig blev lite besviken på garnet Safran för det var inte 30% rabatt på det men så dyrt var det inte och jag tror jag kommer bli nöjd med det! Jag hade självklart redan letat upp ett mönster på Garnstudio och förhoppningsvis kan jag påbörja det snart! Först måste jag bara göra klart de virkade "pulsvärmarna", sticka den andra strumpan, fästa alla trådar i en poncho och knyta dit fransar och... Jaja, det blir väl som vanligt att jag påbörjar något nytt innan det andra är helt färdigt!

Alpacagarnet blir kanske till ett par pulsvärmare. Jag har inte riktigt bestämt mig för om jag ska stå på julmarknad i år igen, annars vore nu ett bra tillfälle att köpa på mig lite garn till pulsvärmare. Eskimogarnet ska jag sticka mig ett par tofflor av!

Något virkat

Publicerad 2010-05-10 16:47:38 i Virkat,

Jag har ett paket garn här hemma som inte blev så bra när jag stickade med det för ett par månader sedan. Kanske hade jag får små stickor, eller så passar det garnet bäst till luftiga arbeten. Jag plockade häromdan fram en något större virknål och började leka lite.

Hade velat ha den lite lösare nere vid handleden men vet inte om jag orkar sitta och dra upp allt. Först var jag lite inne på att göra en tröja men det blir nog bara ett par ärmar, eller går det att kalla dem pulsvärmare om de går ovanför armbågen?

Jag har något annat att klura på just nu. Garnstudio har 30% rea på sitt garn. Jag letar lite roliga mönster på deras sida, fast så har jag ju också några sticktidningar här hemma. Får se om det blir en tur ner på stan i det soliga vädret imorn! Och nej, jag har inte tillräckligt med garn hemma! Det kommer att gå åt... *flin* Kan t o m sträcka mig så långt att göra arbete åt någon annan. Förutsatt att denna någon vill ha en modell som är kul att sticka förstås!

Lite mer till Rhodos-albumet

Publicerad 2010-05-09 17:16:49 i Scrapbooking,

Jag har inte så många sidor kvar att fylla i Rhodosalbumet men med ingen tidspress tar jag inte riktigt tag i det... Häromdan tyckte jag det var det i alla fall och som vanligt hade jag inte allt det jag önskar jag hade hemma. Det är lite svårt med dekorationer för albumet börjar bli svårt att stänga så platta dekorationer är bäst. Och sådana här jag inget av. Jo, självklart har jag saker men...inget som passar.
Nåväl, nästan helt blått tema kunde det bli i alla fall!

Suck. Vill sätta dit fler blommor men troligen hamnar de närmast ryggen i albumet så inget mer som bygger på höjden! Mutter mutter.
Kanske lite bling bling skulle passa?

Peeling som matchar schampot

Publicerad 2010-05-07 18:30:59 i Hälsoprodukter,

Jag har funderat ett tag på att göra kroppspeeling med samma doft som schampot jag gjorde för ett tag sedan. Någon som minns godiset Tangy? Det var en grön, ganska hård godisremsa med surt inuti. Mitt schampo (och numera min kroppspeeling) luktar precis som det! Undrar om det går att köpa det godiset idag?

Fint matchande i färg! Undrar om jag också skulle göra lite badbrus i samma färg och doft...?

Att bota bakningsabstinens

Publicerad 2010-05-07 17:40:05 i Ätbart,

Jag kan inte minnas när jag senast stod och bakade. Muffins var verkligen en evighet sedan och bröd likaså. Idag tog jag därför tag i det och fixade vinbärsmuffins till förmiddagsfikat. Det kunde självklart inte stilla behovet att baka så eftermiddagsfikat blev lite mer att mumsa i sig på!

Egentligen borde jag kanske känna mig onyttig... Men i muffinsen har jag dragit ner på sockret och brödet innehåller kikärter (mycket saftigt och mättande bröd). Och den lilla kakan är ett GI-recept. Jag smakade de för första gången hemma hos syster min i januari och nu senast hemma hos mamma. Det behövs ingen stor bit av dem och de är sååå goda! De innehåller cornflakes, kokos, nötter, solrosfrön, sirap och jordnötssmör. Jag funderar lite på att göra en till sats av de här till fredagsfikat på jobbet om någon vecka. Ska bli kul att se om kollegorna tycker lika mycket om dem som vi gör!

Hamburgarpress

Publicerad 2010-05-04 21:19:36 i Ätbart,

Idag har jag på sätt och vis fått min födelsedagspresent! I slutet av januari fick jag ett presentkort på Cervera och nu äntligen har de fått hamburgarpressen i lager igen!

Vi har tyvärr råkat ut för skämda hamburgare några gånger men nu är det ett minne blott! Middagen ikväll blev riktigt god och jag tror att älskling tyckte den var ganska smidig att använda. Att forma hamburgarna själv tycker jag inte blir lika bra som med den här. Jag är nämligen kräsen och vill ha dem jämntjocka!

En amigurumi till ryggsäcken

Publicerad 2010-05-03 17:17:14 i Virkat,

För en pysslare är Panduro verkligen drömstället! Igår tog vi oss en titt på nya Hageby centrum och utöver ett besök hos Bokia där jag alltid tycks hitta någon trevlig bok blev det självklart ett besök på Panduro! Min första amigurumi fick ögon av svarta pärlor jag hade hemma men det finns faktiskt ögon som går att sy fast på den lilla amigurumin. Precis sådana ögon var jag på jakt efter, samt en sådan där nyckelknippeshake.

Amigurumi

Jag vet inte om det var jag som inte hade den rätta tekniken men dessa ögon tyckte jag var knepiga att sy fast! De går att trycka dit fast ville i mitt fall inte sitta bra, inte ens efter att ha sytt igenom öglan på baksidan. Men efter några gånger fram och tillbaka blev jag till slut hyfsat nöjd!

Kroppen och huvan är gjord med rester från min första stickade strumpa och huvudet med Alpaca-garn. Det första garnet gick bra att virka med men Alpaca var lite sisådär.

Jag tänkte fästa denna på min andra ryggsäck där "fläppen" på ena dragkedjan har gått sönder. Men vill jag allvarligt talat dra i den här för att komma in i väskan?

Om

Min profilbild

Alexandra

Smålänning som efter studier i Uppsala fastnade i Norrköping och här trivs som fisken i vattnet. Jag älskar att skapa saker och ting själv och letar hela tiden efter nya hobbies.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela