Enkla brödpinnar
Brödpinnar är ganska enkla att göra själv och tar inte så lång tid. Det som behövs är:
75 g margarin eller smör
5 dl vetemjöl
1 3/4 dl mjölk
25 g jäst
Finfördela smöret eller margarinet i mjölet. Värm mjölken till 37 grader och lös upp jästen i den. Rör ner mjölet och arbeta samman till en blank deg. Skär degen i 24 jämnstora bitar och baka ut till långa stänger. Läs jäsa 20-25 minuter. Pensla med uppvispat ägg och strö över salt (jag använde flingsalt) och torkad timjan. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter på 225 grader.

75 g margarin eller smör
5 dl vetemjöl
1 3/4 dl mjölk
25 g jäst
Finfördela smöret eller margarinet i mjölet. Värm mjölken till 37 grader och lös upp jästen i den. Rör ner mjölet och arbeta samman till en blank deg. Skär degen i 24 jämnstora bitar och baka ut till långa stänger. Läs jäsa 20-25 minuter. Pensla med uppvispat ägg och strö över salt (jag använde flingsalt) och torkad timjan. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter på 225 grader.
