pysselmani

En pysselmanikers bekännelser

Renovering av källaren

Publicerad 2012-05-18 09:29:55 i Inredning,

Man hör talas om flera som strax efter inflytt börjar riva ut köket och bygga om det. Sambon och jag är väldigt nöjda med vårt kök men däremot inte källaren.

Tvättstugan ska vi göra om framöver men genom att plocka ut frysboxen och en extra (trasig?) tvättmaskin för att sedan spola av golvet några gånger gjorde det hela trevligare. I lägenheten hade vi lagt trätrall på balkongen och de plattorna lade vi ut på golvet. Det fyller inte rummet, men i alla fall den yta som man mest går på.

Så här roligt såg det ut ovanför dörren till tvättstugan när vi flyttade in:

Det ser idag mycket bättre ut! Det är skönt att känna en elektriker som man litar 120% på. Han rättade även till del fuskjobb som hade gjorts. El är något man ska låta kunniga personer syssla med, inte experimentera själv!
Vi har även fått hjälp att snygga till elen inne i tvättstugan, och även få den trasiga sladden till torktumlaren utbytt.

Gillestugan är ju schysst, som ni sett lite av men lite småfix behövs (eljobb). Från gillestugan kommer man vidare in i källaren och där har det hänt lite...
Jag glömde tyvärr fota innan sambon tog bort dörrarna och en del lister. Som ni ser är gången lite trång och det är väldigt mörkt.

Matkällaren består av två mindre rum. Det är väldigt osmidigt och dåligt utnyttjande av utrymme men är troligen något som lever sig kvar från den tid då flera personer delade på huset, dvs det var olika lägenheter i det. Då kan det ju ha varit bra att ha varsin del.
Sambon var väldigt lycklig då han gick på väggarna med kofoten! Sedan var det bara för oss att stå och dra ner tapeterna. Bakom dem var det uppsatt gamla Norrköpings tidningar från mitten av 1970-talet, det var ganska kul att se hur mycket saker och ting kostade på den tiden!
Det var väldigt mycket hål i väggen! Vi visste inte riktigt om vi gjorde rätt men det är ju ändå källarn - perfekt ställe att träna på att spackla! Och kul var det.

När spacklet torkat blev det dags för målning. Till att börja med har vi burit hem två lagerhyllor men vi får se om vi fyller upp väggen med sådana, eller om vi bygger egna. Till höger finns ett gammalt kök. Det är nästa projekt, sedan kommer det här rummet vara jätterymligt och ljust! Någonting måste vi även göra åt golvet. Trätrall är en tanke, då lägger vi ju inget direkt mot betongen.

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Alexandra

Smålänning som efter studier i Uppsala fastnade i Norrköping och här trivs som fisken i vattnet. Jag älskar att skapa saker och ting själv och letar hela tiden efter nya hobbies.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela