Lavendelskorpor
För några månader sedan bjöd en kollega på jättegoda skorpor till fredagsfikat och jag såg givetvis till att få receptet! Nu har jag äntligen tagit tag i att göra dem. Frågan är bara om de blev lika goda som Lisas...
Recept:
120 g sötmandel
100 g mörk choklad
2 ägg
2 dl strösocker
4-5 dl vetemjöl
2 msk lavendelblommor
1 tsk bakpulver
Pensling: uppvispat ägg
Grovhacka mandel och choklad. Vispa ägg och socker, rör ner vetemjöl, bakpulver och lavendelblommor och därefter sötmandeln och chokladen. Smeten blir ganska klibbig men på mjölat bord går det bra att forma till 4 baguetter. Pensla dem (vilket jag lyckades glömma) och in i ugnen på 175 grader i 20 minuter. Låt dem få svala och skär därefter i snittar. In i ugnen igen på 100 grader i ca 40 minuter så att de torkar till sig. Låt dem svalna på galler och därefter är det bara att börja knapra i sig!

120 g sötmandel
100 g mörk choklad
2 ägg
2 dl strösocker
4-5 dl vetemjöl
2 msk lavendelblommor
1 tsk bakpulver
Pensling: uppvispat ägg
Grovhacka mandel och choklad. Vispa ägg och socker, rör ner vetemjöl, bakpulver och lavendelblommor och därefter sötmandeln och chokladen. Smeten blir ganska klibbig men på mjölat bord går det bra att forma till 4 baguetter. Pensla dem (vilket jag lyckades glömma) och in i ugnen på 175 grader i 20 minuter. Låt dem få svala och skär därefter i snittar. In i ugnen igen på 100 grader i ca 40 minuter så att de torkar till sig. Låt dem svalna på galler och därefter är det bara att börja knapra i sig!