pysselmani

En pysselmanikers bekännelser

Så firar man sin 30-årsdag

Publicerad 2012-01-29 21:37:14 i Pyssel,

Redan för 5 år sedan, då jag fyllde 25 år bestämde jag mig för vad jag skulle göra då jag fyllde 30. Det skulle vara något större, det skulle kännas bra att fylla jämt. Jag skulle ut och resa. Passande nog inföll min 30 årsdag på en fredag så jag och sambon tog ledigt och bokade en weekendresa. Kravet var att inte behöva byta flyg och vi skulle inte behöva ta oss till Skavsta eller Arlanda. Det landade på Amsterdam. Tyvärr blev det inte flyg från Norrköping utan Linköping. Mårtens bror ställde dock upp och skjutsade oss.

Två bekymmer
Dagen innan resan upptäcker jag att min kamera är sönder. Tack och lov kommer min kompis Linda till räddningen - jag fick låna hennes systemkamera!

En trafikolycka sker i södergående fil på E4an men som tur är upptäcker vår chafför det tidigt men efter några km blir det köbildning även på gamla Linköpingsvägen för polisen hänvisar alla bilar ner på den vägen. Efter lite omvägar (som ändå blir genvägar!) kom vi fram och checkade in med hela 5 minuter till godo. Tack o lov att vi hann!

Framme i Amsterdam
Resan rullade på bra och det var inga problem att ta sig från flygplatsen och in till Amsterdam.

Att hitta till hotellet var lätt, det var raka vägen ner från stationen! Jag hade dock väntat mig en smalare byggnad men hotellet var ju ganska pampigt!

Födelsedagsmiddag som heter duga
Vi checkade in, freshade upp oss lite på rummet och gick sedan ner till restaurangen. Vår middag var fantastisk, magnefik, enastående, makalös... Ja, ni fattar! Och jag överdriver inte!!! Tyvärr tog jag inte med kameran ner och synd är det för upplägget var jättefint.

Vi började med ett glas champagne - vi firade ju trots allt min 30-årsdag! Det var nog den godaste champagne jag druckit (och jag glömde självklart skriva upp vad den hette). Vi beställde in en förrätt som var en fröjd för både öga och gom. Tyvärr satte det höga förväntningar på huvudrätten. Betyget blev...ok (och då tog Mårten och jag olika rätter). Desserten var vi båda nöjda med men efter den magnifika middagen var vi tvugna att ta oss en liten promenad! Men Amsterdams nattliv återkommer jag till...

Frukost värdig ett 4-stjärnigt hotell
Frukosten var till belåtenhet och vi var riktigt nöjda med vårt hotell! Det fanns mycket att välja på, inklusive våfflor!

Det var väldigt trevligt med deras stora urval av frukter, ett gott sätt att komma igång på morgonen! Men visst, man lite halvt om halvt rullade ut från frukosten...

Här var det långbord med frukosttillbehör...

Rundvandring i Amsterdam
Efter en ordentlig frukost begav vi oss ut på Amsterdams gator och såg oss omkring. Amsterdam omges av flera kanaler och jag misstänker att det är väldigt vackert under våren och sommaren!


Husen är lite speciella i Amsterdam - smala och höga. Jag hörde något om väldigt höga markpriser, så husen har byggts smala och höga för att hålla nera priset. Trapporna ska visst vara så smala att möbler måste lyftas in med kranar!

Amsterdam är en stor cykelstad och det fanns flera ställen man kunde hyra cykel för att ta sig runt. En del verkar ha tänkt till lite för att lättare hitta sin cykel.

Det finns faktiskt en del stora byggnader, de flesta såg ut att vara kyrkor.

Vi hade inte så många mål med rundvandringen men en sak ville jag hitta till:

Bloemenmarkt

Den som gillar blommor hittar garanterat något längsmed den här kanalen!

Blomsterlökar så långt ögat räcker! Marknadsstånd efter marknadsstånd. Men det var inte bara tulpaner och andra lökar som gick att finna. Nej, det fanns snittblommor och vanliga krukväxter också.

Jag hade faktiskt inte haft något emot att ta med några kaktusar hem! Jag har nämligen funderingar på att göra ett till växtskåp, men då bara med kaktusar.

Jag kanske inte behöver nämna att jag trivdes som fisken i vattnet?

Jag lovar - det lutar!
I Amsterdam finns ganska smarta trafikljus, de räknar ner tills det blir grönt!

Men, lutar inte husen en del?Lite speciellt med Amsterdam
Det gick inte att undvika att lite då och då känna en speciell doft då vi gick runt i staden, och det är kanske inte så konstigt då det fanns coffeeshops här och var (nej, vi var aldrig inne på något sådant ställe).

Något annat som inte gick att undgå var red light district. Vi visste om dem men trodde inte de skulle vara så synliga, och i synnerhet inte finnas inne i centrumdelen.

Amsterdam är en väldigt lugn stad under förmiddagen. Lördagsförmiddagen var snudd på öde men efter ca kl 14 började staden verkligen vaknad till liv med en massa turister. Under kvällarna var det snudd på ännu mer folk ute i rörelse, men det uppfattades aldrig som stökigt eller högljud.

Alla vägar bär till Rom Dam
Vårt hotell var beläget i den innersta ringen, området som kallas för centrum. Under våra promenader tog vi oss utanför den innersta stadskärnan till Jordaan och västra kanalerna. Vi trodde sedan att vi rörde oss lite mot södra kanalbältet, där Bloemenmarkt låg men hux flux var vi tillbaka vid hotellet! Samma sak hände på lördagkvällen då vi var ute och gick. Båda började bli lite trötta i benen och gick troligen och funderade på om vi skulle försöka hitta ut till någon kanal eller spårvagnsspår för att sedan försöka hitta tillbaka till hotellet då...vi helt plötsligt kom ut vid Dam, torget rakt utanför vårt hotell!

Grattis på födelsedagen storasyster

Publicerad 2012-01-28 13:32:00 i Korttillverkning,

Idag fyller min syster Åsa år - hipp hipp hurra! Det skiljer 2 år och 1 dag mellan oss. Jag vet inte vad hon tycker, men under uppväxten har jag tyckt det varit väldigt smidigt att fylla så nära varandra. Visst, kalasen var alltid för oss två men det var alltid tårta (olika sorter) två dagar i rad!

Min syster gillar kattstämplarna från Penny Black, de är så himla lika en av hennes katter! Så självklart var jag tvungen att göra kort med just de stämplarna.

Och insidan:

Bokstäverna har jag stansat ut med stansar jag köpt från Slöjd-detaljer. Det är riktigt bra, även svenska bokstäver som å, ä och ö finns med! Några bokstäver är dock lite tröga men jag använder ett akrylblock som hävarm och då är det inga problem.

Grattis på födelsedagen "syrran"

Publicerad 2012-01-27 17:00:00 i Korttillverkning,

För många år sedan hade jag en låtsastvilling till brevvän. Hon heter Maria och är född samma år, månad och datum som mig. Men efter en tid skrev vi brev mer sällan och till slut rann det ut i sanden. Jag tänkte inte så mycket på det under åren därefter utan livet rullade på. Jag gick ut gymnasiet och sedan vidare till universitetet.

Min storasyster började läsa på universitet ett år innan mig. I hennes klass blev hon väldigt bra vän med en annan tjej. Den här tjejen fyllde dagen innan min syster och jag vet inte riktigt hur de kom på idén men de började kalla varandra för systrar. Jag tror det dröjde över ett år innan jag en dag började fundera över tjejens efternamn. Var det inte väldigt likt min låtsastvilling? Världen är bra liten ibland! "Syster" Maria är samma Maria som jag brevväxlade med!

Som ni förstår är det ganska lätt att hålla koll på Marias födelsedag och vid det här laget hoppas jag det här kortet har kommit fram med posten:

Min populäraste pulsvärmare

Publicerad 2012-01-27 10:44:27 i Stickning,

Jag har fått en beställning från en kollega på ett par pulsvärmare. Först var hon lite osäker på vilken modell hon ville ha men så fick hon syn på de min kollega Carin hade på sig. Ett par sådana skulle det vara!

Känner ni igen dem? Vid den här tiden förra året lottade jag ut ett par sådana här och det är ett antal par som har stickats upp enligt den här modellen. Det kan hända att detta blir den tionde, möjligen elfte, gången jag gör detta mönster. Det har blivit lite variationer på det men den stora flätan har alltid hängt med. Nu tror jag att jag till slut bestämt mg för hur mönstret ska vara för bästa resultat!

Trasig fungerande kamera

Publicerad 2012-01-26 22:28:58 i Pyssel,

Under eftermiddagen tog jag fram kameran för att fota lite pyssel och blev helt knäckt. LCD-skärmen fungerar inte. Någon bild kommer upp men den ser helt obegriplig ut och jag kan som bäst beskriva den som...trasig. Jag testade och tryckte av några bilder och satte sedan i minneskortet i kortläsaren. Bilderna kommer upp i datorn så tekniskt sett funkar min systemkamera fast samtidigt inte.

Jag har en liten kompakt kamera. Ibland tar den bra bilder men... Nja, det finns ju en anledning till att jag alltid brukar hämta systemkameran istället! Så vad nu? Jag har en kamera jag kan fota med men jag måste hela tiden plocka upp bilderna i datorn för att verifiera om de är bra eller dåliga, om det är spara eller delete och ta om.

Jag får väl försöka se det positivt: det här hände efter dopet förra helgen. Sedan är frågan hur snabbt, och kostsamt, det blir att laga kameran... Jag tycker om att lägga pengar på mitt pyssel men kameran har jag faktiskt redan lagt flera tusen på. Vore lite roligare att investera i någon maskin i stil med cuttlebug...

Snygga till pallen

Publicerad 2012-01-24 21:36:19 i Inredning,

Tänk vilken skillnad lite färg och tapet kan göra!

När jag var hemma hos föräldrarna i mellandagarna passade jag på ett fota deras pall. Jag tror att jag ska göra om vår egna på det här sättet någon dag.

Dop med överraskning

Publicerad 2012-01-22 09:46:55 i Pyssel,

Det blev en lång dag för mig och sambon igår. På morgonen promenerade vi genom ett rimfrostigt, stilla Norrköping ner till stationen och hoppade på en buss upp till Uppsala. Därefter blev det landsvägsbuss ut till Vänge där min syster, hennes sambo och deras son bor och där lille Emils dop skulle ske.

Jag och Mårten hade fått den stora äran att bli lille Emils faddrar! Moster kommer lära lille Emil en massa pyssliga saker och min sambo har lovat att lära ut en massa hyss. Som faddrar lämnade vi över en klassisk doppresent - ett kors (vi ska ju faktiskt stå för Emils kristliga uppfostran). Emils mamma är orkidé/kattfreak och saker med i synnerhet katter på är lätt att hitta. Emils pappa gillar motorcyklar (misstänker det kommer gå i arv till sonen).

Frågan är - finns det risk att någon snor den här doppresenten?

Pappa Mats såg ganska nöjd ut då han öppnade upp presenten... Det syns nog inte, men det är en sparbössa! Kunde inte låta bli den då vi såg den i guldsmedsaffären!

Det var ett litet tag sedan vi var på Colins dop, dvs min sambos systerson. Mitt minne var lite ringrostigt, visst brukar väl inte faddrarna gå ner med barnet och sätta sig i kyrkan medan föräldrarna står kvar uppe hos prästen?!?!?

Vänta lite... Med ens tyckte jag mig känna igen stämningen. Det påminde väldigt mycket om de tre bröllop vi var på för 1½ år sedan. Skulle de...?! Japp, igår var det vigsel mellan min syster Åsa och hennes numera make Mats! Det var nog lite tur att jag satt med Emil i famnen, annars hade jag börjat storböla! Ingen visste om den här avslutningen på dopet, även om en hel del i efterhand sa att de misstänkt.

Några bilder fick jag lov att knäppa av efter vigseln, tror den här bilden är min favorit och den är garanterad något ni senare kommer få se scrappad!

Beställning på dopkort

Publicerad 2012-01-21 10:04:00 i Korttillverkning,

För några månader sedan fick jag en rolig beställning: dopinbjudningar till systersonens dop. Vid massproduktion är det bra att ha en enkel kortvikning men ändå tog det mig flera timmar att göra 30 stycken kort.

Vikningen var enkel. Varje kort var 4"×12". Det gjorde det ganska praktiskt: varje cardstock delades i 3 lika stora delar. Sedan veks kortet i 1,5"+5,25"+5,25".

Det blev lite roligare att göra korten i flera olika färger! Jag köpte 2 cardstock i 6 olika färger. Den extra 4"×12" remsan av varje färg använde jag till att stämpla texten "Inbjudan Dop Välkommen" på samt klippa till en smal remsa som användes för att stänga kortet.

På framsidan på kortet stämplade jag en swirl i matchande färg.

Insidan var enkel. Inbjudningstexten skrevs ut på pärlemofärgat papper men jag gav det en liten dekoration i form av konfettibarnvagn (Panduro). De var väldigt irriterande för det visade sig att de var lite "bubbliga" och jag fick väldigt bestämt trycka fast dem tills limmet torkade.

Mina nya handgjort av-stämplar kom i precis rätt tid! Jag köpte denna och en till från Rox stamps där man kan beställa sin egna personliga stämpel.

Min systerson lämnar bestående avtryck

Publicerad 2012-01-20 19:37:46 i Pyssel,

Då jag var och hälsade på min syster i december hade jag med mig några stämpeldynor. Jag fick chansen att smutsa ner lille Emils ena hand och fot!

Tänk att mina stämpeldynor skulle komma till sån bra användning!

Dekorera en tekanna

Publicerad 2012-01-18 17:52:17 i Pyssel,

Jag har en tekanna som hällpipen gått sönder på så jag tänkte jag kunde leka lite med den!

Lite servetter och decoupagelim och resultatet blev så här:


Jag funderar på om jag hade för mycket lim på rosorna, att det var därför resultatet blev sisådär på dem.

Ett segt scrapprojekt

Publicerad 2012-01-17 18:09:01 i Scrapbooking,

Jag sitter och håller på med ett scrapalbum men det går sååå långsamt! Jag tror jag lider av lite vintertröghet i pysslandet men några sidor är klara och jag tror jag ska göra minst fyra till innan ni får se det färdiga resultatet. I väntan på dess visar jag en av de färdiga sidorna:

Jajamensan, den är grön! Albumet kommer gå en del i gröna färger, men faktiskt även rosa och lila!

Då jag tittar runt på alla grejer på pysselbordet inser jag att jag har sisådär 4-5 olika pysselprojekt påbörjade. Kanske borde se till att avsluta en del av dem?

Julkort 2011

Publicerad 2012-01-15 21:37:27 i Korttillverkning,

Kom på att jag inte visat julkorten jag skickade förra året! Men det blev inte så många, jag hade helt tappat orken så det blev bara tre stycken. Utöver ett spotlightkort med en söt Penny Black-stämpel gjorde jag dessa två kort:

Det vit-grå-svarta kortet gjorde jag till en tävling på Pyssel.net, men glömde självklart skicka in det...

I år kanske jag borde göra alla julkorten under sommaren så jag slipper stressen innan jul? Det är ju en ganska pysslig period och jag misstänker att min lista på saker-jag-vill-pyssla-ihop-till-jul är extra lång i år...

Tulpanens dag 15 januari

Publicerad 2012-01-14 18:42:25 i Naturmaterial,

Imorgon är det tulpanens dag! Jag funderar på om jag inte skulle ta mig iväg till någon affär och köpa mig en bukett... De mest fantastiska tulpanerna måste dock finnas i Holland, tulpanernas land. De var oerhört populära under 1600-talet i Holland och det blev en rent hysterisk marknad då en tulpanlök kunde kosta ofantliga summor!

Den här bilden hittade jag här där det fanns jättefina bilder på tulpaner från Amsterdam!

Holland måste vara helt fantastisk under våren, tänk bara att gå genom parker och se alla dessa färger:

Dessa två bilder hittade jag hos Runt Europa.

Pysselfattigt

Publicerad 2012-01-12 22:32:14 i Shoppat,

Det har dykt upp saker den här veckan som jag varit tvungen att lägga tid på men som inte ger någonting tillbaka och känns som slöseri med min och sambons tid. Det tråkigaste är att det har tagit tid från något som ger oerhört mycket energi till mig; pyssel. Och den energin är jag i stort behov av då jag verkar ha kommit in i en vintertrötthet. Jag får väl trösta mig med dagens inköp:

Det känns lite bröllopstuk på det här albumet (som jag fick till ett bra pris). Så nu är det dags att börja scrappa från de tre bröllop vi var på 2010! Jisses vad fort tiden går, känns mer som det var ett halvår sedan...

Inomhus frodas grönskan

Publicerad 2012-01-10 09:04:36 i Odling,

Växter trivs inte så bra i vår lägenhet, jag misstänker det är lite för torrt. Därför är jag extra glad i det terrariumskåp vi har stående i vardagsrummet. Min sambo brukar tycka vattenfallet ger ett avkopplande ljud och det är verkligen härligt grönt däri nu!

Jag har fått hem en till rot av syrran (som tidigare hade orkidéer i skåpet) och även en del galler att sätta på glasväggarna. Här kommer jag senare att hänga plantor monterade på korkbitar. Troligen blir det främst orkidéer på det sättet men jag ska testa och se om någon ormbunke skulle kunna tänkas trivas på det sättet också. Sedan är jag även förtjust i tillandsia och skulle kunna tänka mig fler. I synnerhet så här speciellt planterade:

Omplantering av keikis

Publicerad 2012-01-08 10:29:33 i Odling,

Keikis är små plantskott som växer ut på ett bladveck på din orkidé. Förra året trodde jag först min dendrobium skickade blomstänglar men då de blev större visade det sig vara keikis. Det var inte fullt lika roligt i mina ögon. Igår bestämde jag mig att äntligen ta bort dem, de tar ju säkerligen energi från moderplantan!

De var inte så svåra att få bort, med rötterna. Tre stycken som skott har jag, två av dem har ordentligt med rötter.

Men behöver jag en planta till? Nja, egentligen inte. Moderplantan är stor och kraftig men så fick jag syn på något.

Lite dålig bild men till vänster, ovanför rötterna, syns ett litet skott. De tre skottet kommer snabbt kunna bli fyra. Vitmossa har jag hemma och en tom creme fraiche burk blir en bra kruka, så varför inte testa?

Den lilla plantan fick flytta in i ormbunkeskåpet. Bra belysning, temperatur runt 27 grader och minst 70% luftfuktighet. Det kanske den mår bra av och frodas snabbt?

Mina första ATC-kort

Publicerad 2012-01-06 09:50:44 i Korttillverkning,

Jag har tidigare köpt pärmar och plastfickor med dragkedja på Clas Ohlson och haft mina stämplar i men nu har de slutat sälja plastfickorna och jag får se mig om efter en annan lösning för förvaringen av mitt ständigt stigande lager av stämplar. Då jag fick syn på en del som gjort kort som de sätter i plastfickor till exempelvis hockeykort. Med ens insåg jag att det är ett bra sätt att förvara mina stämplar i.

Ibland är det inte självklart vad en stämpel föreställer, i synnerhet texter. Då är det bra att ha det uppstämplat. Jag har ännu inte hunnit köpa några plastfickor med har börjat göra mina egna ATC-kort för att illustrera vilken stämpel som ligger i vilken ficka.

Tyvärr, den söta Mirandanallen har jag lånat av en kompis! Stämpeln till förvaring är texten, något jag tror kommer till bra användning! Om jag bara kan få tillbaka min glädje att pyssla i köket...Jag funderar på att skaffa mig en lamineringsmaskin. Då skulle jag kunna fästa stämpeln på baksidan och risken att den trillar ur pärmen är då väldigt liten.

Gör egna billiga hjälpstickor

Publicerad 2012-01-03 18:10:47 i Stickning,

Stickor kan lätt försvinna och någonstans (förhoppningsvis i lägenheten) har jag förlagt min hjälpsticka. Jag använder den ofta och det känns inte så lockande att hela tiden gå och köpa ny. Därför gick jag igår in på en second hand affär och köpte ett paket med strumpstickor för ynka 10 kr. Väl hemma testade jag att böja till en av dem och det var inte alls svårt!

Den tjockare och kortare stickan är en av de två jag köpte för ett tag sedan (de såldes i ett två pack). Strumpstickan blir lite längre men jag får helt enkelt testa och se om jag ser det som ett problem! Att få 5 stycken för priset av 10 kr kanske ändå känns bättre än 2 stycken för 20-28 kr, då jag inte ens använt den ena (jag favoriserar ju att göra flätor med mitt alpacagarn vilket kräver 2,5 mm stickor).

Jag testade först att böja stickan med händerna men en plattång var till stor hjälp med de andra två böjningarna.

Summering av ett pyssligt 2011

Publicerad 2012-01-02 11:58:00 i Pyssel,

Under ett år hinner jag pyssla ganska mycket, men ett år är en lång tid och jag kan få lite aha-upplevelse när jag tittar bakåt under de senaste månaderna.

JANUARI
Jag testade för första gången att binda en bok. Jag hade sparat en gammal almanacka och dess hårda pärm återanvändes och altrades.
En shoppingtur med en kompis under början av månaden resulterade i en storshopping av udda ljusmanchetter. Dessa slaktades och det blev en budgettvariant på blommor till scrapping och altring.
Jag utlyste även en blogcandy, där priset var ett par av mina populäraste pulsvärmare. Den tävlingen var väldigt populär, undrar om det kan ha haft något med kylan att göra?

FEBRUARI
Jag dammade äntligen av min BIA - Bind it all, som är en maskin som stansar hål till anteckningsböcker och böjer även till spiralen som håller ihop boken. Det blev en liten nett anteckningsbok som hjälper mig hålla kolla på hur många pulsvärmare jag säljer och vilken modell det var.
Det blev även lite sömnad. Då jag var yngre hade jag på biblioteket lånat en bok om att sy mjuka djur. Den hittade jag även på biblioteket i Norrköping och nu kunde jag inte längre motstå den söta ekorren!
Och lite längre in på året lyckades jag även få tag i ett eget, välbevarat exemplar av boken, som självklart slutat säljas ute i butik.
En annan bok som inte längre gick att få tag i ute i affären var Stickhandboken av Eleanor Van Zandt. Däremot hittade jag den på engelska och den har varit en kär inspirationskälla till diverse olika pulsvärmare under året.

Jag hittade även till Ravelry, en fantastisk sida där handarbetade människor samlas från hela världen och inspirerar varandra och delar med sig av mönster och tips och tricks. Jag trodde jag skulle vara inne där dagligen men glömde bort sidan och får ta ett nytt krafttag under 2012!

MARS
Smyckestillverkningen kom igång, tack vare Pyssel.net och deras härliga pysselcrops! Det här halsbandet gick och blev ett av mina favoriter (och det är ju extra roligt då man gjort det själv!)

Att jag sedan vann tävling var ju desto roligare!

Min sambo började åka iväg på arbetsresor och det var väldigt spännande, likt julafton, då han kom hem från Kina med en massa presenter! Vi har verkligen fått smak på det kinesiska teet, som är väldigt annorlunda i smak mot de vi normalt köper i Sverige. Några pyssliga presenter blev det också.

Jag fick tillbaka min Bernette-symaskin från service och jublade. Nu trodde jag att den skulle funka.

APRIL
Syfestivalen gick av stapeln i Jönköping, på Elmia och jag drog med mig min mamma dit och botaniserade.
Den som är intresserad av hur det ser ut på en Syfestival kan spana in ett antal bilder här.

I april kom påsken och jag lämnade av det här påskägget till min syster:

MAJ
Som blivande moster började jag titta mer och mer på små stickprojekt. På Strömmafabriken i stan (där jag shoppat på mig väldigt mycket garn sedan jag hittade dit) hittade jag ett jättecharmigt garn som blev perfekt att göra små babyskor av.

En dag satte jag mig vid symaskinen, första gången sedan den kommit hem nyservad. Jag hann inte så långt förrän synålen gick ner och fastnade - igen! Samma fel som jag skickat iväg den för. Jag ville bara slita håret i frustration. Symaskinen var helt värdelös, den passade mig inte alls. Vad jag ångrade mitt köp...

Jag har handlat på mig ett stort gäng med pysselböcker och i en av dem, en japansk bok, finns beskrivning på att göra söta tygblommor.

Nu vet jag att det går att få till dem och framöver hoppas jag kunna sitta ner och göra söta örhängen eller dekorationer till exempelvis väskor.

Det började grönskas en del på balkongen med diverse örter och sallader, men jag försökte hålla det på en mindre nivå än tidigare år.

JUNI
Jag hoppade på Pysselstafetten och visade en tutorial på en kylväska i jeanstyg.

Vi plockade upp ett skrivbord nerifrån förrådet och med ens hade jag ett pysselskrivbord! Det blev ett försök att få bort pysselsakerna från köksbordet och istället ha dem samlade på en yta som kan få lov att vara belamrad (det har väl funkat sådär, ibland behövs faktiskt större pysselyta som köksbordet erbjuder!)

Till en utmaning på Svensk scrapbooking gjorde jag den här eviga blombuketten:

Jag resignerade och gick in till en begagnad symaskinsaffär i stan. Han tog emot min klena Bernette och en gammal Huskvarna som det inte gick att sicksacka med. Jag kom hem med en bättre begagnad Huskvarna som jag än så länge är väldigt nöjd med!

JULI

Sambon fortsatte med sina resor till Kina och i början av juli kom han hem med den här söta kinesiska teservisen:

Jag såg till att ta tillvara på naturens godis, och på en tripp upp till Vänge, strax utanför Uppsala där min syster och hennes sambo bor, slängde vi ihop den här goda rulltårtan:

Under semestern blev det även en tripp ner till Småland och hälsade på föräldrarna. Då råkade det även bli en tur till Erikshjälpen i Jönköping. Tss, där finns visst inga smarta pysselmänniskor för jag hittade ett stooort gäng ljusmanchetter som väl hemma slaktades:

Syrran kom även ner med en byrå och ett terrarie. Hon har haft orkidéer i det men jag har ett litet annorlunda intresse och valde att börja fylla det med ormbunkar!

I slutet av månaden var det dags att stå på marknad! Jag och två vänner testade att stå på en hantverksmarknad i Söderköping! Vädret var ganska bra men folk var sisådär köpglada. Det som förvånade mig mest var att jag sålde pulsvärmare. Det trodde jag det inte fanns efterfrågan på mitt i högsommaren!


AUGUSTI
Odlingen på balkongen hade gått sisådär under sommaren, det kan ha blivit lite för varmt med fönstrena ofta fördragna men det kändes som det säkraste med katterna! I slutet av juli städades balkongen och sedan bytte vi ut möblerna.

En kompis och jag drog ut till Vikbolandet och letade svamp och kom hem med några kilo gula kantareller men senare hittade vi även ett bra ställe med trattisar!

På second hand hittade jag ett par hårda pärmar med metallpinnar. De altrades och jag började flytta över mina pysseltidningar till sådana. Till en början blev det en för scraptidningar och en för garn (dvs stickmönster och broderi).

Jag började intressera mig för decoupage, en typ av hobby som jag tidigare inte provat på. Nackdelen är att det resulterar i en massa köp av mönstrade servetter och pyssellagret utökas...

Lite mer möbler dök upp, katterna fick sig en ny klätterställning som de får ha på balkongen. Lilla Zoofii var snabb och inmutade den som sin, Nami försöker dock ta den emellanåt för det är en bra position att sitta och titta ner på folk nedanför.

Den är min, min, MIN! Jag vägrar släppa taget!

Den 28 augusti blev jag moster till en liten Emil, oj oj vad moster ska pyssla till honom!

SEPTEMBER

Jag provade på en annan variant av pulsvärmare: sydda och broderade.


Då jag åkte upp för att hälsa på lille systersonen och hans föräldrar hade jag med mig en hel del presenter. Några köpte, men en hel del pysslade. Det blev bland annat den här dörrkransen:


Jag la upp en massa olika recept på kantareller och blogg.se lyfte fram det på sin första sida!

Mitt ormbunkeskåp började ta lite form och det såg mysigt grönskande ut.OKTOBER
Jag testade att göra annorlunda sockerbitar.

Pyssel.net hade kört en sommarcrop och det blev återigen några smycken. Den här gången plockade jag bland annat fram mina småpärlor som lindades fast på en stomme.

Jag knöt även ett armband med kinesiska mynt.

Jag gjorde en receptbok till syrran.


Jag la upp lite tips på vad man kan göra till Halloween och pysselmani hamnade återigen på blogg.se förstasida! Lite pyssel till Halloween hann jag med, bland annat den här dörrkransen:

Men det roligaste med Halloween är att spöka ut sig!


NOVEMBER

Dörrkransen av vitlök behövdes ganska snart bytas ut och det blev en höstlig färg på dörren.


Och för tredje gången lyftes min blogg fram på blogg.se!

Pysselstafetten drog igång igen och jag bidrog med en tutorial på mossklädda stövlar.

Vi har inte köpt så mycket möbler till lägenheten men detta år var det lite nytt som köptes hem! Vi hade haft ögonen på en bokhylla till alla kokböcker och hittade till slut den vi ville ha!

Produktionen till julmarknaden var i full gång och det blev några stickade pulsvärmare.

Dörrkransen med höstlöven behövdes till slut bytas ut och det blev för ett tag något grönt på dörren.

Tyvärr stod den sig inte så länge utan efter några dagar övergick färgen i gul-brunt-grönt.

Mot slutet av månaden blev det en del juldörrkransar och mossklädda stövlar. Till slut, till första advent, var det dags att återigen stå på julmarknad i Värmekyrkan.


DECEMBER
Jag försökte mig på en adventskalender på bloggen då jag dagligen skulle tipsa om julklappar som man kan göra själv. Jag hade planerat i god tid och hade en lista dag för dag vad jag skulle lägga upp men tiden, och orken, räckte inte till. Jag hade pysslat för mycket innan julmarknaden och efter ca 1 vecka lade jag idéen på is. Det var mycket annat som hände i december som upptog både mitt och sambons intresse och pysslet fick istället stå lite vid sidan av.

Jag hade fått äran att göra dörrkransen till jobbets entré och även om det blev stressigt att hinna med den i tid så dök den till slut upp på dörren och den har stått sig bra för väder och vind under decembermånaden.


Jag altrade en ny pärm till pysseltidningarna och det känns skönt att ha dem samlade med liten risk att någon tidning försvinner.


Det blev några pyssliga julklappar, bland annat altrad chokladask och även några hemgjorda praliner. Syrrans sambo blev väldigt glad åt ett par flaskor hemlagad saft, som jag hoppas han delar med sig lite av... Men som vanligt hann jag inte med fullt så mycket som jag önskat. Hela hösten var lite seg och energin har inte legat helt på topp. Förhoppningsvis kommer jag under 2012 avancera upp till mina 48 timmars-dygn igen!

 

Nyårslöften 2012

Publicerad 2012-01-01 10:28:41 i Pyssel,

Så var ett år slut och ett nytt har inlett. Jag har på känn att det här året blir riktigt bra!

För ett år sedan avlade jag några pyssliga löften. Hur gick det med era nyårslöften för 2011? Höll ni dem?

- Organisera upp alla pysselgrejer. Jag har dålig koll på vad jag har och var det finns.
Jo, det gick väl lite sisådär hyfsat med det. Tyvärr möblerade vi om lite under 2011 och saker och ting ligger inte helt optimalt. Lite senare i år ska jag göra en omfattande omfördelning av alla pysselsaker och samla dem på ett mycket bättre sätt än jag har idag!

- Ta tag i balkongen.
Ja, den biten gick riktigt bra! Vi slängde ut mycket av det som fanns där och ställde dit nya balkongmöbler. Även katterna fick sig en möbel, ett klätterträd som gick upp till taket.


- Planera i god tid till marknader, i år blir det kanske två stycken!
Den biten gick ganska bra! Det blev två marknader, en i Söderköping och en i Norrköping. I synnerhet den i Värmekyrkan kände jag mig lugnare och inte alls så stressad som jag varit tidigare år.

- Regelbundna pysselträffar!!!

Det gick nog ganska bra i början av året men sedan började vi tyvärr tappa regelbundenheten i det. Men någonting säger mig att det kan bli lite förbättring på det i år...

Jag hade även några andra funderingar för 2011:
Stickcafé: Lite sisådär, men några gånger kom jag och ett par vänner iväg!
Blivande författare? Idéen finns kvar i huvudet på mig och fler poppar upp. Vem vet, kanske 2012 blir det år jag tar tag i det?

Så ska jag avlägga några nyårslöften för 2012? Jo, det är ju alltid roligt, men bäst att hålla sig på en nivå som är rimlig!
  • Scrappa mera
  • Sy mer
  • Organisera upp pysselsakerna - och håll dem inte utspridd över hela bostaden!!!
  • Sticka saker och ting till mig själv och inte hela tiden till andra
Sådär, det är lite lagom det!  Skulle nog kunna tänka mig samla på mig någon ny hobby också (det kan man aldrig ha för mycket av!)

Hoppas ni får ett härligt 2012!!!

Om

Min profilbild

Alexandra

Smålänning som efter studier i Uppsala fastnade i Norrköping och här trivs som fisken i vattnet. Jag älskar att skapa saker och ting själv och letar hela tiden efter nya hobbies.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela