pysselmani

En pysselmanikers bekännelser

Bär så goda, nyttiga och blå

Publicerad 2009-07-31 21:31:13 i Gå bort present,

Idag planerade jag att tillbringa någon eller några timmar i skogen och plocka blåbär. Vädrets makter var inte på min sida... Det började regna lite när vi hämtade upp bilen på verkstan och jag passade på att höra av mig till kollegan hur läget skulle utvecklas. Kraftigt regn på ingång blev svaret. Så jag var riktigt snabb och hann plocka ca en liter innan himlen öppnade sina portar. Mutter mutter. Det var bara att springa till bilen. Är det lite trevligare väder imorgon blir det kanske en tur till Vrinneviskogen. Hoppas bären är lika fina där som i Kimstad!

Innan älskling, lilla Zoofii och jag åkte till Uppsala för någon vecka sedan hade jag plockat blåbär, samt lite ris. Syster fick en väldigt fin "blomma" när vi kom fram. Jag hade stuckit ner blåbärsris fulla med blåbär i lite oasis. En fin bordsdekoration, som dock inte lämpar sig så bra för en kattägare.

Blåbärsris inomhus
Nu har ju jag också katt och Zoofii ville givetvis titta! Och tugga... Vi har dock en ganska bra överrenskommelse. Jag vill ha bären, hon vill ha bladen.
När jag var yngre brukade jag göra så här med smultron, det blir jättefint! Blåbärsriset sitter ganska tätt så oasisen syns knappt, med smultronblad kan man verkligen dölja den! Synd att smultron inte är lika lätta att hitta som blåbär.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Alexandra

Smålänning som efter studier i Uppsala fastnade i Norrköping och här trivs som fisken i vattnet. Jag älskar att skapa saker och ting själv och letar hela tiden efter nya hobbies.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela