pysselmani

En pysselmanikers bekännelser

En altrad chokladask

Publicerad 2010-06-21 18:37:04 i Altrat,

Det finns en del utmaningar man kan kasta sig in i hos Svensk Scrapbooking under denna crop. Jag insåg med ens att om den här inte ska ner i soporna är det dags att göra något åt den!

Sagt och gjort, papprena jag valde ut tidigare i dag på stan klipptes till och fästes. Visst ser den lite bättre ut nu?

Och nu till dekorationerna. Utmaningen säger: "Du ska använda dig av minst 5 olika punchar eller dies och av dessa får en vara bokstäver eller siffror." Okidoki, 5 stycken borde jag väl ha?

Fjäril, fyrklöver, blad, blomma och...snöstjärna?! Men jisses, det funkar ju inte. Att köpa en till bara för att kunna vara med i den här tävlingen känns ju dumt. Jaja, bara att gilla läget. Stansa på, ignorera Zoofii som visst inte gillar ljudet, klipp, skär och limma och...

Vad tycks? Inte så illa va? Och det blev faktiskt egentligen 6 punchar, typ. De svarta strecken är faktiskt utstansade för hand, i min BIA! Det är egentligen de där resterna man bara slänger!
Sett rakt uppifrån...

Fjärilarna är utstansade ur rester av pappret runt om lådan. Jag blev riktigt glad när jag insåg att de är i helt rätt storlek! Men det var lite knepigt att måtta in fjärilen rätt i punchen och sen stansa ut den utan att pappret flyttade på sig.

De små, sexbladiga blommorna skar jag ner blombladen lite på så att jag sedan kunde böja upp dem. Inuti syns en snöstjärna fast den yttersta biten skar jag av och till sist satte lite lila glitter i mitten.

Snöstjärnor stansade på gult papper ser visst inte så vintriga ut, istället tycker jag de ser lite ut som en näckros på sitt fyrklöverblad!
Den lila blomman är uppbyggd av totalt 12 blad. Det undre lagret nuddar bladskaftet precis varann, i den övre kransen ligger de istället överlappande.

En utmaning klar, dags att gräva ner sig i nästa!

Kommentarer

Postat av: Malin-Helena

Publicerad 2010-06-21 21:14:31

Tack för kommentaren på min blogg :) Jättefin ask, blir insiprerad att altra nåt själv!

Postat av: Josefine

Publicerad 2010-06-22 13:51:35

Jättefin, visst är det härligt att altra!?

Postat av: KatarinaR

Publicerad 2010-07-06 23:14:16

Åh, vilken fin ask det blev!

Bra idé att göra en blomma av utstansade blad. Har en liknande stans,så detta ska jag testa.

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Alexandra

Smålänning som efter studier i Uppsala fastnade i Norrköping och här trivs som fisken i vattnet. Jag älskar att skapa saker och ting själv och letar hela tiden efter nya hobbies.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela