Rött guld
I slutet av förra veckan var jag och en kompis ute på självplocken. Jordgubbarna var inte så stora och de som sköter självplocken sa att säsongen snart var över. Det känns lite trist. Det här året har jag knappt ätit några jordgubbar!
Idag trotsade jag värmen och drog på mig ett par 4 storlekar för stora stövlar, långbyxor och långärmat och gav mig in bland snåren. Temperaturen låg på 23-25 grader och då begav jag mig ändå hemifrån innan åtta! Hallonen hade i alla fall mognat bra och till min glädje var de stora och saftiga, trots den obetydliga nederbörd vi haft på sistone. Jag kom hem med ca 1.5L. En del försvann i andra frukosten (youghurt och hallon är väldigt gott!) och nu har ännu mer "försvunnit" genom att blandas med jordgubbar, socker, citronsyra, natriumbensoat och kokande vatten. Om lite drygt en vecka är det dags att sila saften. Och plocka ännu mer hallon!
I söndags plockade älskling upp mig när jag slutade och så drog vi ut till Ågelsjön med två kompisar och deras hund. Det blev årets första dopp, om poolen i älsklings pappas trädgård inte ska räknas. Och jag smakade på årets första, solvarma blåbär och den smaken var helt
u-n-d-e-r-b-a-r!
Idag trotsade jag värmen och drog på mig ett par 4 storlekar för stora stövlar, långbyxor och långärmat och gav mig in bland snåren. Temperaturen låg på 23-25 grader och då begav jag mig ändå hemifrån innan åtta! Hallonen hade i alla fall mognat bra och till min glädje var de stora och saftiga, trots den obetydliga nederbörd vi haft på sistone. Jag kom hem med ca 1.5L. En del försvann i andra frukosten (youghurt och hallon är väldigt gott!) och nu har ännu mer "försvunnit" genom att blandas med jordgubbar, socker, citronsyra, natriumbensoat och kokande vatten. Om lite drygt en vecka är det dags att sila saften. Och plocka ännu mer hallon!
I söndags plockade älskling upp mig när jag slutade och så drog vi ut till Ågelsjön med två kompisar och deras hund. Det blev årets första dopp, om poolen i älsklings pappas trädgård inte ska räknas. Och jag smakade på årets första, solvarma blåbär och den smaken var helt
u-n-d-e-r-b-a-r!