pysselmani

En pysselmanikers bekännelser

Att klä in ett balkongtak i tyg

Publicerad 2009-07-25 16:19:04 i Inredning,

Taket ute på vår balkong är något av det fulaste som finns! En del av grannarna har inte det betongfärgade gräset i taket och då ser det faktiskt lite bättre ut. Älskling kom på vad vi skulle göra. Vi klär in taket i tyg som hänger i vågor! Nu är vår balkong ganska stor och det kräver mycket tyg för att täcka det taket. Då är det trevligt med torgmarknaden i Jönköping där det passande nog var rea hos tygknallen sist jag var där. Mamma hjälpte mig att hitta ett passande tyg och vi kom fram till att 8 m förhoppningsvis skulle räcka.

Måttband och sax, sedan är det bara att börja mäta upp tyget i lagom långa bitar! Zoofii var snäll och hjälpte till.
Hjälpredan Zoofii
Vi insåg ganska snart att det där fula "betonggräset" faktiskt var väldigt praktiskt! Vi köpte häftstift och fäste tyget i trälisten ovanför balkongdörren och längs innerväggen. Därefter användes häftstift och en del tejp. Resultatet blev ganska läckert!
Tygklätt balkongtak
Helhetsintrycket blir lite trevligare nu, anser i alla fall Mårten och jag. Zoofii undrade lite hur länge vi skulle ockupera hennes balkong samt varför tyget inte kunde finnas inom räckhåll för henne.
Tygklätt balkongtak
Ena tomatplantan blev toppad häromdan, annars hade den hjälpt till att trycka upp tyget mot taket. Här går det att se hur tråkigt det såg ut tidigare.

Kommentarer

Postat av: Lillstrumpan

Publicerad 2009-07-25 17:28:47

Påminner lite om låga moln... förstår om meteorolog Ohlsson är nöjd. =p

Postat av: Alexandra

Publicerad 2009-07-26 00:09:25

Japp! Men tejpen vill inte riktigt... Det har släppt i ett av hörnen, får se hur mycket som sitter upp imorn! Efterhand kommer vi väl på andra, lite smartare lösningar.

Postat av: ele

Publicerad 2009-09-04 21:33:29

Vad härligt böljande det blev! Och det fula längst upp på väggen försvann också. Ser ombonat och mysigt ut nu.

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Alexandra

Smålänning som efter studier i Uppsala fastnade i Norrköping och här trivs som fisken i vattnet. Jag älskar att skapa saker och ting själv och letar hela tiden efter nya hobbies.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela