Matlådor till frysen
Jag började med att laga köttbullar till lunch. Receptet har jag fått från mamma och hemlagade köttbullar är det enda som räknas för mig (sambon verkar inte misstycka!).
Till ½ kg blandfärs behövs följande:
- 1 ägg
- 2 dl mjölk
- 1 dl ströbröd
- 1 tsk salt
- ½ tsk svartpeppar
- 1 liten lök
Jag slänger in köttbullarna på en plåt i ugnen på 175 grader i 8 minuter. På det sättet får de en fin yta innan de hamnar i stekpannan!
Bäst blir köttbullarna om man river löken men det är dels väldigt tråkigt men även tidvis sorgligt. Vi har hittat den perfekta lösningen:
Löksoppan är i pulver och blir helt perfekt att ha i köttbullarna! Och även i biffar, köttfärssås etc.
Nästa kötträtt blev lasange, och det är ju aldrig fel!
På baksidan finns världens enklaste recept på lasange! Inom ca 10 minuter var lasangen redo att ställas in i ugnen.
Så medan lasangen stod och färdiggräddades lagade jag en till maträtt! Kan tillägga att den var klar innan det var dags att ta ut lasangen (dvs mindre än 15 minuter i tidsåtgång).
Rispudding! Ja, det blir typ köttfärssås med ris.
- 5 hg fläskfärs
- 1 burk krossade tomater (jag rekommenderar ICA's 500g med örter!)
- Salt, peppar, en nypa muskötnöt
- 4 portioner ris