pysselmani

En pysselmanikers bekännelser

Det stod en huvklädd man med kofot på trappan

Publicerad 2012-09-02 13:09:05 i Inredning, Pyssel,

Igår ringde det på dörren och det verkade som att sambon gått ner i källarn och inte hörde dörrklockan. När jag öppnade dörren stod där en man med en huddtröja. Huvan var nerdragen en bit över pannan. I händerna höll han en kofot...
 
Sambon och en killkompis håller på att riva i källaren. I maj påbörjade vi renoveringen av källaren. Två stycken små förråd försvann. Vi putsade väggarna, spacklade och målade. Resultatet har blivit väldigt bra och skillnaden är stor. I samma rum, på den högra sidan av gången när man kommer från mitt pysselrum, så finns det ett gammalt kök. Det ska också rivas ut men här finns det lite mer att tänka på. Bland annat vatten- och elledningar. Oj oj vad det lät från källaren igår då de rev ner en del. Det visade sig att en vägg som vi bara trodde var att riva ner hade reglar på sig. Reglar som var fästa i en tegelvägg. Hmm. Nu får vi tänka om lite! Men det är en del av nöjet, vi rusar inte iväg med en del projekt utan hinner tänka om och ibland även få en eller två idéer till som vi ratar.
 
Ett råd till nyblivna husägare brukar vara: Bo in er och fundera på hur ni vill ha det. Mycket klokt. Vi har hunnit sätta lite egen prägel på huset. Projektet i källaren kommer ta den tid det tar. Huvudsaken är att det blir 
a) Ordentligt
b) Snyggt
Sedan, när den delen av källaren är klar, kanske vi påbörjar ett nytt projekt.
 
Idag har det kommit lite andra ljud från källaren. Maskinljud. För en stund sedan var killkompisen uppe och klampade runt på golvet i vardagsrummet. För att testa och se hur det blir i taket vid källarfönstret. Eh. Vågar jag gå ner och titta?

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Alexandra

Smålänning som efter studier i Uppsala fastnade i Norrköping och här trivs som fisken i vattnet. Jag älskar att skapa saker och ting själv och letar hela tiden efter nya hobbies.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela