pysselmani

En pysselmanikers bekännelser

Lucka nr 12 - Stjärnor av presentsnöre

Publicerad 2012-12-12 22:17:00 i Adventskalender,

Presentsnöre behöver inte bara sitta på paket, man kan även göra budgetvänligt pyssel med det!
Material:
  • Presentsnöre alternativt tunt papper som är mönstrat på båda sidorna
Verktyg: 
  • Sax 
Tidsåtgång: Ca 10 min
 
Klipp till remsor som är ungefär 30 cm långa. Vik dem dubbla och trä dem i varandra enligt den övre vänstra bilden. Dra åt remsorna. Vik en av varje färg över varandra, den fjärde (på bilden gul) skjuts under den ficka som bildas av den blå remsan.
Den gula remsan viks nu bakåt (den går tillfälligt parallellt med den blå remsan på höger sida). Vik den nedåt enligt vänstra bilden. Vik ihop så det bara blir en spets och stick den gula remsan under den blå fickan så den gula remsan kommer ut och hamnar ovanpå den andra, nu betydligt längre gula remsan. Upprepa på de andra tre färgerna. Vänd därefter på stjärnan och gör samma sak på andra sidan. Det ska nu finnas totalt 8 stycken små spetsar runt den inre fyrkanten.
 
Nu är det dags att göra spetsarna på ovansidan! Här tycker jag det är smidigast att dela det i två små steg. Vik remsorna 180 grader. Vik den gröna remsan bakåt 90 grader. Spetsen pekar då åt samma håll som "kantspetsen" som på min bild också är grön. Remsan ska nu in under fickan upp till vänster och komma ut genom den blå "kantspetsen". Vänd och gör samma sak på andra sidan.
Klipp av överskottet på pappret eller presentsnöret. Gör ett litet håll i en av "kantspetsarna" med förslagsvis en syl och trä igenom en tråd.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Alexandra

Smålänning som efter studier i Uppsala fastnade i Norrköping och här trivs som fisken i vattnet. Jag älskar att skapa saker och ting själv och letar hela tiden efter nya hobbies.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela