pysselmani

En pysselmanikers bekännelser

Ett halvår i huset

Publicerad 2012-10-16 21:17:06 i Pyssel,

Idag är det ett halvår sedan vi fick husnycklarna i handen! Tänk vad tiden har gått fort. Och sedan börjar jag tänka efter vad vi har hunnit göra på den här tiden...
 
En liten tråkig sak var att vi snart upptäckte att ena halvfrysen var trasig! Så mitt "jippie, jag har fått fin löneökning som kommer retroaktivt flera månader!" åkte rakt in i ny frys medan sambons "schysst, jag har fått bra ersättning för den där arbetsresan till Kina" försvann in i en ny kyl. Jaja, vi fick tidigt inse att saker och ting dyker upp för husägare och det är bara att bita i det sura äpplet och öppna plånboken!
 
En försäljare ringde efter någon vecka på dörren och huxflux hade vi ett hemlarm! Det känns riktigt tryggt och den lilla startkostnaden känns klart värt det.
 
Som husägare dimper det ner lite nya saker i ens brevlåda. I en av de två gratis villatidningar vi får hittade vi en annons om att få taket tvättat. I somras kom de och sprutade det! Mossan dog ganska på direkten och nu under de kommande månaderna är tanken att regnet kommer tvätta det rent. Vi får väl se hur det ser ut! Så här såg det i alla fall ut i somras:
Alla husägare verkar dra igång något renoveringsprojekt när de flyttar in. Ja, vi skulle väl inte avvika från mängden! Vi har investerat i ett nytt halvgolv, men bara för att det gamla var "sprucket" och skulle ha lett till problem i höst och vinter när vi drar in extra fukt.
Före.
Efter.
Ett av fönstrena var i stort behov att fixas till så då fick vi träna på att putsa, måla och även byta glas (för ett av fönstrena gick ju självklart sönder när det plockades ner!)
Men det blir skillnad när man gör något åt sig själv - det här var ju kul!
Så fick jag äntligen en egen trädgård att påta i, vad jag längtat! Men det behövs en del saker för att hålla en trädgård fin... Gräsklippare, trimmer, häcktrimmer (mycket viktigt då man har mååånga thujahäckar!) och en kompostkvarn kommer också till bra användning. En del saker har faktiskt försvunnit från trädgården och nästa år kommer vi fortsätta sätta vår egen prägel på trädgården.
 
Apropå verktyg... Det behövs ju inomhus också! Såg, slipmaskin och efter ett tag behövdes även ett verktyg som kunde såga i tegel. Jo, lite renovering behövdes faktiskt. Tidigt tog sambon tag i att riva bort två små förråd i källaren och vilken skillnad det blev efteråt! Här kan ni se hur det hela såg ut när vi flyttade in. Det var den lätta biten. Det gamla köket på andra sidan gången tog lite längre tid att få bort...
 
Så här såg det ut för ett par dagar sedan... Rummet känns större och ljusare. Nu syns verkligen potentialen med detta rum! Det blir ett höst- och vinterprojekt att få det iordning.
 
En fantastisk sak med vårt hus är att jag har fått ett pysselrum!!! Ett eget rum, fullt med bara pysselsaker. Det var lite frustrerande i början med bristen på möbler men nu har det tagit sig, och så här blev det. Det kändes inte så jättelockande att sitta nere i gillestugan under sommaren men nu under regniga höstdagar har jag hittat dit och jag älskar det!
 
Vi har faktiskt gjort en inverstering till till huset! Ett stort matbord. Tyvärr är det lite lång leveranstid på det, de bygger nämligen först när man lagt beställningen. Men om en månad, då blir det riktigt läckert i vardagsrummet!
 
Kan nog våga på att säga vi hunnit med en hel del dessa första 6 månader! Ska bli intressant att se hur mycket mer vi fått gjort om ytterligare ett halvår.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Alexandra

Smålänning som efter studier i Uppsala fastnade i Norrköping och här trivs som fisken i vattnet. Jag älskar att skapa saker och ting själv och letar hela tiden efter nya hobbies.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela