Att lyckas med biskvier
Biskvier är väldigt gott, kanske ingen som vill säga emot mig på det? Jag är väldigt svag för en viss sorts biskvier som ett av Norrköpings fik säljer; päronbiskvie. Därför blir det extra trevligt att baka mina egna päronbiskvier!
Än så länge har jag inte lyckats få till de perfekta biskviebottnarna. De är inte dåliga de jag gjort, riktigt goda, men ändå inte som de som finns på konditorier... Fyllningen är däremot (onyttigt) god! Jag har använt mig av Sju sorters kakors recept på krämen med en viss skillnad: jag har inte i kakao utan istället lite grön karamellfärg och päronarom! I Norrköping finns en jättemysig butik som säljer olika smakaromer så jag kan variera smaken på biskvierna en hel del.
Biskviebottnarna får stå i kylskåpet en stund efter att jag brett på fyllningen. Jag smälte vit choklad över vattenbad och rörde sedan ner lite olja. Sen gäller det att ha tålamod! Doppa ner biskvien i chokladen och låt överbliven choklad droppa av! Det tar lite tid att doppa alla biskvierna men det är värt det, eller vad tycker ni om de här biskvierna?
Än så länge har jag inte lyckats få till de perfekta biskviebottnarna. De är inte dåliga de jag gjort, riktigt goda, men ändå inte som de som finns på konditorier... Fyllningen är däremot (onyttigt) god! Jag har använt mig av Sju sorters kakors recept på krämen med en viss skillnad: jag har inte i kakao utan istället lite grön karamellfärg och päronarom! I Norrköping finns en jättemysig butik som säljer olika smakaromer så jag kan variera smaken på biskvierna en hel del.
Biskviebottnarna får stå i kylskåpet en stund efter att jag brett på fyllningen. Jag smälte vit choklad över vattenbad och rörde sedan ner lite olja. Sen gäller det att ha tålamod! Doppa ner biskvien i chokladen och låt överbliven choklad droppa av! Det tar lite tid att doppa alla biskvierna men det är värt det, eller vad tycker ni om de här biskvierna?