pysselmani

En pysselmanikers bekännelser

Olika desserter med ananas

Publicerad 2010-03-19 21:28:44 i Ätbart,

Igår blev det en lite kryddig efterrätt.

Gratinerad ananas

Detta är väldigt enkelt, och väldigt gott! Det är bara att dela färsk ananas i bitar, skära ut fruktköttet, skiva det och krydda med lite ingefära. Nästa gång ska vi testa att ha lite råsocker på ananasen. Ställde in dem i ugnen på 225 grader i ett par minuter. Snabbt och enkelt. En kula vaniljglass kan mildra ingefärasmaken om man tycker det blir lite för starkt.

Halva ananasen blev över så ikväll blev det återigen dessert!

Gratinerad fruktsallad

Ananas, jordgubbar och kiwi. Jordgubbsvinäger, lite flytande smör och till sist råsocker och riven vit choklad. Lät formarna stå i ugnen i 10 minuter på 200 grader. Trevligt med enkla, men goda desserter!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Alexandra

Smålänning som efter studier i Uppsala fastnade i Norrköping och här trivs som fisken i vattnet. Jag älskar att skapa saker och ting själv och letar hela tiden efter nya hobbies.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela