pysselmani

En pysselmanikers bekännelser

Mer ljus i vardagen

Publicerad 2010-03-30 18:04:04 i Inredning,

Igår var det något som var väldigt intressant på ena sidan av lägenheten. Zoofii tittade självklart från balkongen medan Nami satt likt en uggla vid köksfönstret.

Fönsterkoll

Egentligen var det bara en tidsfråga innan de kom till trädet utanför vår lägenhet. Husen bredvid hade redan fått sina beskurna och samma sak på innergården. Efter ett tag började jag tycka motorsågsgubben var lite väl flitig.

Trädkap

Till slut fick jag helt enkelt inse att vi inte längre får skuggning på balkongen den här sommaren. Trist, men vad ska man göra?

Fågelbo

Jo, man tar sekatören och går ut och fixar lite mer påskris!

Påskdekorerad balkong del 1

Publicerad 2010-03-29 18:04:17 i Inredning,

Idag bar jag upp påsklådan från förrådet. Den innehåller inte så mycket, och kanske rensar jag ut lite ur den i år. Idag var det främst påskfjädrarna jag var på jakt efter.

Påskris

Jag undrar hur länge detta påskris klarar sig innan någon fyrbent varelse är på det?

Påskdekoration

Hyacinterna har åkt ut och ersatts av påskliljor!

Påskkycklingar

De två kycklingarna är så söta! Skulle vilja ha någon till, dörrkransen behöver lite påskpynt! Jag får se om det blir en tur till stan för att köpa någon söt kyckling eller om det får räcka med fjädrar.

Panduro har öppnat i stan!

Publicerad 2010-03-29 12:46:06 i Shoppat,

Så kom äntligen måndagen! Hmm. Tror inte det är så många som brukar säga så! Men jobbar man helg och måndagen är en ledig dag så blir det lite jippie! Idag kunde jag äntligen ta mig iväg till Hageby centrum och besöka Panduro som öppnade den 25e. Butiken är lagom stor och fylld med massor av roliga saker!

Shopping Pandurp

Distress är något jag länge velat testa men hittade lite annat kul också. Mindre än vad jag trodde däremot. Lite förvånantsvärt handlade jag för mer på Apoteket än på Panduro! Helt sjukt hur många nya Apotek som öppnar upp. I Hageby ska visst 3 stycken slåss om kunderna. Men jag är trogen det ena av dem, de säljer nämligen något Nami mår bra av...

Feliway

Detta tror jag är ett måste för många kattägare som har fertila katter hemma. Det är också väldigt bra att ha för husefriden för en del kattägare med kastrater... Jag sätter refillen i en adapter som kopplas till ett vägguttag. Jättesmidigt och det hjälper. Så det är värt att slänga ut lite mer än 200 kr per flaska! Tur att jag inte är student längre.

Rosor

Först tänkte jag köpa ett tiopack med röda rosor så fick jag syn på de här... Påsken närmar sig ju och färgen är bara sååå underbar! Så det blev 20 stycken rosor istället för tio!

En lykta är inte bara en lykta

Publicerad 2010-03-26 09:29:28 i Naturmaterial,

För ett tag sedan köpte jag en gul lykta till balkongen och gul är väl ändå påskens färg?

Påsklykta

Några påskliljor, lite mossa, äggskal och några fjädrar senare och balkongen har fått lite mer påskpynt!

Nya fönstermålningar

Publicerad 2010-03-24 10:56:52 i Inredning,

För ett tag sedan köpte jag nya schablon och testade några av dem på ett gammalt underlakan. Idag blev jag på humör att dekorera balkongdörren igen. De nya mallarna är självhäftande på baksidan och sitter riktigt bra.

Murgröna

Det nedre högra hörnet är bäst att lämna omålat. Lilla Zoofii brukar nämligen sätta upp tassarna där och jama att hon vill gå ut. Hon påminner ganska mycket om min systers katt på det sättet. Efter frukosten skulle han nämligen alltid gå ut på balkongen. Ja, Nami brukade ju självklart haka på han också!

Fjärilar

Högre upp blev det två fjärilar. De var lite knepigare att få till bra. Färgen ville rinna ut lite under mallen men det gick att rätta till ganska bra efteråt med en tops.

Jag börjar verkligen gilla att måla med hjälp av schabloner! Lite trist att Timarii ska stänga men imorgon öppnar Panduro ute i Hageby centrum...!!! Äntligen! Lite trist att jag är ledig idag och inte imorgon. Normalt sett när jag jobbar helg brukar jag vara ledig torsdagen eller fredagen men den här gången blev det alltså onsdagen. Dagen före löning och dagen före Panduros öppningsdag. Suck. Men men! Måndag är jag ledig igen och då ska det shoppas! De var ju sååå snälla att skicka ut en 20% rabattkupong till mig och det är väl tråkigt om den bränner inne, eller hur?

Saft och sylt

Publicerad 2010-03-21 18:38:25 i Ätbart,

Nej, detta är inte sjögräs! Jag har testat att göra limesaft. Den blev sisådär, ingen direkt hit. Möjligen testar jag någon annan gång att göra på lime och citron. Eller så håller jag mig till apelsinsaften, den var riktigt god!

Idag har jag även lagat lite lingonsylt. Jag tycker egentligen inte om lingon, men någon annan här hemma gör det och jag gillar hellre hemlagade saker än köpa i affär. Jag har ungefär ett halvt kilo lingon kvar i frysen, undrar om det räcker till bärsäsongen sätter igång? Längtar...

Lingonsylt

Det är så enkelt att göra sylt! Mosa bären lite och koka upp med syltsocker. Efter att det har kokat några minuter skummar jag av den och låter den svalna innan sylten hälls upp på burkar.

Altrad äggkartong

Publicerad 2010-03-21 09:51:52 i Altrat,

Under lördagen  satt jag och pysslade med två kompisar hela dagen. I en bastu. Ja, vi satt inte i själva bastun förstås utan rummet utanför. Två stora bord drog vi in och bredde ut oss på, det blev riktigt bra! Gott om utrymme för papper, fjädrar, blommor, stämplar och verktyg. Påskkorten hade jag inte någon startidé med så jag började att altra en äggkartong.

Altrad äggkartong

Den här var riktigt rolig att göra och det gick också ganska fort! Den andra var däremot lite knepigare att få till dekorationerna på så jag blev nöjd.

Altrad äggkartong nr2

Lite blingbling skulle nog passa in fint! Det fick jag dock inte med mig så när jag hämtat hem scrapväskan med allt påskpyssel blir det nog någon mer dekoration på den här. Tanken är att fylla dem med godisägg. Jag funderar på att ge en till svägerskans son men han är lite för liten för kinderägg så det blir något annat gott gott till honom!

Några påskkort hann jag också med innan det var dags att promenera ner till stan för lite Alice i underlandet i 3D. Den var riktigt bra men kunde Johnny Depp inte få en lite större roll? Trodde han skulle märkas lite mer än han gjorde...

De senaste veckorna känns det som att pysslet har minskat. Jag vet inte om det är någon sen vintertrötthet eller om jag har vårtrötthet. Känns konstigt då det varit så många soliga dagar. Men gårdagens pyssel fick upp aptiten på mig men med scrapväskan stående hemma hos en kompis så får det lov att bli lite annat pyssel idag!

En påskkasse

Publicerad 2010-03-20 10:15:36 i Pyssel,

Igår fick jag en liten present med posten! Det var från mamma som hade sytt den här söta påskkassen till mig! Tyget är ganska tunnt så hon hade även sytt ett svart innerfoder till den. Synd att påsken är sån kort tid, jag får helt enkelt se till att använda den mycket de första dagarna i april!

Påskkasse

Olika desserter med ananas

Publicerad 2010-03-19 21:28:44 i Ätbart,

Igår blev det en lite kryddig efterrätt.

Gratinerad ananas

Detta är väldigt enkelt, och väldigt gott! Det är bara att dela färsk ananas i bitar, skära ut fruktköttet, skiva det och krydda med lite ingefära. Nästa gång ska vi testa att ha lite råsocker på ananasen. Ställde in dem i ugnen på 225 grader i ett par minuter. Snabbt och enkelt. En kula vaniljglass kan mildra ingefärasmaken om man tycker det blir lite för starkt.

Halva ananasen blev över så ikväll blev det återigen dessert!

Gratinerad fruktsallad

Ananas, jordgubbar och kiwi. Jordgubbsvinäger, lite flytande smör och till sist råsocker och riven vit choklad. Lät formarna stå i ugnen i 10 minuter på 200 grader. Trevligt med enkla, men goda desserter!

En ny pysselbok

Publicerad 2010-03-14 21:15:24 i Shoppat,

Det började med en kollega som frågade mig om amigurumi på jobbet och sedan kunde jag inte riktigt få dem ur tankarna! Ute på nätet finns det mer eller mindre avancerade virkade figurer men det är nog enklast att börja med någon lättare, mindre variant. Lite handledning är på sin plats och därför råkade min samling av pysselböcker utökas!

Ny bok till samlingen

Hmm. Var inte jag en stickningsperson, inte virkning?
Virknålar har jag några fåtal men passande garn tror jag att jag saknar. Vad synd att jag måste köpa mer!

Textiltryck

Publicerad 2010-03-13 17:34:40 i Pyssel,

Idag åkte Mårten och jag till Linköping med två kompisar. Tiimari har just nu 50% på hela sortimenten och hemma i Norrköping har jag redan köpt lite. Främst rörde det sig om färg, bland annat textilfärg. Till min besvikelse hade Tiimari inga schabloner, inte i Norpan i alla fall... I Linköping däremot...!

Jag fick känslan att jag kan behöva träna lite innan jag börjar trycka på klädesplagg som jag tänker använda. Ett gammal underlakan som ändå ska slängas blir helt perfekt och tur var väl det...

Textiltryck

Jag behöver inte säga vilken figur jag började med väl? Så lite vatten som möjligt, om ens något alls blir bäst. Nu måste jag köpa mer textilfärger, och gärna lite kläder på rea så det inte gör så mycket ifall det blir misslyckat.

Pärlorm

Publicerad 2010-03-09 11:45:42 i Pyssel,

Får något år sedan fick jag av syrran en bok som beskrev hur man gjorde pärldjur. Tidigt tittade jag ut en av figurerna men det tog ett litet tag för mig att komma igång.

Pärlorm

Den blev givetvis inte så stor, men så använde jag också små rocaillespärlor.

Pärlorm


Repar upp. Repar upp och gör om.

Publicerad 2010-03-08 18:15:18 i Stickning,

Nu är ponchon jag fick repa upp en bra bit på klar!

Poncho

Ja, det finns förståss en del lösa trådar i den. Det underlättar en hel del nu när jag ska repa upp hela ponchon!

Varför? Den blev för kort...

Fredagsmys med god mat

Publicerad 2010-03-06 09:35:19 i Ätbart,

Nu har vi testat att laga till hel fisk igen! Det blev mycket bättre den här gången. Förra gången lagade vi till fisken i folie, den här gången lade vi den bara i en form, lite lök och kryddor och rejält med smör. Fisken blev riktigt WOW-god!

Regnbågslax i ugn



Nästa gång vill jag gärna testa någon vit fisk, exempelvis gös. Fiskmagasinet hade en sådan men den såg liiite stor ut. För att inte tala om gäddan, den var enorm! Och hade säkert varit enormt god. Men men, en sådan vet jag med säkerhet ligger i föräldrarnas frys! Måste nog åka ner och hälsa på dem snart...

Repar upp och gör om

Publicerad 2010-03-05 11:23:50 i Stickning,

Jag tog mig en riktigt slapp morgon och förmiddag. Solen lyser utanför fönstret men jag valde trots det tv'n och en av alla serier vi har i bokhyllan. Det är nämligen mitt favoritsätt att sticka. Att bara sitta och stirra på stickningen kan ibland få mig att tröttna men idag hade det kanske varit en fördel. Kanske hade jag upptäckte att jag gjort fel tidigare. Som det är nu måste jag repa upp snudd på 10 cm. Jaja, det har varit värre tillfällen. En gång blev jag så missnöjd med ett linne att jag drog upp hela bakstycket och började om från början!

Om

Min profilbild

Alexandra

Smålänning som efter studier i Uppsala fastnade i Norrköping och här trivs som fisken i vattnet. Jag älskar att skapa saker och ting själv och letar hela tiden efter nya hobbies.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela