pysselmani

En pysselmanikers bekännelser

Ett utvikbart scrapalbum

Publicerad 2010-02-11 12:25:44 i Scrapbooking,

Ur boken "Nya scrapidéer" av Cathrine Rein Carlson och Turid Eide fick jag inspirationen att göra ett utvikbart scrapalbum. Jag påbörjade det för ett tag sedan, tanken var att det skulle bli en julklapp men jag tog inte riktigt tag i det förra året. Nu blir det istället en födelsedagspresent!

Albumet

Albumet är ihopsatt av 3 stycken 12 tumspapper. Det blev en del planerande innan jag till slut började dekorera. I boken tror jag de bara hade dekorerat ena sidan av albumet, men jag använde mig av både fram och baksidan.

Framsidan

Framsidan tog ett tag, speciellt eftersom jag först var i valet och kvalet hur det skulle se ut. Jag tycker väldigt mycket om att jobba med blommor när jag scrappar men eftersom albumet skulle kunna vikas ihop bra fick jag bara använda mig av blommor på framsidan.

Insidan

Jag höll mig till kronologisk ordning så den ena sidan tog upp en hel del bilder på lilla Nami.

Baksidan

Men på baksidan blev det lite mer blandat! Det var lite svårt att lyckas hitta fotografier som i storlek passade in på albumets "sidor" men jag tycker det löste sig ganska bra!

Detaljbild

Embossing är kul men det kom märkligt nog bara med på ett ställe! Idag har Nami inte längre en sån här stor vattenskål...

Detaljbild

Det är lite roligt att lyckas få med historier om mina små busfrön. Bilden på Nami påminner mig om varför jag alltid plockar undan snören (utom mitt stickgarn, det är i alla fall han snäll och låter bli). I början bodde Nami och jag tillsammans med min syster och hennes katt Pillo i Uppsala. Pillo älskade verkligen att leka med lädersnören! Jag hade en period när jag använde sådant i håret, och var då noga med att lägga ner det i bland annat lådan till nattduksbordet. En låda Pillo lärde sig öppna... Ingen fara med det, han lekte ju bara med dem! Men Nami åt dem... De var väl lika smarriga som ett par kolasnören, antar jag. Idag har jag inga lädersnören kvar, undrar hur det kan komma sig?

Detaljbild

När jag började scrappa tyckte jag det var lite läskigt att klippa i fotograferierna, men numera ser jag bara fördelar med det!

Detaljbild

Så mycket platta dekorationer hade jag inte men blev väldigt nöjd med albumet ändå! Jag försökte göra de olika bilderna på varierande sätt och jag hoppas att Britt kommer att gilla det! Det är hon som fött upp mina två raringar och jag tänkte på det här viset visa henne hur de har det.

Detta var första tillfället som jag använde mig av julklappen från älskling, det vill säga scrapväskan. Den var verkligen hur bra som helst att ha! Det blev mindre grejer på bordet än vad det annars skulle ha varit och jag fick även bättre kontroll på var sakerna var. Ja, det innebar givetvis inte att köksbordet såg rent ut när jag inte satt och pysslade! Tur att vi har ett stort bord...

Litet tillägg... På sista sidan står följande text (som jag någon gång lyckades hitta nånstans på nätet)

  1. Du skall inga andra katter hava jämte mig.
  2. Du ska aldrig ignorera mig och min vilja!
  3. Du får ej glömma att fylla på mat & vatten
  4. Alla dörrar ska vara öppen till mitt förfogande
  5. Du ska offra din varma sitt plats för min bekvämlighet.
  6. Du ska slösa din lön på min mat, kattsand och leksaker
  7. Ditt knä är min värmedyna och sovplats.
  8. Du överlåter din kudde till mig, själv sover du utan
  9. Jag kommer och går utan att du fråga, var?
  10. Viktigast "Min vilja är din lag."

 


Kommentarer

Postat av: Linda

Publicerad 2010-02-12 11:29:25

Ja, det är jätteskönt att ha hittat en bättre lokal! Pratade med den ansvariga i dag men han hade inte kalendern med sig, så jag ska ringa tillbaka i kväll och se om den är ledig. Men han trodde det! Sedan är det bara ett tråkigt samtal till Crescendo men det får jag leva med. Det är det värt om vi kan spara tusenlappar!Gud så fint albumet blev! Håller med om att det oftast blir bäst om man beskär bilder. Riktigt roligt med tunneln! :-)

Postat av: Lillstrumpan

Publicerad 2010-02-15 07:34:29

Sött! =) Hoppas Britt hör av sig och berättar vad hon tyckte om det! =D Hälsa busfröna från mig, vi har det rätt lugnt hemma hos oss... Pillo är putt att Saca är tillbaka, och Saca är trööööööööööött efter några dagars dejt med Tiger. =p

Postat av: Wildärtan/Emilie

Publicerad 2010-02-21 17:04:45

Coolt!

Postat av: Zornitsa

Publicerad 2010-02-21 19:04:48

wow vilket fint album och annorlunda vikning, jättekul idé.

Postat av: Sandra

Publicerad 2010-02-21 22:18:48

Men shit så häftigt! Det ser "pilligt" ut, måste ha tagit sin lilla tid att göra ;)

Postat av: Alexandra

Publicerad 2010-02-22 07:14:27

O ja! Det tog sin lilla tid med vikningen för att det skulle bli bra. Sedan var det inte så lätt alla gånger att hitta ihop passande papper och hur korten skulle klippas till!

Postat av: Lina

Publicerad 2010-02-22 10:40:04

Vilken kul idé! Kanske ska göra något liknande. Blir ju en jättebra present!

Postat av: Emelie

Publicerad 2012-08-17 16:02:53

Det var ju super fint ju!
Kram!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Alexandra

Smålänning som efter studier i Uppsala fastnade i Norrköping och här trivs som fisken i vattnet. Jag älskar att skapa saker och ting själv och letar hela tiden efter nya hobbies.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela