pysselmani

En pysselmanikers bekännelser

Även katterna ska ha fint dukat bord

Publicerad 2012-08-31 21:49:39 i Inredning,

Jag har ett bra tag varit på jakt efter nya tallriksunderlägg till katternas matplats. Något svart, grått eller i kombination med vitt skulle passa bra tyckte jag men hittade iiingenting! Tills för en vecka sedan.
Zoofii fick en vit och Nami...
...en svart.
 
De missade dock något i texten. Det ska stå ×2 efter frukost, lunch och middag på Namis underlägg. Det och lite mellanmål däremellan är nog vad han har fått idag! Ska väl tilläggas att Nami, efter att ha ätit sin portion burkmat, vänder 180° och städar lillasysters tallrik (hon gillar såsen men håller sig annars till att småäta torrfoder)

En saint paulia vid namn Curly Ocean

Publicerad 2012-08-29 20:55:38 i Odling,

Jag har haft en lite extra stressig period i mitt liv och har tagit en paus från många saker, inklusive bloggen. I förra veckan satte jag mig på pendeln ner till Jönköping och hade ett par trevliga dagar i mina föräldrars sällskap. Jag fick skjuts hem, och tur var det för jag hade shoppat en hel del!
 
En visit hem till mina föräldrar över en helg innebär alltid en tur till torgmarknaden i Jönköping på lördagen. Till min glädje hittade jag en fantastiskt vacker saint paulia som jag saknar i min lilla samling.


Plantan lever verkligen upp till sitt namn - Curly Ocean.
 
Jag hittade även lite nytt till mitt skåp!
Lite grönare blev det! Och det känns som att den ena ormbunken, som blev lite ledsen i flytten, har repat sig bra (den som tar lite plats i mitten av bilden, som ser ut att ha långa fingrar).
 
Nyheterna är väl kanske lite svåra att se bland allt det andra gröna men dessa två är de nya inneboenda:
Den är tror jag löper störst risk att bli lite tråkig innan den acklimatiserar sig till skåpets temperatur och fuktighet. Den andra tror jag kan stå sig fin på direkten.


Tror jag hittat nästa möbel till pysselrummet

Publicerad 2012-08-22 18:28:35 i Inredning, Pyssel,

Jag försöker låta det ta den tid det behövs för att fylla upp mitt pysselrum med de nödvändiga möblerna. I början var det ganska jobbigt, jag ville ju kunna packa upp alla grejer! Men nu börjar det ta bra form. Något som jag tidigt misstänkte skulle ta tid att hitta var en byrå med små fack. En apotekarbänk vore perfekt men de är svåra att hitta eller kostar lite mer än vad jag vill lägga/finns på annan, avlägsen ort. Men nu tror jag bestämt IKEA har löst mitt problem!
Fick nya katalogen idag och fick syn på den här byrån som kommer från IKEAs nya serie PS. Den är visst så pass ny att den inte finns varken på lagret i Linköping eller Jönköping!!! Jag hoppas den kommer in snart. Då ska jag åka och titta på den och känns den rätt får den följa med hem (trots att den kostar 4000, vilket är 4 gånger mer än vad alla andra möbler har kostat mig!)
 
Okej, den kommer inte få behålla det här utseendet. Jag klurar på att måla den vit, dekorera luckorna med tapet och sedan byta ut knopparna. Det ska ju synas att den står i ett pysselrum hos ett pysselfreak!

Att driva upp egna saint paulia-plantor

Publicerad 2012-08-21 10:53:00 i Odling,

Ett litet tag efter att vi flyttat in i huset fick jag ett saint paulia-skott av min mamma. Bladen har en rosa kant och någon sådan har jag inte sedan innan. Det har däremot tagit rejält med tid innan de nya bladen har tittat upp men nu så!
Jag har även testat själv att föröka plantor som jag har här hemma. Jag har testat på två sätt. Det ena är att sätta ner ett blad i en liten vas med vatten (det har nu gott om rötter och jag borde väl egentligen ta tag i att sätta ner det i lite jord). Det andra sättet är att sätta ner ett blad i en jiffykruka.
Jag vet inte hur länge dessa har suttit så här. En månad? Två månader? Ni märker att man måste ha lite tålamod! Och däremellan inte glömma att vattna... Ska bli spännande att se vad det är för sort som kommer upp, för självklart har jag ju hunnit glömma vilken av mina plantor jag snodde blad ifrån!

Dra mig på en liten vagn

Publicerad 2012-08-20 18:44:19 i Shoppat,

Idag invigde vi vår lilla vagn. Det var väl investerade pengar. Min lilla nya möbel till pysselrummet kunde fraktas hem utan bil och sambon fick sedan smidigt ner den i källarn (det enda jag behövde göra var att öppna dörren, lagom ansträngning för mig hihi!)
Just nu står det ganska bra i bottre delen av källarn och jag känner ingen större brådska att torka av det och få in det i pysselrummet. Dit kommer det tids nog!

Så fixar du trasiga klädseln på kattmöbeln

Publicerad 2012-08-18 19:43:01 i Sömnad,

Det går inte att komma ifrån att klädseln på kattmöbeln slits, klätterträdet är ju trots allt till katterna! Klädseln till en av hyllorna hade för flera månader sedan slitits upp i sömmen. Jag har hittat ett perfekt möbeltyg som går i ungefär samma blåa nyans som resten av klädseln på klätterträdet men det var först för någon vecka sedan som jag kom mig för att sitta ner och sy ihop den tillklippta biten. Häromdagen hoppade Zoofii upp på hyllan och jag var snabbt framme med kameran.
Hyllan består av en metallställning och jag använde det gamla fodralet som mall. Jag började med att sy fast dragkedjan. Nu är det bra att dubbelkolla att metallställningen kommer in i det hålet. Jag fick repa upp min dragkedja två gånger innan det blev bra. Därefter sydde jag de andra två sidorna (tyget är dubbelvikt så den fjärde sidan behövs ej sys). Möbeltyg är slitstarkt så det här bör hålla ett tag.
Nästa gång ska jag nog byta klädseln på ena träplankshyllan. Det tror jag blir enkelt - bara att häfta fast tyget och så är det klart.

Avstressande stickning

Publicerad 2012-08-16 21:50:03 i Stickning,

Det har varit en lite stressig period på sistone och jag har tagit en paus från det mesta. Bloggen har tack vare tidsinställda inlägg legat vilande i en vecka. Något som i alla fall var mig är avslappnande är stickning.
I helgen satt jag och slappade en hel del på vår uteplats och råkade visst dagen till ära matcha mitt nya cancan-nystan!
Av bara farten blev det till slut inte bara en utan två nya halsdukar. När jag väl fått smak på att sticka med detta garn är det svårt att sluta!

Ut med det gamla, in med det nya

Publicerad 2012-08-12 13:53:00 i Inredning,

Det finns några saker som vi vill städa ut från de som bodde i huset innan oss. På övervåningen har vi ett duschrum och här hade de lämnat en gardin. Den har väl dugit till att dämpa lite av morgonsolen som annars lyser rakt in i sovrummet men den symboliserar en jobbig start i huset och nu...är den borta!
Före.
Efter.
 
Gardinkappan hittade jag i stuvlådan på Strömma! Den kunde gärna ha fått vara lite längre men den funkar! Gillar hur det blåa i gardinkappan fångar upp de blåa väggarna. För övrigt är det det här fönstret vi fixade till för några dagar sedan. Innan var det väldigt slitet med sprucken färg.

Våra rosor

Publicerad 2012-08-11 10:45:00 i Odling,

Det finns hur många rosbuskar som helst i trädgården och i höst kommer vi gräva upp en del av dem. Det är egentligen lite synd, rosor är ju så fina! Men vi behöver inte ca 15 olika buskar. Det är ungefär dessa fyra sorter vi har, någon som råkar veta namnet på dem?
 
 
 
Den gula är nog min favorit. Den blommar just nu om. Jag har försökt klippa av alla vissna rosor på buskarna, det ska stimulera dem till att blomma om. Det ryktet verkar stämma!

Färgtema: rött

Publicerad 2012-08-10 20:44:54 i Ätbart,

Kvällens lilla middag gick nästan helt i en färg.
Ciabattan stektes i olja och lite kryddor och på hade vi smaksatt creme fraiche blandat med fetaost och sedan salami och cocktailtomater. Till dessa smarriga mackor drack vi Brämhults juice med en kula vaniljglass. Mums!

Det är inte kört trots det är slutsålt

Publicerad 2012-08-06 19:28:25 i Shoppat,

På Facebook har jag httat en farlig sida där det säljs scrapsaker. Stämplar, papper, tidningar, dekorationer etc som folk känner att de inte längre vill ha söker nya ägare. Jag har redan handlat lite grejer där och idag kom senaste inköpet - ett gäng tidningar. Craft stamper brukar jag köpa lite då och då på Pressbyrån. Nu kom jag över två stycken jag inte hade till en femtedel av priset (smålänningen gillar). Många talar varmt om Inzpira magazine och jag tänkte kolla vad all uppståndelse handlar om.
Beväpnad med papaply knallade jag iväg till Tempo för att hämta ut ett paket från Skaparglädje. Jag har varit väldigt dålig på att köpa böcker därifrån det senaste ett eller två åren. Men så har jag ju en del i mitt lilla pysselbibliotek! Nu har jag däremot gjort några kap.
Bandbroderi på patchwork är slut hos förlaget så om du snubblar över ett exemplar och gillar boken - köp den!
Amigurumihundar är tillfälligt slut hos bland annat Bokus. Av erfarenhet vet jag tyvärr att "tillfälligt slut" lätt kan gå över till "slutsåld".
Snickra träleksaker kunde jag inte låta bli när jag såg den. Får vi bara ordning på en verkstadsdel i källarn kan jag börja göra lite leksaker till min systerson och kanske är inte sambons syskonbarn för stora för en del leksaker!
 
Nej, nu ska jag försöka avsluta ett virkprojekt så att jag kan börja virka en av hundarna ur min nya bok. Om inte något stickprojekt kommer emellan vill säga.
 

Ett trögt trädgårdsprojekt

Publicerad 2012-08-05 12:03:26 i Odling,

Jag har ett projekt i trädgården som går väldigt långsamt framåt. Vid trappan upp till uteplatsen på baksidan finns en liten rabatt. Däri finns bland annat en jättefin rhododendro! Blommorna är vit-ljusgul och jag gillar den väldigt mycket. Plantan verkar tyvärr ha tagit stryk av en väldigt torr vår och med söderläge blir det inte direkt bättre. Den lilla busken ska grävas upp och istället ska vi ha lite mer tåliga växter här (taklök).
 
Vintergrönan har växt likt ogräs och jag får ta det i omgångar att riva upp den. Jag och x antal hundra myror har även haft lite krig om vem som egentligen har rätt till den här rabatten. Tror jag har vunnit nu...

Plantera taklök i vulkansten

Publicerad 2012-08-01 22:25:18 i Naturmaterial, Odling,

Vulkansten är lite häftig. Häll vatten på den och vattnet försvinner. In i stenen! I djuraffären hittade jag en schysst form på just vulkansten. Jag försökte hacka till den lite i formen men det var lite svårt, hade hoppats stenen skulle vara lite porösare.
Jag begav mig ut i trädgården och plockade lite taklök. Dessa satte jag ner i fördjupningarna. Får se om de rotar sig. Och om katterna låter bli dem!

Om

Min profilbild

Alexandra

Smålänning som efter studier i Uppsala fastnade i Norrköping och här trivs som fisken i vattnet. Jag älskar att skapa saker och ting själv och letar hela tiden efter nya hobbies.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela