pysselmani

En pysselmanikers bekännelser

Vi har lagt nytt hallgolv

Publicerad 2012-07-27 07:29:15 i Pyssel,

Plattorna i hallgolvet var lösa när vi flyttade in och att lägga nytt hallgolv var en sak vi bestämde att vi måste fixa innan hösten och vintern kom (det är inte bra att dra in massa fukt med skorna på ett golv som inte håller tätt).
 
Det blev ett semesterprojekt att fixa hallen. Det var faktiskt ganska kul att gå på golvet med kofoten för att få upp alla plattor!
 
Efter att alla plattor var borta putsade vi golvet under så att det var så jämt som det var möjligt. Sedan var det dags att plocka fram sågen och börja såga till det nya golvet.
 
Nami var snäll att hjälpa till. På sitt sätt. Trappan var lite småklurig, på grund av dess sneda vinkel. Men med ett lugnt arbetstempo så fick vi ihop det!
 
Vi satte en sista detalj på det hela - svarta lister runt om. Man ska lämna en liten springa i golvet mot väggen, det rör sig alltid i hus så lite marginal behövs på golvet. Med lister ser det färdiga resultatet bra ut, och luftspringan döljs.

Kommentarer

Postat av: erika

Publicerad 2012-07-29 23:35:23

vad fint det blev! vill också lägga sånt där golv i vår hall!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Alexandra

Smålänning som efter studier i Uppsala fastnade i Norrköping och här trivs som fisken i vattnet. Jag älskar att skapa saker och ting själv och letar hela tiden efter nya hobbies.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela