pysselmani

En pysselmanikers bekännelser

En inte helt problemfri flytt

Publicerad 2012-04-26 09:10:23 i Pyssel,

Bloggen har varit lite vilande ett tag och det har inte bara berott på att det dröjde först tills igår som Telia behagade koppla in vårt bredband (otroligt att det ska ta två veckor för dem att aktivera det, hade vi vetat det hade vi sett till att gå och prata med dem för länge sedan!). Nej, flytten har verkligen tagit musten ur oss.

En flytt ska visst inte gå problemfritt. Problemet kom redan dag 1, dvs förra måndagen. Mötet på banken borde ha gått snabbt. Det gjorde det inte. Vi har en jättebra bankman men jag tyckte så synd om honom. Det tog 2 timmar på banken, majoriteten av tiden var vår bankman iväg för att räkna och flytta pengarna hit och dit efter säljarens önskemål. Ett litet tips till folk: se till att ha alla papper i ordning!!! Stackarn sa att vår husaffär var den värsta han varit med om.

Vi hade varit borta vid huset dagen innan för att läsa av mätarna och var sedan väldigt oroliga. Huset varit inte tömt och hur skulle de kunna hinna städa det?! Det hade de inte. Eller, i deras ögon var det städat men de förstod inte begreppet flyttstädning. Här ska jag pointera att mäklaren stod 100% på vår sida. Husaffären är lite komplicerad, de som bodde här är inte de som stod som ägare. Det gick tyvärr inte att resonera med de förra boendena och jag och sambon vi helt enkelt tröttnade och sa att vi sköter den biten själva. Vi ska inte gå in på hur många timmar vi lagt på att städa enbart köket...

Det var tur att vi båda hade semester förra veckan, den tiden har behövts. Vi har haft vänner på besök varje dag och det har verkligen hållit humöret uppe! Huset är inte i ordning men det viktigaste är gjort (entréplanet). Vi trivs redan riktigt bra i vårt hus. Grillen är redan inköpt och invigd och fingrarna kliar att få börja fixa i trädgården. Vi har verkligen flyttat in på den bästa tiden på året. Trädgården börjar vakna till liv...

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Alexandra

Smålänning som efter studier i Uppsala fastnade i Norrköping och här trivs som fisken i vattnet. Jag älskar att skapa saker och ting själv och letar hela tiden efter nya hobbies.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela