pysselmani

En pysselmanikers bekännelser

Äntligen färdig med ponchon!

Publicerad 2009-08-04 21:48:39 i Stickning,

I maj påbörjade jag en stor poncho och nu är den äntligen färdig! Det har verkligen tagit lång tid och mot slutet var jag nära att ge upp. Jag tror faktiskt att blomdetaljerna längst ner tog lika lång tid att fixa till och sy dit som det tog mig att sticka ett fram- eller bakstycke på ponchon!

Stor hemstickad poncho
Jag är lite svag för grönt! (det är bara en slump att mina byxor är gröna och strumporna, som inte syns, är gröna) Garnet köpte jag för två år sedan och till min besvikelse räckte det inte till alla blommorna! Fast egentligen tycker jag det blev snyggare att bryta av med en annan grön ton längst ner.
Detalj på ponchon
Mitt fram och mitt bak är det ett fint hålmönster, som skapats genom att jag gjort ökningarna med ett omslag på varsin sida av mitten på arbetet. Blommorna är virkade (tusen tack mamsen för hjälpen med tolkning av beskrivningen!). Det är totalt 22 stycken blommor och de tog lite mer än 30 minuter var att virka. Sedan skulle de sys ihop med varann och därefter fästas vid nederkanten på ponchon. Det tog tid... Och så skulle fransarna klippas till och fästas. Jag kan uttrycka det så här: jag kom hem strax efter halv två idag och blev klar för en stund sedan. Större delen av min lediga dag har gått åt till det här. Det var det helt klart värt men nu är jag rejält trött!

Kommentarer

Postat av: Louise

Publicerad 2009-08-04 21:57:27

Postat av: Anonym

Publicerad 2009-08-04 21:59:14

Den va jättefin! :-) Lite avundsjuk att inte jag är lika händig och pysslig som du! Men men.. Tur att inte alla kan samma saker! ;-)

Kramar

Postat av: Sanna

Publicerad 2009-08-04 22:13:33

Pheew! Jag blir trött av att bara titta på den =) Mycket tjusigt kompis!

Postat av: Emma B

Publicerad 2009-08-06 21:47:41

Guuud! Vad duktig du är!! Slitigt kan jag förstå men nu är den klar och du kan stoltsera med att du har gjort den själv!! Jag tycker också att det vart super snyggt med två olika färger längst ner!

Vilket jobb!!Emma

Postat av: ele

Publicerad 2009-09-10 21:28:47

vilket jobb, jättefin. härlig färg ser det ut att vara också

Postat av: mia

Publicerad 2010-11-09 20:03:37

wow, för en härlig poncho. både färgen och mönstret. grönt är favoriten men modellen med de virkade rutorna nederst var jättefin :)

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Alexandra

Smålänning som efter studier i Uppsala fastnade i Norrköping och här trivs som fisken i vattnet. Jag älskar att skapa saker och ting själv och letar hela tiden efter nya hobbies.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela