pysselmani

En pysselmanikers bekännelser

Vår livs affär

Publicerad 2012-04-16 22:35:00 i Pyssel,

Vi har gått och väntat i runt 150 dagar men idag var det dags. Nycklarna överräcktes och vi kunde sätta foten innanför dörren. Husägare.

Husägare = trädgård. Vad jag har längtat efter att få gå och påta i land! För att inte tala om att sitta och mysa på vår inglasade uteplats...

Och vi har det finaste staketet på gatan, nej - i hela Norrköping!

Jag och sambon började titta på hus för två är sedan och jag tänkte dela med mig lite av vad vi lärt oss under tidens gång:
  • Folk säger att det är bra att gå och titta på flera hus - det stämmer! Ni får en känsla för vilken typ av hus ni föredrar och ganska snart även en känsla för vilket område ni helst vill bo i. Ni lär er även att titta efter fel som, om man har otur, kan leda till kostsamma åtgärder.
  • Tokspara! Ja, ifall ni inte redan råkar ha ett fett sparkonto eller sitter på en bostadsrätt som ökat i värde. Hus är förstås betydligt billigare i exempelvis stora delar av Norrland än i flera städer i Götaland och Svealand. Huspriser är också lägre ute på landet men då tillkommer ju kostnad för 1-2 bilar.
  • Vi fick höra att man måste titta på mååånga hus innan drömhuset dyker upp (om det ens finns något sådant). Husvisning nr 3 var vårt drömhus och lite osäkra som vi var då rann det oss genom fingrarna. Kanske inte så förvånandsvärt är vårt hus ganska likt det där vi såg för 2 år sedan (men vårt är självklart lite finare än det!)
  • Spela ut bankerna mot varandra! Ni tjänar ingenting på att vara er bank trogen!!! Ett tidigt besök visar er vilken prisklass ni kan titta i.
  • Vi var inte med i så många budgivningar så den biten har jag inte mycket råd att komma med utom ett - sätt upp en gräns för hur mycket ni tycker huset är värt och försök hålla er vid den! Det är lätt att ryckas med och slänga in 10 000 här, kanske 50 000 där men tänk efter - hur lång tid tar det dig att spara ihop till de summorna? Ni vill väl ha lite kvar att leva för och investera i huset?
  • Under våren blir lockelsen av trädgård stor hos många. Det var vid den här tiden som vi trängdes med mest människor på visningarna, under senhösten och i synnerhet vintern går marknaden ner, detsamma gäller husletarna. Jag tror att folk inte blir så lockade att flytta till hus då man ser snön komma. Men budgivarna är kanske inte så många då och det bästa av allt: inflytten blir troligen mot början av våren och sen sitter ni där i trädgården till sommarn! Köp hus under våren och om ni har otur får ni vänta enda till hösten tills det är dags för inflytten!

Kommentarer

Postat av: Susanna

Publicerad 2012-04-24 21:42:39

Stiligt hus! :D

När kommer bilderna inifrån för oss nyfikna som antagligen inte kommer att ha vägarna förbi den närmaste tiden?

Postat av: Camilla

Publicerad 2012-05-08 23:13:27

Vilket stort och fint hus klätt med tegel är bra, en sak som inte kräver så mycket underhåll. Man är så ambitiös och vill så mycket i början och det är roligt med hus men förta er inte. Lycka till!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Alexandra

Smålänning som efter studier i Uppsala fastnade i Norrköping och här trivs som fisken i vattnet. Jag älskar att skapa saker och ting själv och letar hela tiden efter nya hobbies.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela