Vad man kan göra med 1 kg vitlök



Vitlöksklyftorna kokades 5 minuter i lättsaltat vatten, sköldes i kallt vatten och därefter skalade jag dem. De lades ner i en steriliserad glasburk (dvs jag hade kokat burken i vatten ett par minuter). Vitlöken varvades med färsk dill. Därefter kokade jag en lag och hällde den över allt.
- 1 dl vitt vin
- 2 msk ättika 12%
- 1 tsk salt
- 1 tsk socker
Vitlöksklyftorna skalades och bryndes i lite olivolja. Jag kryddade med torkad basilika, timjan och rosmarin samt färsk persilja. Vitt matlagningsvin hälldes över allt och det fick småkoka tills klyftorna mjuknat en del.
Burk 3
Samma som ovan men jag lade till lite rosépeppar som kort stund fick koka med innan allt hälldes upp på glasburk. Här gjorde jag nog ett misstag... Jag hällde i efterhand på lite solrosolja och den skiktade sig mot den andra vätskan.
Burk 4
Klyftorna bryndes i olivolja, sedan hällde jag i lite svarta pepparkorn, på med vitt matlagningsvin och la i skivad ingefära.
Nu ska allt stå och gotta till sig i kylskåpet någon dag innan vi provsmakar!