pysselmani

En pysselmanikers bekännelser

Rensning i trädgården

Publicerad 2012-09-09 11:12:11 i Odling, Pyssel,

Igår var vi sjukt effektiva. Sambons pappa kom med bil och släpkärra och vi tömde källaren på skräpet som blivit då vi håller på att riva ut. Det blev två fulla vändor till tippen och jag tyckte detta var ett utmärkt tillfälle att bli av med lite trädgårdsavfall! Nu tusan skulle vi rensa ut lite!!!
Vi tycker det har varit lite...plottrigt i trädgården.
Ni ser det lilla trädet i mitten? Det hade små söta rosa blommor i våras och har nu orange bär, troligen inte ätliga och... Det blev en liten incident med en såg.
Ni kan ana er till rotstumpen som finns kvar. I alla fall tills vi får tag i ett bra spett, därefter blir det gräset som får ta över och komponeringen ser redan mycket bättre ut!
I förgrunden syns en stor rosenbuske. Det var ursprungligen en röd ros men ympad (tror jag man kallar det) på en tåligare rot som egentligen har små vita blommor. Det var lite läckert då den blommade i både vitt och rött i vår/sommar men den står helt fel samt att de små vita rosorna kommer på sikt kväva de röda. Så...det blev en liten incident med en kraftig sekatör. Hoppsan!
Bambun var väl okej att ha för att skugga landet men den är totalt fel planterad. Rötterna har krypit iväg åt höger och vänster och det finns ingen begränsning i hur långt den kan sprida sig. Och egentligen - den är nog inte vad vi vill ha i vår trädgård! Så...
Ett bra tag senare var den jämnad med marken och det visade sig vara en hel del skott! Tror jag samlade dem i totalt 5 stycken högar. Nu är det i alla fall luftigare, vi kommer ha lättare att komma intill med gräsklipparen och det bästa av allt: nu vet jag var våra vinbärsbuskar ska stå! Och vi får inte plats med bara en, vi får plats med två! I landet grävde jag upp en rosenbuske (vad har en rosenbuske att göra i ett trädgårdsland?!). En annan rosenbuske ska eventuellt flyttas, samma sak med löjnatshjärta och kärleksört. Därefter kan trädgårdslandet få lov att formas till. Men det är projekt för våren 2013, nu fixar vi bara bra förutsättningar.
 
Hmm. Busken som skymtas uppe i vänstra hörnet ligger lite risigt till...
 
 

Kommentarer

Postat av: Becca

Publicerad 2012-09-09 20:31:17

Oh, modigt att gå fram med såg och sax på det sättet!
Fast du har ju hunnit boa in dig och se vilka delar av trädgården du irriterar dig på...

Postat av: Mikaela

Publicerad 2012-09-14 09:29:31

underbart fin trädgård!!!

Svar: Och den kommer bli ännu finare nästa år då vi kan börja lägga till det som VI vill ha i den ;)
Alexandra

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Alexandra

Smålänning som efter studier i Uppsala fastnade i Norrköping och här trivs som fisken i vattnet. Jag älskar att skapa saker och ting själv och letar hela tiden efter nya hobbies.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela